joannaw Posted December 16, 2008 Posted December 16, 2008 Magija, jestem pod ogromnym wrażeniem widząc postępy Gizma. Widać, że wkładacie dużo pracy i serca, żeby mu pomóc. Zdjęcie z kotem powalające. Chyba nikt się nie spodziewał, że tak szybko uda się wam oswoić Gizma. Wierzę, że jeszcze trochę i zobaczymy zdjęcie śpiącego Gizma z kotami. A jak postępy w szkoleniu? Quote
Magija Posted December 18, 2008 Posted December 18, 2008 Gizmolit po wielkich moich trudach wzbogacił się o dwa ubrania, jedno luzackie z kapturem, drugie z serii kocham koty;) Sfociłam tylko jedno, bo po serii przymierzania czy dobre byliśmy obydwoje zmęczeni bardzo, bardzo :) Gizmo bardzo ubranka lubi. W końcu nie ma ani grama tłuszczu tylko czystą masę mięśniową, nad którą pracujemy codziennymi treningami. Zwie się to "aporty i wybieganie świnki" Nie wyobrażamy sobie życia bez Gizmo, jak to dobrze, że nasze drogi się spotkały. Z kotami coraz lepiej, z dnia na dzień, Cyryl i Taurus powoli zaczynają rozumieć o co biega. Najgorzej z dziewczynami, bo do dziewczyn Gizmo jeszcze hula, ale bardzo ładnie reaguje na "nie rusz" Chcemy wykupić kolejne lekcje w szkole, ale póki co chyba będziemy musieli popauzować, nie próżnując jednak, o nie, nie! Pozdrawiamy wszystkich przedświątecznie p.s - ja nie wiem czy Gizmo był w tym roku taki grzeczny, ale szafka z prezentami od moich przyjaciół ciągle się zapełnia jakimiś zabawkami dla niego, podczas gdy dla kotów jest tylko dynamit (pełny kocimiętki, żeby nie było;)) Quote
lavinia Posted December 18, 2008 Author Posted December 18, 2008 Magija, czy mogę sobie pożyczyć fotkę i część opisu ?? Oczywiście podam żródło. No to i ja się cieszę, że wasze drogi się spotkały. Quote
Magija Posted December 18, 2008 Posted December 18, 2008 pewnie, pożyczaj, choć Gizmuś na niej zajęty "niepozowaniem" wczoraj zostałam pokąsana w łydkę przez dwie krwiożercze bestie, które znalazły psiego kabanosa i żaden nie chciał podzielić się znaleziskiem. Winni dostali ochrzan słowny, poszkodowana udała się po wodę utlenioną i dziś nie może zginać nogi. Nie ustalono dokładnie sprawcy, więc wina spadła na obywatela buldożka i obywatela jamnika. Awanturników rozdzielono, poszkodowana odstąpiła od oskarżenia po obejrzeniu dwóch par słodkich oczu pełnych poczucia winy;) Quote
akucha Posted December 23, 2008 Posted December 23, 2008 Jak miło się tu zagląda i czyta takie wieści! Fantastyczny kubraczek, Gizmo wygląda rewelacyjnie!!! :lol: Nie taki Gizmo straszny, jeśli cioteczki i wujkowie z prezentami przychodzą. Marzeń, o które warto walczyć, radości, którymi warto się dzielić, przyjaciół, z którymi warto być i nadziei, bez której nie da się żyć! życzy świątecznie akucha Quote
Magija Posted December 23, 2008 Posted December 23, 2008 na spacerkach chodzimy bez smyczy:multi: Quote
netti1 Posted December 23, 2008 Posted December 23, 2008 Ale on ładny:loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu: Quote
Magija Posted December 25, 2008 Posted December 25, 2008 Święta trzeba spędzać aktywnie, jestem za! już lecę z patyczkiem! niezła zdobycz nie? ej, zobaczcie, ten jest o wiele lepszy ;) no dobra żartowałem, czekajcie, już pędzę!!! taki patyczek też jest niezły zwłaszcza kiedy można go złapać! Pańcia mnie kocha Pańcio też :) Quote
Magija Posted December 25, 2008 Posted December 25, 2008 szukać skarbów? już się rozglądam! ej, chyba coś znalazłem!!! o:) to chyba trufle nie? zgłodniałem strasznie chodźmy do domku! Quote
netti1 Posted December 25, 2008 Posted December 25, 2008 szkoda ze nie wspomnieliście o spacerku zimowym,Porto by chętnie pobiegał w towarzystwie Quote
Magija Posted December 26, 2008 Posted December 26, 2008 Netti - ja tam nie wiem czy Gizmo już gotowy do biegania z Porto, póki co dogaduje się z Puckiem, choć nie biegają razem, co to to nie. No i z Koka też nie jest źle, ale do wspólnej zabawy to mu jeszcze daleko. Możemy spróbować, my jeździmy z nim do łagiewnik. Quote
Magija Posted December 27, 2008 Posted December 27, 2008 co prawda trwało to tylko 2 minuty ale.... Quote
Yana Posted December 28, 2008 Posted December 28, 2008 śliczne fotki, Gizmo ma taki sodki pyszczek, tylko całować łobuza :loveu: Quote
netti1 Posted December 29, 2008 Posted December 29, 2008 [quote name='teapot']Zdjęcia są cudne! Mam nadzieję, że niedługo dołączy do nich takie kocio-psie jak u agaty-air ...:loveu: Mam pytanie - gdzie można kupić takie "kocie-coś" na kaloryfer i jak to się sprawdza? no to się doczekaliśmy:):)cieszę się że Gizmuś nie kłóci się już z kotami.Kot na zdjęciu ma zniesmaczony wyraz twarzy:P:P.Zawsze mnie śmieszyły kocie miny. Quote
netti1 Posted January 2, 2009 Posted January 2, 2009 Miałam dziś okazję spotkać Żabę ,pokazał mi swoje zabawki,szalał,jest jak iskra,tylko chudzielec z niego.Biegał,podjadał z miski,pił,nosił zabawki,czerwoną piłkę,gumową kostkę,linkę,wszędzie był jednocześnie.Widać że jest szczęśliwy,a nowego domu broni jak lew! Quote
netti1 Posted January 3, 2009 Posted January 3, 2009 Dziś doszło do rodzinnego spacerku,Porto z Gizmem biegali po polu,Gizmo straszył Portka,pokazywał kto rządzi,szczypał,Porto po raz pierwszy w życiu szedł przy nodze bez smyczy,bał się trochę.W domu musieliśmy moje psy zamknąć bo Dunia atakowała Gizma,Gizmo nie pozostawał dłużny,Porto szczekał i sikał ze strachu,hałas był jak w schronisku:evil_lol:. Boję się Gizma!! Quote
Yana Posted January 5, 2009 Posted January 5, 2009 rzeczywiście minę ma mocno wystraszoną :evil_lol: Quote
netti1 Posted January 5, 2009 Posted January 5, 2009 bo to tchórz jest,a Gizmo widział że się boi i złośliwie szczypał go w bok Quote
Magija Posted January 8, 2009 Posted January 8, 2009 tak, to prawda, Porto rzeczywiście bardzo się bał;) u nas super, Gizmo uwielbia śnieżne spacery, tylko łapki trzeba od czasu do czasu ogrzać, wygląda to tak - Gizmo staje, łapkę podnosi, ja ją biorę w ręce, chucham, rozcieram i biegniemy dalej! Chyba czas kupić buciki, choć te, które oglądałam są nic nie warte, a na allegro są takie średnie. Zakończyliśmy szkolenie, ale zamierzamy szkolić się dalej, bo Gizmo jest bardzo uzdolnionym uczniem, szczególnie na obronie;) po zmianie karmy na jagnięcinę (suche brit) oraz po gotowanej cielęcince z ryżem pożegnaliśmy zaczerwienienia łapek! Quote
teapot Posted January 9, 2009 Posted January 9, 2009 On jest piękny! Cudnie się komponuje z kocykiem! A fotka z kotem :loveu: poproszę więcej! ;) Quote
Magija Posted January 12, 2009 Posted January 12, 2009 zabawa w przeciąganie liny - ulubiona :) Quote
Recommended Posts