netti1 Posted January 12, 2009 Posted January 12, 2009 mało osób kibicuje Gizmusiowi w nowym domu,ale dlaczego? Quote
teapot Posted January 12, 2009 Posted January 12, 2009 Gizmo jest piękny! Ma cudne umaszczenie - ta czarna mordka jest po prostu urocza! :loveu: Quote
lavinia Posted January 12, 2009 Author Posted January 12, 2009 ja też czytam i oglądam, a że nie piszę....... Quote
agata-air Posted January 12, 2009 Posted January 12, 2009 Ja oglądam z ogromna przyjemnością a nie pisze? no co mam pisać, że jest piękny, wpsaniały, mądry...jeszcze go przechwale i dopiero się chłopak rozluźni :eviltong: No ale cóż to jest silniejsze odemnie. Gizmo jest piękny, strasznie mi się podoba od pierwszego naszego spotkania: ma w sobie tyle energi i radości... Quote
Magija Posted January 16, 2009 Posted January 16, 2009 znowu nas śnieżnie zasypało, ale jest tak pięknie, że w ramach wagarów pobiegliśmy rano do parku Quote
agata-air Posted January 16, 2009 Posted January 16, 2009 Dzięki za fotki. Miło na niego patrzeć i wiedzieć, że odnalazł swoich ludzi. Quote
Yana Posted January 16, 2009 Posted January 16, 2009 ale ma fajny kubraczek :evil_lol: diabełek mały :loveu: Quote
Magija Posted January 18, 2009 Posted January 18, 2009 tak, kubraczek własnej produkcji, nawet go lubi;) nasz przystojniacha:loveu: aha - z wiadomości dobrych - puchnę z dumy bo przygotowujemy Gizma do pokazów obrony i zamierzamy wystawiać go, no może jeszcze nie na wiosnę, w każdym razie ćwiczymy i uczymy się intensywnie (kto by pomyślał, że to tak wciąga!) Gizmuś ma karczycho tak potężne, że wszystkie jego obroże, szelki i kolce musieliśmy regulować na rozmiar wyżej! Wszyscy, którzy go poznają i posiadają buldożerki niezmienne żałują, że nie ma jajek, gdyż jest przepiekny i charakter na cudowny;) Wszyscy co go poznają i nie posiadają buldożerków napalają się na posiadanie takowych :evil_lol: Quote
agata-air Posted January 18, 2009 Posted January 18, 2009 Gizmo jest piękny :lol: Co do napalanie się na buldożery to moją dzieciaki robią furorę tam gdzie się pojawią...tylko nie do końca mnie to cieszy bo przez to kilka osóbkupiło bulwe z pseudo :( Mój wet niedawno za pacjentów miały tylko moje maluchy, teraz ma już kilka bulwek pod opieką. Quote
Magija Posted January 18, 2009 Posted January 18, 2009 [quote name='agata-air']Gizmo jest piękny :lol: Co do napalanie się na buldożery to moją dzieciaki robią furorę tam gdzie się pojawią...tylko nie do końca mnie to cieszy bo przez to kilka osóbkupiło bulwe z pseudo :( Mój wet niedawno za pacjentów miały tylko moje maluchy, teraz ma już kilka bulwek pod opieką. to fakt niestety ja mam to szczęście obracać się w kręgu osób, które doskonale wiedzą, że rasowe zwierzę to to, które posiada rodowód, nie dlatego, że "papier" - tylko dlatego, że wiadomo jakie ma pochodzenie, dlatego, że wiadomo, że jego babka nie była kryta wsobnie itd. po co oszczędzać na kupnie psa a potem wydać 5 razy tyle u weta, próbując prostować to, czego wyprostować się nie da u nas na osiedlu mieszka jeszcze jeden buldożek, tylko ciągle nie mogę go namierzyć - pewnie jest z tych grzejących tyłek pod kołderką, podczas gdy my jesteśmy nadaktywni, nawet podczas śniegów;) moje dziecko jak się przypnie do rękawa to koniec, już nie puści;) YouTube - gizmo rekaw a tutaj atak na szmatę YouTube - gizmo obrona Quote
Yana Posted January 18, 2009 Posted January 18, 2009 A czy te buldożerki to są hodowlane ? o jeśli nie, to dobrze, że nie ma jajek :evil_lol::evil_lol: Quote
Magija Posted January 18, 2009 Posted January 18, 2009 Yana napisał(a):A czy te buldożerki to są hodowlane ? o jeśli nie, to dobrze, że nie ma jajek :evil_lol::evil_lol: Yana, ja normalna jestem Quote
agata-air Posted January 18, 2009 Posted January 18, 2009 Ale sie uśmiałam :evil_lol::evil_lol::evil_lol: Gizmo jest cudowny. Moje dzieciory to jedne z tych co tyłek grzeją pod kołderką- im jest zimno, jest mokro, łapki sobie zabrudzą.... A Gizmo to prawdziwy obrońca rodziny. Quote
Yana Posted January 19, 2009 Posted January 19, 2009 Magija napisał(a):Yana, ja normalna jestem napisałam tak, bo wiem, że dla wielu osób nie jest to oczywiste sama miałam już propozycje dla swojej suczki, niekoniecznie od prawdziwych hodowców i słyszałam takie testy, że po co papiery, skoro suczka taka śliczna sorry jeśli poczułaś się urażona Quote
Magija Posted January 19, 2009 Posted January 19, 2009 Yana napisał(a):napisałam tak, bo wiem, że dla wielu osób nie jest to oczywiste sama miałam już propozycje dla swojej suczki, niekoniecznie od prawdziwych hodowców i słyszałam takie testy, że po co papiery, skoro suczka taka śliczna sorry jeśli poczułaś się urażona nie poczułam;) Quote
Bila Posted January 21, 2009 Posted January 21, 2009 rany boskie, on jest niesamowity:loveu::loveu:.Szalejący na rękawie buldożer:-o, toż teraz to owczarki z taka pasją nie startują, jak on.Obłęd. Magija gratulacje Quote
Magija Posted January 21, 2009 Posted January 21, 2009 Bila napisał(a):rany boskie, on jest niesamowity:loveu::loveu:.Szalejący na rękawie buldożer:-o, toż teraz to owczarki z taka pasją nie startują, jak on.Obłęd. Magija gratulacje Puchnę z dumy!:lol: Ale to prawda! On ma to we krwi, choć to czysta zabawa i zastanawiam się jakby zareagował kiedy faktycznie bylibyśmy w niebezpieczeństwie. Fakt jest taki, ze dzięki tym lekcjom mamy zupełnie innego psa, choć czasem zdarzy mu się pogonić kota, ale uważam, ze to tylko forma zabawy! Jest taka różnica w jego zachowaniu, że osoby, które poznały go jak do nas przyjechał i nie widziały dłuższy czas, same zwracają na to uwagę Jak my mogliśmy bez niego żyć?;) Quote
Bila Posted January 21, 2009 Posted January 21, 2009 Ja myślę, że efekt tej zabawy-sportu końcowy ma być taki, że pomimo wielkiej pasji, on ten rękaw na Twoją komendę puści, i tak samo w efekcie nie zrobi nic bez Twojej komendy. To świetne ćwiczenie posłuszeństwa, a jaka radość jeszcze do tego. On ma też niesamowicie silną psyche, jak obserwowałam na filmach. Całkowicie bez lęku wobec pozoranta. Super. Jak ostatnio miałam okazję widzieć kilka psów, co się szmatki bały, to naprawdę... Rewelacja Quote
Magija Posted January 24, 2009 Posted January 24, 2009 Bila - tak, do tego dążymy z coraz większymi sukcesami. Gizmo kocha ten sport, my kochamy jego, więc pomimo rożnych trudności będzie się uczył tyle ile będzie potrzeba. Dziś nie będzie filmików, bo zapomniałam wziąć aparatu a szkoda, bo dzisiejsza lekcja była super, mimo błota (za to mieliśmy prawdziwą świnkę, która w dodatku na tylnym siedzeniu skopała kocyk i wyświniła tapicerkę ;)) Jutro postaram się nie zapomnieć, to zobaczycie z jakim zawzięciem zabija bandziora;) i jak pięknie reaguje na komendę "puść" Najważniejszy wyczyn dnia - Gizmo jest puszczany z psami - na lince, biedny jest bo on po prostu nie umie się z psami bawić, ale postęp jest ogromny, bo dotąd chciał zagryźć wszystko co się ruszało a teraz chodzi, oglada, wącha, sprawdza - myślę, ze w końcu zrozumie Quote
Bila Posted January 26, 2009 Posted January 26, 2009 Prawda:lol:. Ale z następnego szkolenia koniecznie filmik:modla::modla::modla: Quote
Magija Posted January 26, 2009 Posted January 26, 2009 wczoraj Gizmo dostał prezent od Cioć, posłanko w niebiesko-brązowa kratę, które tak ślicznie podkreśla kolor oczu;) prawda, że jest najpiękniejszy na świecie? Quote
Recommended Posts