fioneczka Posted October 23, 2008 Posted October 23, 2008 izys napisał(a):A :loveu:Dracus:loveu: bardzo dobrze. Dobrze organizm zareagował na leki, bo zadnej biegunki, itp nie dostał. dzisiaj nie dał mi spac, bo zachcialo mo sie piesczot:cool3:- ele w pół snie tez mozna drapac po brzuszku :evil_lol::),A zdjecia beda niedługo. wieczorem napisze wiecej:P-ide robic cielaczkowi:lol: podwieczorek. i jak tu nie tańczyć i nie śpiewać kiedy się takie wiadomości czyta :multi: buziaki wielkie dla Ciebie Izo i dla naszego Ogryzia-Dracusia też ... dużo Quote
fioneczka Posted October 23, 2008 Posted October 23, 2008 no gdzie te fotki :placz::placz::placz: Quote
fioneczka Posted October 24, 2008 Posted October 24, 2008 Iza musimy chyba poważnie porozmawiać :mad::mad::mad::eviltong: Quote
izys Posted October 24, 2008 Posted October 24, 2008 zdjecia mam ale nie mam jak dac je na komputer. pani doroto moze umowimy sie w poniedzialek, okolo godz 18 to pojedziemy razem do weterynarza, i wtedy przesle zdjecia i zrobimy nowe:) A jesli chodzi o :loveu:Dracusia:loveu:, to rany bardzo dobrze sie goija, odziwo na jednym uchu, nie ma uz strupow:multi:(w kazdym razie tego co tam miał)i z jednego juz nie krwawi, wiec zobaczymy co powie na to lekarz. humor mo dopisuje:lol:- na dworzu zachowuje sie jak roczny szczeniak, skacze, lata-a mi biceps tak urósł ze wygladam jak podzianowski:P:cool1: Quote
dczn Posted October 24, 2008 Posted October 24, 2008 Moze by go na jakie zapasy zapisac , hyhyhy No pewa, ze sie umawiamy !!! Jak co to jeszcze sie zgadamy na kom ;)))) -----> dla niewtajemniczonych- Iza przesle mi foty bluetoothem na kom- a ja z kioma na komp- i beda foty :):):) Izka- a co na dogo tak oficjalnie?;> Ja ci dam "pani" :P:P:P Nu Nu!!!!! Quote
izys Posted October 24, 2008 Posted October 24, 2008 Wybacz ale naprawde ciezko mi sie przestawić:P Quote
Morgan:-) Posted October 24, 2008 Posted October 24, 2008 Izys. Proponuję kabelek i zdjęcia z kom na kompie są natychmiast.:razz: Potem chwila zabawy z fotosikiem i już będziesz mistrzyni zdjęciowa :cool3::cool3::cool3: Quote
izys Posted October 24, 2008 Posted October 24, 2008 tylko ja mam jakis porabany tel. i nie ma nigdzie do niego kabla.. ale zamowie sobie przez internet i bedzie:) Quote
Morgan:-) Posted October 24, 2008 Posted October 24, 2008 Kabelek czy nowy telefon z super aparatem?? :eviltong::eviltong: I kabelkiem oczywiście :) Quote
dczn Posted October 24, 2008 Posted October 24, 2008 izys napisał(a):Wybacz ale naprawde ciezko mi sie przestawić:P ............bom taka stara ................ hyyyy Quote
fioneczka Posted October 25, 2008 Posted October 25, 2008 [quote name='izys']zdjecia mam ale nie mam jak dac je na komputer. pani doroto moze umowimy sie w poniedzialek, okolo godz 18 to pojedziemy razem do weterynarza, i wtedy przesle zdjecia i zrobimy nowe:) A jesli chodzi o :loveu:Dracusia:loveu:, to rany bardzo dobrze sie goija, odziwo na jednym uchu, nie ma uz strupow:multi:(w kazdym razie tego co tam miał)i z jednego juz nie krwawi, wiec zobaczymy co powie na to lekarz. humor mo dopisuje:lol:- na dworzu zachowuje sie jak roczny szczeniak, skacze, lata-a mi biceps tak urósł ze wygladam jak podzianowski:P:cool1: a czy nie możecie umówić się na poranne bieganie np dzisiaj :evil_lol: to nie trzeba będzie stu lat na fotki czekać :mad: Quote
izys Posted October 25, 2008 Posted October 25, 2008 Bieganie-dobra mysl... Ostatnio tak sie rozleniwiłam, ze wszedzie poruszam sie autem. Gdyby nie :loveu:Dracuś:loveu: i z nim spacery to wogóle nigdzie bym nie chodziła Quote
Morgan:-) Posted October 25, 2008 Posted October 25, 2008 izys napisał(a):Gdyby nie :loveu:Dracuś:loveu: i z nim spacery to wogóle nigdzie bym nie chodziła Skąd ja to znam :evil_lol::evil_lol::diabloti: Quote
fioneczka Posted October 27, 2008 Posted October 27, 2008 no 17.30 :) na 18.00 Iza z Dorotką do veta się umawiały z Ogryziem....i fotki mają być nowe i nowe wiadomości :) no to czekam :mad: i jestem cierpliwa :razz: Quote
dczn Posted October 27, 2008 Posted October 27, 2008 No wlasnie. Dopiero weszlam do domku.... Telefon milczal.... Na dogo Izy niet... Na gg Izy niet... a wnioskujac po opisie gg-owym- Iza jest na 2 dniowej imprezce.... Nie bedzie wiec dzis chyba weta ;(... bynajmniej ze mna ;(( Quote
pędzelopka Posted October 27, 2008 Posted October 27, 2008 Nieeee no jadę łomot spuścić :mad::mad::mad: Quote
fioneczka Posted October 27, 2008 Posted October 27, 2008 pędzelopka napisał(a):Nieeee no jadę łomot spuścić :mad::mad::mad: ooooo właśnie !!!! jadę z Tobą, będziemy :mad: tylko nie wiem czy Ogryzio swojej Pani bronić nie będzie Quote
izys Posted October 28, 2008 Posted October 28, 2008 :loveu:Dracus:loveu: spedził 2 dni ze mna na domku- i byl bardzo grzeczny, cudowny-i troche za bardzo towarzyski:P wlasnie wrocilam od weterynarza- dobre wiadomosci, leki zadzialaly- rany po operacji- wygoily sie(te na siusiaku:cool3:),na glowie i na łapach goją sie ładnie, uszy juz duzo lepiej, lewe wygojone, zostalo troszeczke na prawym. ogon, jeszcze musi dojsc do siebie- ale jest ogolnie duza poprawa.dla tego kuracja lekami tymi co dostaje bedzie kontynułowana. Dzisiaj wazylam :loveu:Dracusia:loveu: wazy juz 30,5 kg- maly grubasek powoli sie z niego robi. Jedna jest tylko smutna wiadomosc- weterynarz sprawdzal dzisiaj :loveu:Dracusia:loveu: zabki. No i niestety okazalo sie ze ma kiel zlamany(czy cos w tym stylu) lekarz zaproponowal,a lbo go usunac, albo, leczenie kanalowe zeba- nie wiem co jest lepsze- moze cos doradzicie Quote
fioneczka Posted October 29, 2008 Posted October 29, 2008 witaj Iza :) cześć Ogryziolku miło czytać dobre wieści....serducho się śmieje jeżeli chodzi o kieł to uważam że można się go "pozbyć", leczenie kanałowe będzie bardzo drogie a braku jednego kła Draco nawet nie zauważy, moja rotka miała usunięty kieł w wieku 2 lat. Usunięcie kła to dość poważny zabieg bo jak się okazuje korzeń jest bardzo długi i mocno wrośnięty w szczękę. Ale nie ma się co bać wszystko robione jest pod narkozą. buziole dla Dracusia/Ogryzia :loveu: i dla Ciebie Iza :) Quote
arjuna Posted October 29, 2008 Posted October 29, 2008 izys napisał(a)::loveu:Dracus:loveu: spedził 2 dni ze mna na domku- i byl bardzo grzeczny, cudowny-i troche za bardzo towarzyski:P wlasnie wrocilam od weterynarza- dobre wiadomosci, leki zadzialaly- rany po operacji- wygoily sie(te na siusiaku:cool3:),na glowie i na łapach goją sie ładnie, uszy juz duzo lepiej, lewe wygojone, zostalo troszeczke na prawym. ogon, jeszcze musi dojsc do siebie- ale jest ogolnie duza poprawa.dla tego kuracja lekami tymi co dostaje bedzie kontynułowana. Dzisiaj wazylam :loveu:Dracusia:loveu: wazy juz 30,5 kg- maly grubasek powoli sie z niego robi. Jedna jest tylko smutna wiadomosc- weterynarz sprawdzal dzisiaj :loveu:Dracusia:loveu: zabki. No i niestety okazalo sie ze ma kiel zlamany(czy cos w tym stylu) lekarz zaproponowal,a lbo go usunac, albo, leczenie kanalowe zeba- nie wiem co jest lepsze- moze cos doradzicie leczenie kanałowe zęba to koszt ok. 350-400zł. zostanie usunięta miazga zęba-ząb zczarnieje, będzie słabszy(może się załamać np. podczas wiszenia na gałęzi), jednak nie będzie psa bolał. Jesli pies ma teraz złamany zabi otworzył sobie kanał-to musisz zaczać działac:bo to go boli. Jesli zaś chodzi o usunięcia zęba-jest to bardziej inwazyjna metoda i sprawi psu wiecej bóly niz kanałówka. jedno i drugie robi sie pod narkozą-ja bym najpierw leczyła kanałowo, dopiero potem-w razie konieczności-usuwała. Quote
izys Posted October 29, 2008 Posted October 29, 2008 jeszcze raz skonsultuje sie z lekarzem i zobaczymy co stwierdzi. co bedzie dla :loveu:Dracusia:loveu: najlepsze. Kosci mo zadnych nie daje, jedynie jakies specjalne(ale miekkie przysmaki), wiec nie wiecm czy go ten zab drazni, bo wszystko je normalnie. Quote
fioneczka Posted November 2, 2008 Posted November 2, 2008 a co to za cisza ????????? co u Was ... Iza pisz coś, bo się martwimy !!!! Quote
izys Posted November 3, 2008 Posted November 3, 2008 podacie jakiegos maila to wysle wam zdjecia :loveu:Dracusia:loveu: dracus bardzo dobrze sie czuje:multi:, ogonek juz tez ladnie zdrowieje:) dzisiaj , albo jutro jade do weterynarza, wiec zobaczymy co bedzie z tym zabkiem;) Quote
Recommended Posts