Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

cały dzień mnie nie było, wpadam a tu tyle niespodzianek na dogo :multi::multi:
Pani Izo powiem głośno że ma Pani jakieś 25 kg miłości obok siebie, a jak miłość przytyje to będzie jej znacznie więcej
no i jak widać wzięła Pani typowego psa mordercę i zjadacza dzieci itd
jest cudowny i proszę z aparatem za nim biegać i focić, focić, focić :) a my będziemy oglądać i serducha będą się nam radować
a ja mam jeszcze takie osobiste życzenie - fotka na tzw żabę :)
a wogóle to Pani Izo :loveu::loveu::loveu::loveu::loveu: (no i żeby to trochę dziwnie nie zabrzmiało ;) )

• Replies 671
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

On okrutne bąki puszcza :laugh2_2:

I jak widac na jednej fotce- gustuje w furach... to spojrzenie na BMW :cool1:
Prawdziwy facet

Szkoda, ze skarpetek nie nosi...pewnie lezalyby za drzwiami, hehehe

Slodkich snow!!! :loveu:

Posted

dczn napisał(a):
on okrutne bąki puszcza :laugh2_2:

No jak to czytam to słabo mi się to serce raduje :p
albo nie.raduje mi się okrutnie , że mnie tam nie ma i nie siedzę w toksycznych oparach.:p

A tak naprawdę to bardzo ładnie mu się ta głowa zarasta. To czekam teraz na wieści od prawdziwego weterynarza.
Podrap Draco - Ogryza po dupce od ciotek z podlasiewa.

Posted

A dzisiaj Dracuś:loveu: pięknie pachnie:p( i to nie tylko dla tego że bąków juz nie puszcza:evil_lol:) Dzisiaj zostal wykapany- grzeczny był w wannie, ale z trudem wcisnełam go do łazienki, najwidoczniej uparl sie aby zostać brudaskiem:eviltong:, no ale cóż-ten "pojedynek" to ja wygrałam, i jest czyściutki, i pachnący. tylko niestety głowa jest do poprawy, (bo po kąpieli zaczoł sie sam "wycierać, trzepoczac całym ciałem) to mu uszka znow zaczeły krwawic, i cała głowa znowu brudna, ale to jest juz do poprawy recznie:P

Posted

izys napisał(a):
A dzisiaj Dracuś:loveu: pięknie pachnie:p( i to nie tylko dla tego że bąków juz nie puszcza:evil_lol:) Dzisiaj zostal wykapany- grzeczny był w wannie, ale z trudem wcisnełam go do łazienki, najwidoczniej uparl sie aby zostać brudaskiem:eviltong:, no ale cóż-ten "pojedynek" to ja wygrałam, i jest czyściutki, i pachnący. tylko niestety głowa jest do poprawy, (bo po kąpieli zaczoł sie sam "wycierać, trzepoczac całym ciałem) to mu uszka znow zaczeły krwawic, i cała głowa znowu brudna, ale to jest juz do poprawy recznie:P

no jak cudownie czytać takie dobre wieści :multi::multi::multi:
no ja swoją Fionkę muszę nieść na rękach do wanny bo po dobroci to ona też do łazienki nie wchodzi :) a kąpiemy ją według zaleceń veta kilka razy w miesiącu
ale czego się nie robi dla tych naszych SKARBÓW

Posted

W końcu byłam u normalnego weta:cool3:. Zbadał Draconika... i nie sa to za bardzo dobre wieści:-( To co stwierdził: Bakteryjne zapalenie skóry, Grzybica( ale to już wiedzieliśmy). Prawdopodobna będzie reoperacja końcówki ogona(czyli dalsze go skrócenie), i co najgorsze prawdopodobne skrócenie małżowiny usznej:placz:, które jest spowodowane zaburzeniami krążenia- czyli na koncach ucha(tak jak stwierdzil inny lekarz), nie jest grzyb. Bo bardzo trudno to sie leczy:placz:Ale narazie wstrzymali sie z zabiegiem. Przepisali mó leki Encorton, Cefaleksyn, dla tego narazie juz zastrzyków nie dostanie. Ranki, te po operacji mam smarowac riwanolem, wiec mósi wrocic kołniez, aby nie lizał tego. Podawac trzeba mó duzo witaminy C. Jedynie co pozytywne, stwierdzil to ze te rany na głowie dobrze sie goją. Następną mam wizyte za tydzien. Jeszcze raz trzeba bedzie go odrobaczyć... bo lekarz stwierdzil ze to czym oni go odrabaczali, tego juz dawno nikt nie uzywa:shake:

Posted

[quote name='izys']W końcu byłam u normalnego weta:cool3:. Zbadał Draconika... i nie sa to za bardzo dobre wieści:-( To co stwierdził: Bakteryjne zapalenie skóry, Grzybica( ale to już wiedzieliśmy). Prawdopodobna będzie reoperacja końcówki ogona(czyli dalsze go skrócenie), i co najgorsze prawdopodobne skrócenie małżowiny usznej:placz:, które jest spowodowane zaburzeniami krążenia- czyli na koncach ucha(tak jak stwierdzil inny lekarz), nie jest grzyb. Bo bardzo trudno to sie leczy:placz:Ale narazie wstrzymali sie z zabiegiem. Przepisali mó leki Encorton, Cefaleksyn, dla tego narazie juz zastrzyków nie dostanie. Ranki, te po operacji mam smarowac riwanolem, wiec mósi wrocic kołniez, aby nie lizał tego. Podawac trzeba mó duzo witaminy C. Jedynie co pozytywne, stwierdzil to ze te rany na głowie dobrze sie goją. Następną mam wizyte za tydzien. Jeszcze raz trzeba bedzie go odrobaczyć... bo lekarz stwierdzil ze to czym oni go odrabaczali, tego juz dawno nikt nie uzywa:shake:

to co w tej chwili przeczytałam .... szkoda że nie widzieliście mojej miny .... oczy mi z orbit wylazły
Pani Izo encorton to steryd a przy grzybicy nie wolno podawać sterydów bo można ZABIĆ psa !!!!
nie wiem co to za lekarz ale mój lokalny vet działał w ten sam sposób .... steryd dobry na wszystko, dopiero lekarz ze specjalizacją dermatologiczną wytłumaczył mi że najpierw trzeba zadziałać antybiotykiem i wprowadzić leki przeciwgrzybicze na okres trzech tygodni, później kolejny posiew w celu badania na grzyba i bakterie.
ja borykałam się z problemem grzyba dość niedawno, bo moja suńka po przebytej nużycy pod kątem grzyba nie była przebadana.

w jakiej dawce dostał encorton i w jakim "systemie" podawania ?

Posted

z tego co się orientuję to zanik krążenia prowadzi do obumierania tkanki i usychania obumarłych końcówek a jego uszy "sikają" krwią .... więc może konsultacja jeszcze u kogoś ????

mam prośbę, robiono Ogryziowi posiew i podobno jest wynik, czy może Pani przepisać co napisano w wyniku ... pewnie będzie po łacinie :razz:

Posted

dawka enkortonu to pół tabletki dziennie. Lekarz konsultował sie w tej sprawie z innym. jeslin chodzi o ucho, to koncowki to on ma tak jak jeden wielki strup, i jak on przez przypadek, zostaje (ten strup) oderwany to wtedy krwawi.

Posted

mam prośbę, robiono Ogryziowi posiew i podobno jest wynik, czy może Pani przepisać co napisano w wyniku ... pewnie będzie po łacinie :razz:

mając nazwę mogłabym skontaktować się z dr. Popiel z Wrocławskiego Uniwersytetu Przyrodniczego

Posted

chodzi o te wyniki jeszcze z Białegostoku? zeskrobina na grzybki i gronkowca? bo mam skan i mogę podesłać na maila.....
Iza masakra.jutro się odezwę i pomyślimy co robić dalej.
muszę pogadać z moją wetką.

Posted

dr Popiel z wrocławskiej AR jest wetem o specjalizacji dermatolog - niejednemu psiakowi pomógł - mój Zgredek też był u niego konsultowany

ile juz tego psa ogladało wetów? w B. jeden, a w Gdyni?

Posted

[quote name='andzia69']dr Popiel z wrocławskiej AR jest wetem o specjalizacji dermatolog - niejednemu psiakowi pomógł - mój Zgredek też był u niego konsultowany

ile juz tego psa ogladało wetów? w B. jeden, a w Gdyni?

ja nie mówię że inni lekarze są do kitu, bo robią co mogą, jednak dr. Popiel jest naprawdę dobry w tym co robi
facet stawia diagnozę jeszcze zanim wynik się pojawi
mogę z nim chwilkę porozmawiać, co prawda póki co telefonicznie ale zawsze coś, no i mając wynik będę wiedziała o co pytać

Pani Izo a te tabletki encortonu to 10 czy 20 mg ?

Posted

opisalam sie tyle i mnie wywalilo..... **** !!!!!!!!!!!!!:angryy:

VETERINIARY CLINIC
UL. sTRYJSKA 25
81-506 GDYNIA
tel. 058 622 21 48
mail.: reksio@lecznica.gdynia.pl

www.lecznica.gdynia.pl

TEJ LECZNICY NALEZY UNIKAC JAK OGNIA!!!!!!

To juz zreszta nhie pierwszy raz.... kiedy z czyms mi podpadaja. Niestety jest to klinika- jedna z pierwszych w Gdyni, a wiec i slynna. Nowicjusze tam lgną. Ci, ktorzy nie wiedza jak moze byc gdzie indziej... nadal tam lażą
Chcialam ustalic nazwisko tego lekarza- co to nas przyjal wtedy... i nie udalo mi sie. Dzwonilam przed wczorajsza wizyta na relowo- i lekarz strasznie dociekajacy- po co mi nazwisko... nie mogl go ustalic. Pojechalam tam z Iza! Lekarz sie przygotowal. Fakt, ze podejscie bylo zupelnie inne.... Ale.... Zaatakowal. Ze nie placone wizyty, ze bedzie rozmawial gdy rachunki beda uregulowane itp.... Nikt wczesniej tego Izie nie mowil... hmmmm..... No i argumenty :

Wiecie czemu nie pobrano zeskrobiny? Nie porobiono badan? Bo wiadomo, ze pies schroniskowy.... wiec starali sie najtanszym kosztem ( zaraz zaczne klac) :angryy:

Wiecie czemu tamten lekarz nawet nie dotknal Ogryzia? A po co? Mial kartotetke- to wystarczylo. Nie trzeba dotykac psa.... aby rozpoznac i wdrozyc leczenie :angryy:

A czemu stwierdzil, ze grzyba nie ma? A ma bakterie? Zmienil antybiotyk? No wlasnie z kartoteki :)))))

Mial wytlumacznie na wszystko, poza jednym.... czemu nie uregulowane rachunki....

Ja bym mu zaplacila, taki ch** jak bathorego komin ;]

Fakt- powiedzial, ze niepokojacy jest ogon, uszy.... no lepszy lekarz... ale.... mieli szanse...

Poza tym lekarz- ten z tygodnia... poza tymi pieknymi rzeczami, poza tym ze byl niemily- nastraszyl mame Izy... ze pies ni stąd ni zowąd moze ja zaatakowac.... i zagryźć na smierc :crazyeye:... bez ostrzezenia :boom:

Dla mnie lekarz, ktory jest niemily, niesympatyczny, nie lubi zwierzat, boi sie ich, diagnozy daje jak... kaszpirowski?.... nie powinien wykonywac swojego zawodu :)))
A skoro tak odstrasza wlascicieli psow- to ja sie nie dziwie... ze oddalone o 30 metrow schronisko pęka w szwach !!!!!!!!!!

Dowiem sie jak on sie nazywa! Podobno na ich stronie sa wszyscy lekarze pracujacy w klinice : http://lecznica.gdynia.pl/?id=2
JA GO NIE WIDZE!!!! Widzialam tam tez innego... takiego w kreconych wlosach... tez go tu nie ma!! Wiec co????? TO NIE BYLI LEKARZE??????

DZIEWCZYBY. NIE MOZNA TEGO TAK ZOSTAWIC!!!
COS Z NIMI ZROBIC TRZEBA!

Teraz Ogryz jest na Chwarznie!!! Dobrze, ze zmienil- klinike.... Ale tamtym nie daruje :mad:

Posted

no nie wiem wtedy, ja go dostałam od weterynarza, i ja mam wyraznie napisane 1 mg. całe opakowanie dostałam- 20 tabletek.- moze to jest specjalna dawka dla Yorków:lol:, i on taka dostaje-bo to taka kroszynka. w kazdym razie konsultowal, sie z innym czy moze ten lek, dac, i przy takiej malej dawce pol tabletki to moze byc powiedzial, w razie czego mam psa obserwowac teraz jak zareaguje na wszystkie, leki, czy bedzie mial biegunke, itp. wrazie czego mam przyjechac, od razu jak by cos sie dzialo, a tak narazie to powiedzial ze mam byc za tydzien