Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='fioneczka']zapytam jeszcze raz .... bo nikt nic nie napisał :(
kasiorka i deklaracje są a więc kiedy Ogryzek ma szansę na rozpoczęcie "nowego" życia

szukamy miejsca...wiele hoteli odmawia gdy usłyszy amstaff...a wsadzic go do hotelu dla samej idei też nie jest dobre - musi to być hotelik w miarę blisko kogoś z forum, zeby mógł go odwiedzac, robic zdjęcia....i dlatego tez hotelik w Radomsku, z lecznicą na miejscu odpada....była tam Tesla i dopóki jej Kasia nie przywiozła do W-wy to w sumie nic o niej nie wiedziałyśmy, ani zdjeć nie było:shake: mam nadzieję, ze wypali chociaż chwilowo ta lecznica, gdzie jest w tej chwili Szakal...

a moze ktoś z was słyszał o dobrym, w miarę niedrogim hoteliku, najlepiej z dostępem do weta...i w miarę blisko jakichś bullomaniaków, które bedą go mogły odwiedzac?

• Replies 671
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

doddy napisał(a):
Dzwoniłam do lecznicy w której jest Szakal. Zgodzili się w razie co przyjąć Ogryzka na leczenie.

oni się zgodzili

wiesz andzia o czym cały czas myślę ...... że ten kto go tak urządził, cały czas tam jest!!!
może dramatyzuję ale oby nie było za późno

Posted

fioneczka napisał(a):
oni się zgodzili

wiesz andzia o czym cały czas myślę ...... że ten kto go tak urządził, cały czas tam jest!!!
może dramatyzuję ale oby nie było za późno

Nie bedzie - uda się tak jak z Szakalem:p

Posted

[quote name='dczn']Dawaj go na ten tymczas do mnie. Ale to dzis! Wezme :) Przywiez go- smialo :)

Kiedy bedzie nastepny? W Bialostockim schronisku?

Nie bede czytac calych watkow- bo nie mam na to czasu... przeczytalam poczatek- wystarczy :)

Wiecej wiedziec nie chce

Skoro wychodzi ze schronu super-... tylko , ze to jest ten nastepny o ktorym sie dowiedziano na dogo... ile jest tam takich, o ktorych nikt nie wie?

Ja tymczas chetnie dam :) wiec mi tu nie wypominaj, ze psa z bialegostoku nie biore :)

ale sledzic co sie gdzie dzieje moge- komentowac rowniez, dzialac na tyle ile moge takze... a moim dzialaniem szkodzic nie mam zamiaru... moja droga pedzelopko ;>

seeya
Chyba Cię poniosło...i tym razem...wiesz, że pisanie takich tekstów bez pokrycia to jak kłamstwo? a za kłamstwa na dogo są bany.

Oooo czyli Ogryzek jest wyciągany ? super :multi:

Posted

Jeśli chodzi o zabranie Ogryzka jedynym problemem w tej chwili jest miejsce.Jesteśmy całe dwie interesujące się psami typu bull i obie mamy zapchane miejsca.Jestem w schronisku codziennie i obserwuję ,bo tyle tylko mogę,zmiany w wyglądzie psów. Opuchlizna na mordzie Ogryzka zeszła,po naszej interwencji Ogryzek został dokładniej zbadany przez weta.Kierownik schroniska bardzo prosił,żeby pomóc Ogryzkowi.Uwierzcie,że jeśli tylko będzie dokąd zabierzemy go.Do siebie nie zabiorę kolejnego psa,bo nie mogę..

Posted

Mam 2 wyżły w hotelu platnym w Elbląu. Pani super moim psom też szuka domów. Tylko, że nie ma juz wolnej budy. Sama ma staruszka asta.
Może u niej cos by sie znalazlo. Gdyby była kasa na budę i jedzenie, warto by bylo do niej napisac. Osoba ta jest po szkoleniu /coś ze szkoleniem psow !/ Moje szczeniaki mieszkały u niej w stajni-znalazla im domy.

Posted

pieniążki wczoraj wpłaciłam...30 zł nie dużo ale po wypłacie puszczę coś jeszcze....

trzymam kciuki za małego...

samookaleczanie na głowie? jakoś nie daję temu wiary...:angryy::-(

nie znam niestety żadnych hoteli, na dogo jestem od niedawna:shake: ale jeśli będzie to miejsce koło Poznania lub w Poznaniu chętnie pomogę; będę odwiedzać psa, mam dwóch fajnych wetów na wizyty go mogę z hoteliku dowozić:oops:

jakby było coś potrzebne tu w Poznaniu piszcie na pw:razz:

Posted

może tu zadzwonić: http://hotelrex.pl
biorą rasy ,,niebezpieczne,,...bez problemu / a co tą sa rasy niebezpieczne- niebezpieczny jest człowiek/.,. trochę drogo 30-40 zł:oops: albo:
http://www.hoteldlazwierzat.enetia.pl/strona/?site=1
albo: http://www.animalhotelpoznan.w8w.pl/index.htm

są też inne...jeśli chcecie mogę podzwonić i spróbować coś znaleźć...dajcie znać czy mogę szukać w Poznaniu??:cool3:

Posted

marta23t napisał(a):

samookaleczanie na głowie? jakoś nie daję temu wiary...:angryy::-(

Czekajcie na dzisiejsza relację ze schronu.Mamy ambitny plan wyprowadzenia chłopaka z boksu. Jeśli do ludzi będzie zupełnie ok to myślę , że mamy tymczas w naszej okolicy , 40 km. od Białegostoku.

Posted

Rinus- nie ponioslo mnie. Moze mnie nerwy ponosza- ale jak cos propponuje, to powaznie. Dziewczyna, ktora skomentowala moja wypowiedz, insynuowala, ze nie ma sprawy... przywiezie mi gio na tymczas :) A wiec nie ma sprawy :) skoro z transportem nie ma problemu- niech daje. Czemu nie? Niech sie mnie nie czepia, ze nie pomagam temu psu... czy innemu z bialegostoku- w sposob taki, ze nie biore na tymczas... bo mieszkam daleko. No wlasnie mieszkam dosyc barrrdzo daleko. A skoro ma jak przywiesc- nie ma sprawy.

I nie osadzaj mnie tu klamstwami... bo mnie nie znaszm, nie wiesz czy klammie. I banami tez mnie nie strasz dzieciaku- bo po pierwsze sie nie boje- a po drugie mam to w "d..." :)

I jeszcze jedno- nie komentuj moich wypowiedzi. Prosze o to ciebie- bo naprawde- komentujesz to tak jakbys nieromuzmiala nic z tekstu, po drugie nie mam ochoty z toba konwersowac, po trzecie dzieli nas zbyt wiele... zajmij sie kims innym. I nie klam klamiac, ze ja klamie... bo wtedy ciebie sie zabanuje :))))

To jest juz szczyt szczytow " chce dac tymczas"... -klamiesz :))) hehehe
Po co wiec jest dogo?
Niech cie nie gnebi moja osoba- zajmij sie psami.

Takze Rinus- bye bye- do mnie sie nie odzywaj...

OGRYZUS JEST SLICZNY!!!

Posted

mam nadzieję że ,,wyprowadzenie,, się uda...
pamiętajmy że nawet jak pies będzie nerwowy czy ,,niezbyt dobrze,, nastawiony do ludzi / czyt. nieufny, powarkujący/ to może to być wina przeżyć..nie można go skreślać..
jakby mnie ktoś kopał i przypalał papierosem też bym bała się człowieka...zresztą i tak się boję:angryy: bo ludzie to czasami eh szkoda słów...

trzymam kciuki za Ogryzka i jego tymczasik:loveu:

Posted

Dczn jak nie wiesz ile mam lat to się nie wypowiadaj...
Myślę, że dziewczyny nie dałyby Ci go na tymczas bo wydajesz się zbyt nerwową osobą i chyba nieodpowiedzialną...i mało wiesz o życiu psach w schroniskach ( ile muszą mieć kwarantanny itd...)

Cieszę się, że Ogryzek będzie wyciągnięty :multi: czekamy więc na nowe fotki i wtedy zacznę go ogłaszać :loveu:

Posted

[quote name='pędzelopka']

Czekajcie na dzisiejsza relację ze schronu.Mamy ambitny plan wyprowadzenia chłopaka z boksu. Jeśli do ludzi będzie zupełnie ok to myślę , że mamy tymczas w naszej okolicy , 40 km. od Białegostoku.

Iwonko...a więc czekamy! jeśli to byłby tymczas, na dodatek nie tak bardzo daleko od was to byłoby super!!!

Jego naprawdę nie można wsadzic byle gdzie do hotelu, słać kasę na jego utrzymanie i tyle...jego trzeba poobserwować, zeby przyszły dom był dobrany pod kątem jego charakteru...moze się chłopak bać mężczyzn...musimy go mieć na oku...tak samo jak Szakala:-(

A gdyby ktoś mógł pomóc z ogłoszeniami...to powiem tylko, ze u Pędzelopki i Bbgm są właśnie 2 bullowate wyciagnięte z tego schroniska, szukajace im proszę domów!!!! SUnia red noska i śliczny astuś - pomóżcie szukać też domków (ogłoszenia) to dziewczyny będąc miały "pustkę" mogą brać kolejnego bullowatego z tego schronu...

to linki do tych 2 psiaków:

Toudi
http://www.amstaff-pitbull.cyberdusk.pl/viewtopic.php?t=14507

Tosia:
http://www.amstaff-pitbull.cyberdusk.pl/viewtopic.php?t=15198

przez to całe zamieszanie dziewczyny nawet czasu nie mają dla swojego osobistego psa, o tymczasie nie wspomnę:shake:

Posted

pędzelopka napisał(a):

i jak tam ? czy już coś wiadomo ? dlaczego taka cisza :placz:

Posted

Z najnowszych wieści Ogryzek ma grzyba, bakterie itd ;/
Prawdopodobnie będzie trzeba go transportowac do WWy na leczenie

Czy jeśli będzie konieczny transport czy ktoś dorzuci się do paliwa ??
Wwa-Białystok-WWa to koszt ok.200zł

Posted

[quote name='kasiaNDM']Z najnowszych wieści Ogryzek ma grzyba, bakterie itd ;/
Prawdopodobnie będzie trzeba go transportowac do WWy na leczenie

Czy jeśli będzie konieczny transport czy ktoś dorzuci się do paliwa ??
Wwa-Białystok-WWa to koszt ok.200zł

jeżeli chodzi o grzyba to mogę powiedzieć "mały problem" - niech nikt się nie boi że się zarazi a leczenie to trzy tygodnie po jednej tabletce ketokonazolu (10 tabletek ok 20 zł). Jakiś czas temu leczyłam grzyba u swojej Fionki i byłam pełna obaw. Jednak pomimo tego że spała z nami nikt się nie zaraził a po podaniu leków po grzybicy zostało wspomnienie - dodatkowo była kąpana w MANUSANie (proporcja 1:4) to to samo co Hexoderm tyle że kilkakrotnie tańszy. Wiem, że raczej nie będzie możliwości kąpieli Ogryzka ale leki powinny wystarczyć...jednak dla potwierdzenia grzybicy warto zrobić posiew - koszt ok 10 zł wynik może być już czwartego dnia (grzyby "rosną" między 4 a 10 dniu)
dodatkowo proponuję podać już teraz advocate 1 amp. wspomaga leczenie grzybicy i nużeńca

Posted

pędzelopka napisał(a):

słychać już coś ?

Posted

Słychać słychać
Słuchajcie skopiuję swój post z niebieskiego bo już nie mam siły przepisywać.

Jesteśmy z nowymi wiadomościami.

Ogryzek ma podobno 2 - 3 lata. Na tyle ocenił go wet. Prawdopodobnie grzyba i bakterie jakieś. Na koniuszku ogona sterczy sobie kawałek kości , który trzeba będzie uciachać - za jednym zamachem z kastracją.
Zapytałam weta od czego może być ta rana na głowie - wet bez wahania stwierdził , że to pogryzienie.
Ogólnie jest dużo ran gryzionych na łapach , na głowie , brakuje kawalątka ucha.
Zeskrobina została pobrana , jednak wyniki na grzyba będą najprawdopodobniej w poniedziałek , najwcześniej.

Dzisiaj kierownik oznajmił , że dowiedział się dlaczego Szakal i Ogryzek są pogryzieni. Podczas sprzątania boksów ogryzek wydostał się na korytarz i była szczepa z Szakalem.

Druga wersja pani z biura - Nie było szczepy , natomiast Ogryzek okalecza się w dziwny sposób , co podobno widziała sama. Wali głową o pręty o ściany , skacze aż do samego dachu boksu i uderza głową o wszystko co się da. Sugeruje guza mózgu albo coś w tym stylu.

Kierownik miał już na dzisiaj dość mojego słowotoku więc zabrałyśmy go do naszej lecznicy w sumie bez większych problemów.
Ponadto wszyscy chodzą i powtarzają - te psy bardzo zle znoszą zamknięcie i brak ruchu i człowieka - nowość roku.

Teraz o Ogryzku - robi wrażenie , zwłaszcza jego duży baniak. Budzi respekt chłopak. Jedna z pracownic twierdzi , że warczy przy misce , druga , że nie mieli z nim żadnych problemów.
Ogólnie do nas nie wykazał żadnej agresji , merda tym swoim kikutem - nawet przy zeskrobinie ogon latał. Bardzo go interesuje wszystko naokoło , człowiek niekoniecznie. Zwierząt , a przynajmniej samców nie toleruje wogóle , jednak na zewnątrz nie jest to jakieś strasznie agresywne , nie rzuca się tylko czujnie obserwuje. Gorzej w pomieszczeniu z innym psem.
Bez problemu wpakowałyśmy go do samochodu , próbował nawet się miziać i ocierać także o agresję do ludzi jestem spokojna. No nas przynajmniej nie zjadł. Fenomenalnie jeździ samochodem - kładzie się i zasypia.
Wet popsikał go antybiotykiem w sprayu i odstawiłyśmy kawalera do schronu.
Strasznie ciągnie na smyczy , skubaniec strasznie silny jest. Waży aktualnie 25 kilo.

Decyzja zapadła. Tymczas przyjmie go z otwartymi ramionami , ale jeśli będzie choć podleczona grzybica lub ewentualne inne świństwo.
Wet stwierdził , że na pewno któreś z nich jest , a możliwe , że jakieś pasożyty również.
U nas nie ma gdzie go wsadzić na czas leczenia więc trzeba go wieźć do tej kliniki w Warszawie. Po podleczeniu tych skórnych historii wróci do nas i tam już pomieszka do chwili adopcji. Takie są decyzje.
A więc potrzebny transport Białystok - W -wa na początek.