Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dzwoniłem na PKP i dowiedziałem się ze w nocnych godzinach nic nie jedzie pociąg mam jedynie o 5.12 i 6cos tam rano jeden z 4 przesiadkami drugi z dwiema z tym ze jechał bym aż do Krakowa i dopiero do mielca co zajęło by około 12 godzin. Jeszcze jutro z rana zadzwonię i zapytam czy coś z Warszawy bezpośrednio nie jedzie. Trochę się załamałem:placz:, ale coś wymyśle:razz:

• Replies 420
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Polaczenie Bydgoszcz Mielec nie sa dobre. Trzeba z Bydgoszczy do Wawy, z Wawy do Krakowa lub Dębicy, z Dębicy do Mielca. Troche przesiadek jest.
A moze ktos bedzie jechal np. do Warszawy? Albo dalbys rade odebrac suczke z Warszawy, moze udaloby sie cos skombinowac :???:

Posted

Cortezik,gdyby Cie kierownik odwiozl do Dębicy, to pozostaje Ci przesiadka w Krakowie. Sa pociagi Krakow-Gdynia, ale chyba to ekspresowe, nie wiem, czy mozna psa wziac :???:

Re: KAJA wirtualna suczka owczarek nowe boksy - sobota
7 stycznia 2009 20:35 od Profil1 <mtoz@neostrada.pl>

Mogę pana odwieźć nawet do Dębicy czy Rzeszowa.Wyposażenie się
znajdzie.

Posted

200 m od schroniska jest motel, w ktorym kierownik ma dobre ceny. Gdyby trzeba bylo np. przeczekac do rana na lepsze polaczenie.

Pani Agnieszko tam gdzie tankuję paliwo a jest to blisko schroniska jest motel gdzieoficjalna cena to 50 zł. za dobę. Ja jako stały klient miałbym zniżkę i to znaczną.

Posted

Najkorzystniej byłoby w Warszawie lub Łodzi się spotkać, ale nie wiem czy miał by kto tam dojechać. Zadzwonię jeszcze na PKP. Jutro rano bym wyjeżdżał. Jak coś to się dostosuje. Proszę o jak najszybszą odpowiedź;)

Posted

Nie wiem porostu jak Sunia przetrwa taka liczbę przesiadek:oops:. Mam jeszcze taki pomysł podjadę do Mielca i gdyby była taka potrzeba poprosił bym P.Kierownika o odwiezienie na stacje na której byśmy mieli przesiadkę , a jak co to najwyżej zostaniemy do rana. Chyba że też w Radomiu można by się spotkać.

Posted

Cortezik_82 napisał(a):
Nie wiem porostu jak Sunia przetrwa taka liczbę przesiadek:oops:

Pomoc w transporcie nie jest niemożliwa, ale na pewno nie z dnia na dzień :shake:. Czasami zdarzają sie okazje, ale trzeba by było poczekac.

Do Radomia jest 150km. To trzeba by pogadac z Kierownikiem, czy ma samochód na taka trasę (schroniskowe auta są mocno ... sfatygowane) i czy ma w ogóle czas.
Chyba, ze odłoży się to w ogóle w czasie i spróbujemy wtedy poszukac jakiegos transportu.

Posted

Cortezik_82 napisał(a):
Jeszcze chciałem ostrów świętokrzyski zaproponować... Jak co to dojadę.

Cortezik, najlepiej będzie jak zadzwonisz do schroniska i pogadasz z Kierownikiem ;).

Posted

Cortezik_82 napisał(a):
Wrócić też można by pksem bo bliżej i tylko jedna przesiąka.

Super. Z przewozem psa nie powinno byc problemów, ale lepiej sie dowiedz. Ja nigdy nie jeździłam PKS z psem ;). Z tego co wiem, dziewczyny jeździły.

Posted

Powrót mam o 23.55. Tylko że Kaja musi mieć kartę szczepień by do PKSa wsiąść. Z warszawy mam autobus o 14.30. Nie wiem o której będę na miejscu ale mam nadzieje ze uda się to jakoś zorganizować

Posted

Cortezik_82 napisał(a):
Jeszcze chciałem ostrów świętokrzyski zaproponować... Jak co to dojadę.

Ostrów czy Ostrowiec? Z Ostrowca często jadą samochody z psami.
Najlepiej będzie zapytać kierownika czy by nie podwiózł za zwrot paliwa Kajuni gdzie bliżej Łodzi/Warszawy?
Powrót mam o 23.55.

PKS do Warszawy jedzie bardzo długo, ok. 5-6 godzin, ale są przystanki i to dosc dlugie, chyba 2 x po 20 minut, wiec nie ma problemu z toaleta.
Tym nocnym autobusem Justynka wiozla jakiegos psa, kurcze nie pamietam jakiego :oops: Wiem, ze pisala, ze psinka zaczela warczec i uratowala w ten sposób Justynke przed kradzieza.
Trzeba zapytac PKS czy kierowca na pewno wezmie psa, bo moze byc problem.

[SIZE="3"]Cortezik, koniecznie zadzwon ok. 20-20.30, wtedy jest kierownik w schronisku. Trzeba dograc Twoje odwiezienie na dworzec PKS.

Posted

Jutro czy w sobote? Jutro jest piatek. Czyli bylbys piatek ok. 20.30 w schronisku? Napisz dokladnie.
Co do szczepienia to trzeba powiadomic kierownika, koniecznie dzisiaj wieczorem/jutro ew.na miescie musi Kaja byc zaszczepiona p.wsciekliznie.

Posted

Coretezik, jutro czyli w piątek będziesz w Mielcu o 14.30, autobusem z Warszawy? Jeśli dobrze zrozumiałam.Czy wyjeżdżasz z Warszawy o 14.30? Wtedy byłbyś w Mielcu gdzieś koło 19.30. Mogę przyjść, rzecz jasna o obu porach! Chyba, że wydarzy się coś nadzwyczajnego!!! Przyniosę smycz i szelki! I mam nadzieję, że wszystko się dobrze ułoży!!!

Posted

Już dzwoniłem do schroniska. Urlop dostałem więc jadę jutro. Z Bydgoszczy wyjeżdżam o 8.00. W warszawie bede na 13 a autobus mam o 14.30. Dzwoniłem na PKS i powiedzieli mi że jeśli pies ma karte szczepień smycz i kaganiec to nie ma problemu.

Posted

Cortezik, a z kim gadales w schronisku? Z kierownikiem?
Trzeba by koniecznie kaganiec Kai zorganizowac, musisz go miec.
I Aviomarin na droge, zeby nie bylo niespodzianek.

My tez nie mozemy sie doczekac i TRZYMAMY BARDZO MOCNO KCIUKI za podroz, ktora dla Ciebie bedzie dluga i męcząca.

Posted

agusiazet napisał(a):
Coretezik, jutro czyli w piątek będziesz w Mielcu o 14.30, autobusem z Warszawy? Jeśli dobrze zrozumiałam.Czy wyjeżdżasz z Warszawy o 14.30? Wtedy byłbyś w Mielcu gdzieś koło 19.30. Mogę przyjść, rzecz jasna o obu porach! Chyba, że wydarzy się coś nadzwyczajnego!!! Przyniosę smycz i szelki! I mam nadzieję, że wszystko się dobrze ułoży!!!

Już sie nie moge doczekać kiedy napisze Wam posta, że dotarliśmy do domu;).