Cortezik_82 Posted January 7, 2009 Posted January 7, 2009 Dzwoniłem na PKP i dowiedziałem się ze w nocnych godzinach nic nie jedzie pociąg mam jedynie o 5.12 i 6cos tam rano jeden z 4 przesiadkami drugi z dwiema z tym ze jechał bym aż do Krakowa i dopiero do mielca co zajęło by około 12 godzin. Jeszcze jutro z rana zadzwonię i zapytam czy coś z Warszawy bezpośrednio nie jedzie. Trochę się załamałem:placz:, ale coś wymyśle:razz: Quote
Reno2001 Posted January 7, 2009 Posted January 7, 2009 No, niestety trasa na Mielec nie jest zbyt popularna :roll:. Quote
Ulka18 Posted January 7, 2009 Posted January 7, 2009 Polaczenie Bydgoszcz Mielec nie sa dobre. Trzeba z Bydgoszczy do Wawy, z Wawy do Krakowa lub Dębicy, z Dębicy do Mielca. Troche przesiadek jest. A moze ktos bedzie jechal np. do Warszawy? Albo dalbys rade odebrac suczke z Warszawy, moze udaloby sie cos skombinowac :???: Quote
Ulka18 Posted January 7, 2009 Posted January 7, 2009 Cortezik,gdyby Cie kierownik odwiozl do Dębicy, to pozostaje Ci przesiadka w Krakowie. Sa pociagi Krakow-Gdynia, ale chyba to ekspresowe, nie wiem, czy mozna psa wziac :???: Re: KAJA wirtualna suczka owczarek nowe boksy - sobota 7 stycznia 2009 20:35 od Profil1 <mtoz@neostrada.pl> Mogę pana odwieźć nawet do Dębicy czy Rzeszowa.Wyposażenie się znajdzie. Quote
Cortezik_82 Posted January 8, 2009 Posted January 8, 2009 Byłbym bardzo wdzięczny. Chodzi mi o to ze wyjeżdżając z Bydgoszczy byłbym tam na 18 a potem nie wiem czy po kilka godzin czekania na przesiadkę. Dziś się dokładnie zgadamy;) Quote
Ulka18 Posted January 8, 2009 Posted January 8, 2009 200 m od schroniska jest motel, w ktorym kierownik ma dobre ceny. Gdyby trzeba bylo np. przeczekac do rana na lepsze polaczenie. Pani Agnieszko tam gdzie tankuję paliwo a jest to blisko schroniska jest motel gdzieoficjalna cena to 50 zł. za dobę. Ja jako stały klient miałbym zniżkę i to znaczną. Quote
Cortezik_82 Posted January 8, 2009 Posted January 8, 2009 Najkorzystniej byłoby w Warszawie lub Łodzi się spotkać, ale nie wiem czy miał by kto tam dojechać. Zadzwonię jeszcze na PKP. Jutro rano bym wyjeżdżał. Jak coś to się dostosuje. Proszę o jak najszybszą odpowiedź;) Quote
Cortezik_82 Posted January 8, 2009 Posted January 8, 2009 Nie wiem porostu jak Sunia przetrwa taka liczbę przesiadek:oops:. Mam jeszcze taki pomysł podjadę do Mielca i gdyby była taka potrzeba poprosił bym P.Kierownika o odwiezienie na stacje na której byśmy mieli przesiadkę , a jak co to najwyżej zostaniemy do rana. Chyba że też w Radomiu można by się spotkać. Quote
Reno2001 Posted January 8, 2009 Posted January 8, 2009 Cortezik_82 napisał(a):Nie wiem porostu jak Sunia przetrwa taka liczbę przesiadek:oops: Pomoc w transporcie nie jest niemożliwa, ale na pewno nie z dnia na dzień :shake:. Czasami zdarzają sie okazje, ale trzeba by było poczekac. Do Radomia jest 150km. To trzeba by pogadac z Kierownikiem, czy ma samochód na taka trasę (schroniskowe auta są mocno ... sfatygowane) i czy ma w ogóle czas. Chyba, ze odłoży się to w ogóle w czasie i spróbujemy wtedy poszukac jakiegos transportu. Quote
Cortezik_82 Posted January 8, 2009 Posted January 8, 2009 Jeszcze chciałem ostrów świętokrzyski zaproponować... Jak co to dojadę. Quote
Reno2001 Posted January 8, 2009 Posted January 8, 2009 Cortezik_82 napisał(a):Jeszcze chciałem ostrów świętokrzyski zaproponować... Jak co to dojadę. Cortezik, najlepiej będzie jak zadzwonisz do schroniska i pogadasz z Kierownikiem ;). Quote
Cortezik_82 Posted January 8, 2009 Posted January 8, 2009 Mam PKS do warszawy a z stamtąd prosto do mielca:multi: Quote
Reno2001 Posted January 8, 2009 Posted January 8, 2009 Cortezik_82 napisał(a):Mam PKS do warszawy a z stamtąd prosto do mielca:multi: Super!!!:cool2: :klacz::klacz::klacz: Quote
Cortezik_82 Posted January 8, 2009 Posted January 8, 2009 Wrócić też można by pksem bo bliżej i tylko jedna przesiąka. Quote
Reno2001 Posted January 8, 2009 Posted January 8, 2009 Cortezik_82 napisał(a):Wrócić też można by pksem bo bliżej i tylko jedna przesiąka. Super. Z przewozem psa nie powinno byc problemów, ale lepiej sie dowiedz. Ja nigdy nie jeździłam PKS z psem ;). Z tego co wiem, dziewczyny jeździły. Quote
Cortezik_82 Posted January 8, 2009 Posted January 8, 2009 Powrót mam o 23.55. Tylko że Kaja musi mieć kartę szczepień by do PKSa wsiąść. Z warszawy mam autobus o 14.30. Nie wiem o której będę na miejscu ale mam nadzieje ze uda się to jakoś zorganizować Quote
agusiazet Posted January 8, 2009 Posted January 8, 2009 To zadzwoń do schroniska i poproś o wyrobienie Kai książeczki zdrowia z aktualnymi szczepieniami! Quote
Ulka18 Posted January 8, 2009 Posted January 8, 2009 Cortezik_82 napisał(a):Jeszcze chciałem ostrów świętokrzyski zaproponować... Jak co to dojadę. Ostrów czy Ostrowiec? Z Ostrowca często jadą samochody z psami. Najlepiej będzie zapytać kierownika czy by nie podwiózł za zwrot paliwa Kajuni gdzie bliżej Łodzi/Warszawy? Powrót mam o 23.55. PKS do Warszawy jedzie bardzo długo, ok. 5-6 godzin, ale są przystanki i to dosc dlugie, chyba 2 x po 20 minut, wiec nie ma problemu z toaleta. Tym nocnym autobusem Justynka wiozla jakiegos psa, kurcze nie pamietam jakiego :oops: Wiem, ze pisala, ze psinka zaczela warczec i uratowala w ten sposób Justynke przed kradzieza. Trzeba zapytac PKS czy kierowca na pewno wezmie psa, bo moze byc problem. [SIZE="3"]Cortezik, koniecznie zadzwon ok. 20-20.30, wtedy jest kierownik w schronisku. Trzeba dograc Twoje odwiezienie na dworzec PKS. Quote
Ulka18 Posted January 8, 2009 Posted January 8, 2009 Jutro czy w sobote? Jutro jest piatek. Czyli bylbys piatek ok. 20.30 w schronisku? Napisz dokladnie. Co do szczepienia to trzeba powiadomic kierownika, koniecznie dzisiaj wieczorem/jutro ew.na miescie musi Kaja byc zaszczepiona p.wsciekliznie. Quote
agusiazet Posted January 8, 2009 Posted January 8, 2009 Coretezik, jutro czyli w piątek będziesz w Mielcu o 14.30, autobusem z Warszawy? Jeśli dobrze zrozumiałam.Czy wyjeżdżasz z Warszawy o 14.30? Wtedy byłbyś w Mielcu gdzieś koło 19.30. Mogę przyjść, rzecz jasna o obu porach! Chyba, że wydarzy się coś nadzwyczajnego!!! Przyniosę smycz i szelki! I mam nadzieję, że wszystko się dobrze ułoży!!! Quote
Cortezik_82 Posted January 8, 2009 Posted January 8, 2009 Już dzwoniłem do schroniska. Urlop dostałem więc jadę jutro. Z Bydgoszczy wyjeżdżam o 8.00. W warszawie bede na 13 a autobus mam o 14.30. Dzwoniłem na PKS i powiedzieli mi że jeśli pies ma karte szczepień smycz i kaganiec to nie ma problemu. Quote
Ulka18 Posted January 8, 2009 Posted January 8, 2009 Cortezik, a z kim gadales w schronisku? Z kierownikiem? Trzeba by koniecznie kaganiec Kai zorganizowac, musisz go miec. I Aviomarin na droge, zeby nie bylo niespodzianek. My tez nie mozemy sie doczekac i TRZYMAMY BARDZO MOCNO KCIUKI za podroz, ktora dla Ciebie bedzie dluga i męcząca. Quote
Cortezik_82 Posted January 8, 2009 Posted January 8, 2009 agusiazet napisał(a):Coretezik, jutro czyli w piątek będziesz w Mielcu o 14.30, autobusem z Warszawy? Jeśli dobrze zrozumiałam.Czy wyjeżdżasz z Warszawy o 14.30? Wtedy byłbyś w Mielcu gdzieś koło 19.30. Mogę przyjść, rzecz jasna o obu porach! Chyba, że wydarzy się coś nadzwyczajnego!!! Przyniosę smycz i szelki! I mam nadzieję, że wszystko się dobrze ułoży!!! Już sie nie moge doczekać kiedy napisze Wam posta, że dotarliśmy do domu;). Quote
Cortezik_82 Posted January 8, 2009 Posted January 8, 2009 Nie, z jakąś Panią. Ja teraz kagańca tu nie dostane wszystko do 18 czynne. Quote
Recommended Posts