Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Magija, jestem pod ogromnym wrażeniem widząc postępy Gizma. Widać, że wkładacie dużo pracy i serca, żeby mu pomóc.

Zdjęcie z kotem powalające. Chyba nikt się nie spodziewał, że tak szybko uda się wam oswoić Gizma.
Wierzę, że jeszcze trochę i zobaczymy zdjęcie śpiącego Gizma z kotami.

A jak postępy w szkoleniu?

• Replies 429
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Gizmolit po wielkich moich trudach wzbogacił się o dwa ubrania, jedno luzackie z kapturem, drugie z serii kocham koty;)
Sfociłam tylko jedno, bo po serii przymierzania czy dobre byliśmy obydwoje zmęczeni bardzo, bardzo :)

Gizmo bardzo ubranka lubi. W końcu nie ma ani grama tłuszczu tylko czystą masę mięśniową, nad którą pracujemy codziennymi treningami. Zwie się to "aporty i wybieganie świnki"
Nie wyobrażamy sobie życia bez Gizmo, jak to dobrze, że nasze drogi się spotkały.
Z kotami coraz lepiej, z dnia na dzień, Cyryl i Taurus powoli zaczynają rozumieć o co biega. Najgorzej z dziewczynami, bo do dziewczyn Gizmo jeszcze hula, ale bardzo ładnie reaguje na "nie rusz"
Chcemy wykupić kolejne lekcje w szkole, ale póki co chyba będziemy musieli popauzować, nie próżnując jednak, o nie, nie!
Pozdrawiamy wszystkich przedświątecznie

p.s - ja nie wiem czy Gizmo był w tym roku taki grzeczny, ale szafka z prezentami od moich przyjaciół ciągle się zapełnia jakimiś zabawkami dla niego, podczas gdy dla kotów jest tylko dynamit (pełny kocimiętki, żeby nie było;))

Posted

pewnie, pożyczaj, choć Gizmuś na niej zajęty "niepozowaniem"

wczoraj zostałam pokąsana w łydkę przez dwie krwiożercze bestie, które znalazły psiego kabanosa i żaden nie chciał podzielić się znaleziskiem. Winni dostali ochrzan słowny, poszkodowana udała się po wodę utlenioną i dziś nie może zginać nogi. Nie ustalono dokładnie sprawcy, więc wina spadła na obywatela buldożka i obywatela jamnika. Awanturników rozdzielono, poszkodowana odstąpiła od oskarżenia po obejrzeniu dwóch par słodkich oczu pełnych poczucia winy;)

Posted

Jak miło się tu zagląda i czyta takie wieści! Fantastyczny kubraczek, Gizmo wygląda rewelacyjnie!!!
:lol: Nie taki Gizmo straszny, jeśli cioteczki i wujkowie z prezentami przychodzą.

Marzeń, o które warto walczyć,
radości, którymi warto się dzielić,
przyjaciół, z którymi warto być
i nadziei, bez której nie da się żyć!

życzy świątecznie akucha

Posted

Święta trzeba spędzać aktywnie, jestem za!

już lecę z patyczkiem!

niezła zdobycz nie?

ej, zobaczcie, ten jest o wiele lepszy ;)

no dobra żartowałem, czekajcie, już pędzę!!!

taki patyczek też jest niezły

zwłaszcza kiedy można go złapać!

Pańcia mnie kocha

Pańcio też :)

Posted

Netti - ja tam nie wiem czy Gizmo już gotowy do biegania z Porto, póki co dogaduje się z Puckiem, choć nie biegają razem, co to to nie. No i z Koka też nie jest źle, ale do wspólnej zabawy to mu jeszcze daleko.
Możemy spróbować, my jeździmy z nim do łagiewnik.

Posted

[quote name='teapot']Zdjęcia są cudne! Mam nadzieję, że niedługo dołączy do nich takie kocio-psie jak u agaty-air ...:loveu:

Mam pytanie - gdzie można kupić takie "kocie-coś" na kaloryfer i jak to się sprawdza?

no to się doczekaliśmy:):)cieszę się że Gizmuś nie kłóci się już z kotami.Kot na zdjęciu ma zniesmaczony wyraz twarzy:P:P.Zawsze mnie śmieszyły kocie miny.

Posted

Miałam dziś okazję spotkać Żabę ,pokazał mi swoje zabawki,szalał,jest jak iskra,tylko chudzielec z niego.Biegał,podjadał z miski,pił,nosił zabawki,czerwoną piłkę,gumową kostkę,linkę,wszędzie był jednocześnie.Widać że jest szczęśliwy,a nowego domu broni jak lew!

Posted

Dziś doszło do rodzinnego spacerku,Porto z Gizmem biegali po polu,Gizmo straszył Portka,pokazywał kto rządzi,szczypał,Porto po raz pierwszy w życiu szedł przy nodze bez smyczy,bał się trochę.W domu musieliśmy moje psy zamknąć bo Dunia atakowała Gizma,Gizmo nie pozostawał dłużny,Porto szczekał i sikał ze strachu,hałas był jak w schronisku:evil_lol:.

Boję się Gizma!!

Posted

tak, to prawda, Porto rzeczywiście bardzo się bał;)

u nas super, Gizmo uwielbia śnieżne spacery, tylko łapki trzeba od czasu do czasu ogrzać, wygląda to tak - Gizmo staje, łapkę podnosi, ja ją biorę w ręce, chucham, rozcieram i biegniemy dalej! Chyba czas kupić buciki, choć te, które oglądałam są nic nie warte, a na allegro są takie średnie.
Zakończyliśmy szkolenie, ale zamierzamy szkolić się dalej, bo Gizmo jest bardzo uzdolnionym uczniem, szczególnie na obronie;)

po zmianie karmy na jagnięcinę (suche brit) oraz po gotowanej cielęcince z ryżem pożegnaliśmy zaczerwienienia łapek!