Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

ale nie podjęcie próby to dla niego wyrok. nie ma co gdybać...pieniądze są póki co i trzeba psa ratować....te 600 zł jakoś się uzbiera..damy radę!!!na pewno nikt z dogo o Ogryzku nie zapomni..postaram się co miesiąc coś wrzucić..a zresztą tak piękny pies znajdzie szybko dom / i za to trzymam kciuki!/
ratujmy go a o pieniądze będziemy się martwić potem...
wspólnymi siłami damy radę!!!

• Replies 671
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ja mogę zadeklarować wpłaty na Ogryzka każdego miesiąca na pewno po 300 zł, może więcej, jeśli tylko będzie już bezpieczny. Jestem ze Szczecina, więc z hotelikiem pomóc nie mogę :(

Posted

a moze podac link do Ogryzka na watkach warszawskich, moze ktos cos bedzie wiedzial.

Sprawdzcie w Mapie Dogo.

Mnie sie tez wydaje, ze z tego co czytalam, hoteliki sa raczej w granicach 10-15zl/dobe. Ale moze to bez karmy...

Posted

Temu psu potrzebne jest leczenie. Sam hotel nie wystarczy.

Agnieszko32, super że tak pomagasz. Brakuje takich konkretnych osób. Witaj wśród bullwalniętych.

Posted

Ja również zaoferowałam pomoc 200-300zł co miesiąc także z Agą możemy się podjąc jego utrzymania bo to łącznie koszt 600zł :) Jeśli będę mogła 200 to na pewno ktoś się dorzuci
Czy ktoś byłby w stanie sponsorowac co miesiąc karmę dla niego?

Teraz zostaje nam znaleźc hotel ale z tym jest problem bo obdzwoniłam te ze strony TOZu i albo są za daleko mnie (a chciałabym Ogryzka odwiedzac żeby było mu łatwiej) albo nie chcą amstaffów :(

Inna sprawa to znalezienie kliniki :-( na Ogryzka ma wpłynąc spora suma także myślę, że na to by było tylko nie mam pojęcia kto by go przyjął

Posted

super! Dzięki ;)

Bardzo proszę wszystkich o wpłaty na leczenie Ogryzka na konto fundacji AST.

Zostaje tylko znalezienie hotelu oraz karmy i wyciągniemy go stamtąd! Ja mogę po niego do Białego pojechac jeśli nikt akurat nie będzie jechał

Posted

Boshe aż słów mi brak, serce mi pęka jak patrzę na to nieszczęście,, mam nadzieję że uda Wam się go wyciągnąć jak najszybciej. Właśnie przed chwilką wysłałam Western Union do KasiNDM 30 euro ( 100 złotych bez 26 groszy ), które są dla Ogryzka, w czwartek wysyłam kolejne pieniążki.

Posted

czyli ze stałych deklaracji mamy:

Smile of Red Witch - ok. 100 zł:loveu:
Fioneczka - 100 zł:loveu:
Agnieszka 23 - 300 zł:loveu:
Kasia NDM - 200-300 zł:loveu:

do tej pory wpłaciły:

fioneczka - 100 zł:loveu:
poker - 50 zł:loveu:
synico - 50 zł:loveu:
marta23 - 30 zł:loveu:
agnieszka 23 - 500 zł:loveu:

Jestescie kochane!!!!:loveu::loveu::loveu::loveu: mam nadzieję, że teraz się uda!!!!:p
Ja dorzucę na pewno co miesiąc 200 zł - po połowie na Szakala i Ogryzka

Posted

Andziu super :)
Ja też myślę, że stałe wpłaty będzie można podzielić na niego i Szakala bo wydaję mi się, że będzie ich więcej niż 600zł na hotel + karmę :) oby

Posted

znaczy, że to już pewne....że zabierzecie Ogryzka :multi:
no to jakie prognozy - kiedy zacznie to "nowe" życie ???
a wcześniej już zwątpiłam ..... przepraszam poprawię się :oops:

Posted

No wlasnie Andzia... znow bullowaty i znow z bialegostoku :)
Napisze cos znowu- to znow bedzie atak na mnie
Ze pierwsze slysze, ze pies sie samookalecza i odmawia jedzenia....
No wiec widac tak musi byc... he? Te piekne z bialegostoku?
Ciekawe czemu w Gdyni tak sie nie dzieje? Przynajmniej ja nie slyszalam....
Wiem!!!
Moze dlatego ze Gdynia dalej od Czarnobyla?

Biedne psiaczki :(

NAPISZE ODWAZNIE!!! TRZEBA GO ZABRAC STAMTAD!!! OD LUDZI Z TEGO SCHRONU!

Baaaaardzo zaluje, ze mieszkam tak daleko. POstaram sie zadzialac inaczej.
Obiecuje ;>

Posted

Proponuję 3 głębokie wdechy i takie tam
oraz zajrzeć na wątek

http://www.amstaff-pitbull.cyberdusk.pl/viewtopic.php?t=15024&start=165

Jak ty zadziałasz inaczej , to cała nasza praca pójdzie na marne. Ale proszę bardzo , to ty przecież sobie nogi schodziłaś do biura schroniska , ty wyciągasz stamtąd psy i BIERZESZ NA TYMCZAS.
Proponuję się zapoznać z tematem , zapoznać z tym co robimy a potem głosić takie hasła.

"NAPISZE ODWAZNIE!!! TRZEBA GO ZABRAC STAMTAD!!! OD LUDZI Z TEGO SCHRONU!"

Odpisuję odważnie.podaj adres przywozimy Ci go na tymczas w takim razie.

A jeszcze dopiszę. Ty naprawdę nigdy nie słyszałaś o przypadku samookaleczania?nie wierzę.
ja nie słyszałam też.ja widziałam na zywo. mój obecny tymczas z tego schroniska wygryzł sobie dziurę w łapie.sam. ze stresu , z samotności.kiedy go zabrałam rana zagoiła się w tempie ekspresowym.a Toudi nawet do niej nie sięgnął. nie musiał wreszcie jest przy człowieku.tak ciężo ci to zrozumieć? może powinnas to zobaczyc na żywo wreszcie?

Posted

Dawaj go na ten tymczas do mnie. Ale to dzis! Wezme :) Przywiez go- smialo :)

Kiedy bedzie nastepny? W Bialostockim schronisku?

Nie bede czytac calych watkow- bo nie mam na to czasu... przeczytalam poczatek- wystarczy :)

Wiecej wiedziec nie chce

Skoro wychodzi ze schronu super-... tylko , ze to jest ten nastepny o ktorym sie dowiedziano na dogo... ile jest tam takich, o ktorych nikt nie wie?

Ja tymczas chetnie dam :) wiec mi tu nie wypominaj, ze psa z bialegostoku nie biore :)

ale sledzic co sie gdzie dzieje moge- komentowac rowniez, dzialac na tyle ile moge takze... a moim dzialaniem szkodzic nie mam zamiaru... moja droga pedzelopko ;>

seeya

Posted

dczn napisał(a):
Dawaj go na ten tymczas do mnie. Ale to dzis! Wezme :) Przywiez go- smialo :)

Kiedy bedzie nastepny?

Nie bede czytac calych watkow- bo nie mam na to czasu... przeczytalam poczatek- wystarczy :)

wiecej wiedziec chyba nawet nie chce

seeya

a czas na takie teksty masz
a pozniej takie osądy
pofatyguj się i przeczytaj całość , może wtedy coś dotrze
adres podaj na PW wyślemy kogoś na kontrolę tymczasu.

Posted

spokój mi tu na wątku!:mad:

Dczn - jesli mozesz dac tymczas jakiemuś bullowatemu z tego schronu to super - tam ich jest jeszcze kilka...na razie są..."w całosci".

Dziewczyny robią co mogą, aby kierownikowi uprzytomnic co tam się dzieje, mam nadzieję, że znajdzie sie winny tych ran...

nie kłócmy się jak na innych watkach się dzieje - niech chociaż na wątkach bullowatych będzie spokój, proszę:-(

Posted

[quote name='dczn']Dawaj go na ten tymczas do mnie. Ale to dzis! Wezme :) Przywiez go- smialo :)

więc czekam na adres i telefon na PW.skontrolujemy i przywieziemy Ogryzka. zdążyłaś doczytać , że jest bardzo agresywny do zwierząt?

Kiedy bedzie nastepny? W Bialostockim schronisku?

Początek nie wystarczy , żeby mieć ogólne wyobrażenie jaka jest tam sytuacja.

Wiecej wiedziec nie chce

Jak nie chcesz wiedzieć to jak chcesz pomóc?

Skoro wychodzi ze schronu super-... tylko , ze to jest ten nastepny o ktorym sie dowiedziano na dogo... ile jest tam takich, o ktorych nikt nie wie?

Ja tymczas chetnie dam :) wiec mi tu nie wypominaj, ze psa z bialegostoku nie biore :)

proszę dane na PW

ale sledzic co sie gdzie dzieje moge- komentowac rowniez, dzialac na tyle ile moge takze... a moim dzialaniem szkodzic nie mam zamiaru... moja droga pedzelopko ;>

więc bardzo Cię proszę...przestań szkodzić.moja droga...

seeya

see ya

Ostatni więc mój post w tym tonie. andzia obiecuję.
Jeszcze raz dziękuję wszystkim za wpłaty i deklaracje.
Ogryzek to ostatni ast w kiepskim stanie w naszym schronie. Reszta jakoś się trzyma.A już nasza głowa , żeby więcej takich Szakali i Ogryzków nie było.Kierownictwo prosi nas o pomoc żeby rozwiązać ten problem - a my chętnie im tej pomocy udzielimy.

Posted

[quote name='pędzelopka']A już nasza głowa , żeby więcej takich Szakali i Ogryzków nie było.Kierownictwo prosi nas o pomoc żeby rozwiązać ten problem - a my chętnie im tej pomocy udzielimy.

powodzenia, dziewczyny, bo to o pomstę do nieba woła - ogryzek na tych fotkach wygląda jak gdyby ktoś sobie zrobił z niego worek do bicia. miejmy nadzieję że "problem" definitywnie przestanie w schronisku istnieć

Posted

syniko napisał(a):
Więcej niż 50-100 :oops:zł nie mogę wpłacać,ale tyle deklaruje się przesyłać co miesiąc

dzięki raz jeszcze:loveu:

a ja poproszę jeszcze o banerek dla Ogryzka....