Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

izys napisał(a):
A :loveu:Dracus:loveu: bardzo dobrze. Dobrze organizm zareagował na leki, bo zadnej biegunki, itp nie dostał. dzisiaj nie dał mi spac, bo zachcialo mo sie piesczot:cool3:- ele w pół snie tez mozna drapac po brzuszku :evil_lol::),A zdjecia beda niedługo. wieczorem napisze wiecej:P-ide robic cielaczkowi:lol: podwieczorek.

i jak tu nie tańczyć i nie śpiewać kiedy się takie wiadomości czyta :multi:
buziaki wielkie dla Ciebie Izo i dla naszego Ogryzia-Dracusia też ... dużo

• Replies 671
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

zdjecia mam ale nie mam jak dac je na komputer.
pani doroto moze umowimy sie w poniedzialek, okolo godz 18 to pojedziemy razem do weterynarza, i wtedy przesle zdjecia i zrobimy nowe:)
A jesli chodzi o :loveu:Dracusia:loveu:, to rany bardzo dobrze sie goija, odziwo na jednym uchu, nie ma uz strupow:multi:(w kazdym razie tego co tam miał)i z jednego juz nie krwawi, wiec zobaczymy co powie na to lekarz. humor mo dopisuje:lol:- na dworzu zachowuje sie jak roczny szczeniak, skacze, lata-a mi biceps tak urósł ze wygladam jak podzianowski:P:cool1:

Posted

Moze by go na jakie zapasy zapisac , hyhyhy
No pewa, ze sie umawiamy !!! Jak co to jeszcze sie zgadamy na kom ;))))
-----> dla niewtajemniczonych- Iza przesle mi foty bluetoothem na kom- a ja z kioma na komp- i beda foty :):):)

Izka- a co na dogo tak oficjalnie?;> Ja ci dam "pani" :P:P:P
Nu Nu!!!!!

Posted

[quote name='izys']zdjecia mam ale nie mam jak dac je na komputer.
pani doroto moze umowimy sie w poniedzialek, okolo godz 18 to pojedziemy razem do weterynarza, i wtedy przesle zdjecia i zrobimy nowe:)
A jesli chodzi o :loveu:Dracusia:loveu:, to rany bardzo dobrze sie goija, odziwo na jednym uchu, nie ma uz strupow:multi:(w kazdym razie tego co tam miał)i z jednego juz nie krwawi, wiec zobaczymy co powie na to lekarz. humor mo dopisuje:lol:- na dworzu zachowuje sie jak roczny szczeniak, skacze, lata-a mi biceps tak urósł ze wygladam jak podzianowski:P:cool1:

a czy nie możecie umówić się na poranne bieganie np dzisiaj :evil_lol:
to nie trzeba będzie stu lat na fotki czekać :mad:

Posted

Bieganie-dobra mysl...
Ostatnio tak sie rozleniwiłam, ze wszedzie poruszam sie autem. Gdyby nie :loveu:Dracuś:loveu: i z nim spacery to wogóle nigdzie bym nie chodziła

Posted

No wlasnie. Dopiero weszlam do domku.... Telefon milczal.... Na dogo Izy niet... Na gg Izy niet... a wnioskujac po opisie gg-owym- Iza jest na 2 dniowej imprezce.... Nie bedzie wiec dzis chyba weta ;(... bynajmniej ze mna ;((

Posted

:loveu:Dracus:loveu: spedził 2 dni ze mna na domku- i byl bardzo grzeczny, cudowny-i troche za bardzo towarzyski:P

wlasnie wrocilam od weterynarza- dobre wiadomosci, leki zadzialaly- rany po operacji- wygoily sie(te na siusiaku:cool3:),na glowie i na łapach goją sie ładnie, uszy juz duzo lepiej, lewe wygojone, zostalo troszeczke na prawym. ogon, jeszcze musi dojsc do siebie- ale jest ogolnie duza poprawa.dla tego kuracja lekami tymi co dostaje bedzie kontynułowana.
Dzisiaj wazylam :loveu:Dracusia:loveu: wazy juz 30,5 kg- maly grubasek powoli sie z niego robi.
Jedna jest tylko smutna wiadomosc- weterynarz sprawdzal dzisiaj :loveu:Dracusia:loveu: zabki. No i niestety okazalo sie ze ma kiel zlamany(czy cos w tym stylu) lekarz zaproponowal,a lbo go usunac, albo, leczenie kanalowe zeba- nie wiem co jest lepsze- moze cos doradzicie

Posted

witaj Iza :) cześć Ogryziolku
miło czytać dobre wieści....serducho się śmieje
jeżeli chodzi o kieł to uważam że można się go "pozbyć", leczenie kanałowe będzie bardzo drogie a braku jednego kła Draco nawet nie zauważy, moja rotka miała usunięty kieł w wieku 2 lat. Usunięcie kła to dość poważny zabieg bo jak się okazuje korzeń jest bardzo długi i mocno wrośnięty w szczękę. Ale nie ma się co bać wszystko robione jest pod narkozą.
buziole dla Dracusia/Ogryzia :loveu: i dla Ciebie Iza :)

Posted

izys napisał(a):
:loveu:Dracus:loveu: spedził 2 dni ze mna na domku- i byl bardzo grzeczny, cudowny-i troche za bardzo towarzyski:P

wlasnie wrocilam od weterynarza- dobre wiadomosci, leki zadzialaly- rany po operacji- wygoily sie(te na siusiaku:cool3:),na glowie i na łapach goją sie ładnie, uszy juz duzo lepiej, lewe wygojone, zostalo troszeczke na prawym. ogon, jeszcze musi dojsc do siebie- ale jest ogolnie duza poprawa.dla tego kuracja lekami tymi co dostaje bedzie kontynułowana.
Dzisiaj wazylam :loveu:Dracusia:loveu: wazy juz 30,5 kg- maly grubasek powoli sie z niego robi.
Jedna jest tylko smutna wiadomosc- weterynarz sprawdzal dzisiaj :loveu:Dracusia:loveu: zabki. No i niestety okazalo sie ze ma kiel zlamany(czy cos w tym stylu) lekarz zaproponowal,a lbo go usunac, albo, leczenie kanalowe zeba- nie wiem co jest lepsze- moze cos doradzicie

leczenie kanałowe zęba to koszt ok. 350-400zł.

zostanie usunięta miazga zęba-ząb zczarnieje, będzie słabszy(może się załamać np. podczas wiszenia na gałęzi), jednak nie będzie psa bolał.

Jesli pies ma teraz złamany zabi otworzył sobie kanał-to musisz zaczać działac:bo to go boli.

Jesli zaś chodzi o usunięcia zęba-jest to bardziej inwazyjna metoda i sprawi psu wiecej bóly niz kanałówka.

jedno i drugie robi sie pod narkozą-ja bym najpierw leczyła kanałowo, dopiero potem-w razie konieczności-usuwała.

Posted

jeszcze raz skonsultuje sie z lekarzem i zobaczymy co stwierdzi. co bedzie dla :loveu:Dracusia:loveu: najlepsze. Kosci mo zadnych nie daje, jedynie jakies specjalne(ale miekkie przysmaki), wiec nie wiecm czy go ten zab drazni, bo wszystko je normalnie.

Posted

podacie jakiegos maila to wysle wam zdjecia :loveu:Dracusia:loveu:
dracus bardzo dobrze sie czuje:multi:, ogonek juz tez ladnie zdrowieje:) dzisiaj , albo jutro jade do weterynarza, wiec zobaczymy co bedzie z tym zabkiem;)