Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

No właśnie Benio nie moze być gorszy:mad: ot takiego ''małego'' dozia
on ma nie tylko jednego duzego kumpla hihi Onki, Wilczaki, Berneńczyki, Dobermany, Labki, Belgi itd itd

• Replies 151
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

Kate, daj jeszcze jakieś foty Benita :loveu:
Albo filmiki jak z nim pracujesz na pewno coś tam masz :cool3:

A w ogóle to jestem pod wielkim wrażeniem waszej pracy :loveu::crazyeye:, obejrzałam te zdjęcia z obi ; )

Posted

Iza nie mam nic wiecej ze szkolenia, wina tresuńcia:diabloti: że nie pomyśli o aparacie no ja nie wiem hihihi:razz: a na poważnie to musze poprosić dziewczyny zeby go ufociły i zeby ktos mi filmik nakrecił, bo moja kamera w aparcie wola o pomste do nieba, a w lustrzance ni mam kamery.

Ale pracujemy caly czas i taj jstesmy dalej niz blizej ale mamy checi:)

Posted

a balas sie ze nie uniesie:lol:...
zobacyzmy jutro jak przepracowalas kontakt bez smakola w lapie-czyli na sama komende:cool3::p.
benito jest fajny i lubi prace.ladnei sie slupia i ladnei pracuje.jest tez dosc dynamiczny.
no i grzywek po prostu milo dla oka wyglada jak pracuje na kontakcie.:loveu:
masz kuupe roboty przed soba ale to gwarantuje staly rozwoj twoj i twojego psa.:p
ps.ja nie umiem robic zdjec i idiotenkamera to se mozna...nafiukac....:roll::evil_lol:...
poza tym fotek nei ma kiedy bo trzeba patrzec kate na lapki...i nie tylko kate...:diabloti:
reszta tez sie nawinie zawsze:cool1:.
kate-im dalej w las tym wiecej drzew.no i to jest wciagajace.:p

Posted

kate8828 napisał(a):
Iza nie mam nic wiecej ze szkolenia, wina tresuńcia:diabloti: że nie pomyśli o aparacie no ja nie wiem hihihi:razz: a na poważnie to musze poprosić dziewczyny zeby go ufociły i zeby ktos mi filmik nakrecił, bo moja kamera w aparcie wola o pomste do nieba, a w lustrzance ni mam kamery.

Ale pracujemy caly czas i taj jstesmy dalej niz blizej ale mamy checi:)

To trzeba sobie załatwić fotografa :cool3:

I właśni te chęci są najważniejsze:loveu:
A myślisz może o agility ?

Posted

ayshe napisał(a):
a balas sie ze nie uniesie:lol:...
zobacyzmy jutro jak przepracowalas kontakt bez smakola w lapie-czyli na sama komende:cool3::p.
benito jest fajny i lubi prace.ladnei sie slupia i ladnei pracuje.jest tez dosc dynamiczny.
no i grzywek po prostu milo dla oka wyglada jak pracuje na kontakcie.:loveu:
masz kuupe roboty przed soba ale to gwarantuje staly rozwoj twoj i twojego psa.:p
ps.ja nie umiem robic zdjec i idiotenkamera to se mozna...nafiukac....:roll::evil_lol:...
poza tym fotek nei ma kiedy bo trzeba patrzec kate na lapki...i nie tylko kate...:diabloti:
reszta tez sie nawinie zawsze:cool1:.
kate-im dalej w las tym wiecej drzew.no i to jest wciagajace.:p

O! tresuńcio:multi: Witamy :cunao: jaki ładny Ośkowy ryk na avku.:bigcool:
Dobra to teraz podniesmy poprzeczke i Chitowy Ipo'wski mu damy:cool3: ciekawe co powie na to cffaniaczek :lol!:
Kroje mu teraz nagrodki na jutro, jak bedzie padał deszcz to sie pochlastam. :wallbash:
Damy rade, juz nie takie trudnosci pokonalismy, zaczelismy to bedziemy pracowac;) dluuugo pracowac. Taaaa kate na łapki jak cuda wyczynia:evil_lol:
Taaaaaa filmy ringowe nieźle ci wyszły, taka cisza ze strony operatora:diabloti:

Iza o agility narazie nie , podstawe czyli przeszkode bede miala na Obi, ale samo skakanie narazie nie. Wybralismy posluszenstwo, jak bedziemy gotowi polatac i poskakac to rekreacyjnie tylko i narazie nie mam na to czasu.

O fotografa trudno kiedy wszyscy na ćwiczaku ćwiczą, nie ma opierniczania się.

Posted

kate-to surykat na avatarze:lol:.drze ryja na pozoranta:diabloti:.
deszcz moze nie lal ale na placu jest takie blotko ze raczej nie bylo dane nam popracowac dzisiaj-pojechalismy od razu na slady i na trening ipo.
mam nadizeje ze dzielnie wypelniasz ksiazeczke sladowa a beniutek juz smiga na kolach?:cool3:

Posted

Książeczkę wydrukowałam:diabloti: i wypisalam pierwszą stronę, od 20-go zjame sie belgijskimi zeby zrobic ciąg no i chce mieć linke :cool3: Na nasz pierwszy metroseksualny ślad, o pardon 2gi.
Beniutek i aporcik

Narazie aporcik wyglada tak : Beniu leci wiec kate mowi aport!
Beniobiegnie po aport bierze w pysk przynosi pod nogi siada rzuca aport i sie jopi na mnie, i nastepuje sekwencja '' Syneczku kochany daj mamusi aporcik w rączki'' chwila zastanowienia i daje mi aport w rece:loveu: grzywacze to sa jednak kombinatorskie. Wiem, ze tonie tak ma wygladac....:razz: czyli sie właściciel ozdobki sie kłania:evil_lol:

Posted

no ale popatrz pomyslał chłopak,że jednak jak nie poda to z nagrody nici a swoją drogą jak to grzywek musiał spróbować obejść to co pańcia chce,bo moze za tgo też by dostał-Molly ma tak zawsze i jak jest napalona to zanim usiądzie zrobi trzy kółeczka bo niby po co odrazu siad, a z aportem narazie zwiewa:cool3:

Posted

kate-pamietajzeby zauczac schematu na wszysktie przedmioty i za przyniesienie nagroda.nakrecasz na nagrode ,pies koncentruje ise nanagrodzie,donosi-dostaje nagrode.przedmiot jest drugorzedny.inaczej bedziesie bawil przedmiotem .schemat jest prosty:przyniesiesz=dostaniesz cos fajnego.i to cos fajnego ma byc numerem uno i koncentrowac psa.
staraj sie a bawic sie mozesz np szmatka gappay czy gryzakiem.doniesienie-zabawa.ale zawsze PO oddaniu.zabawa jest ZA oddanie.inaczej zaraz bedize jakis konflikt o lup i pies nie bedize cie wlaczal tylko bawil sie z lupem OD ciebie.

Posted

Beniutek mój Kochany :loveu::loveu::loveu::loveu: i jeszcze Kochańszy Tresuńcio tutaj zawitał :loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu:

Tresuńcio :loveu: Ty tam Kate nie odpuszczaj trzymaj krótko i ucz :evil_lol: a Benito już na Psa wrósł dzięki Tresuńciowi, który sie nad Nim znęca :diabloti: i szkoli :mad: więcej takiego znęcania zalecam :loveu: bo ja się już nie moge ich na zawodach Obi doczekać :loveu::loveu::loveu:
a Kasia coś kręci i odkłąda te zawody :angryy:

Tresuńcio a mogę zapytać czy tą nagrodą może być piłka ??

Posted

Tyle , że treserek to sie zneca raczej nad biedna kate i opitala:razz: niz na Beniutku, Beniutka to treserek nie chce wziąc w swoje łapeczki i do wszystkiego musimy dorosnąć i dojść tresuńcio tylko podpowiada ale jakie potem zadowolenie na twarzy jak sie uda raz i udaje potem caly czas.
A tak powaznie Dziekuje Beato za to , że moglismy wrocic na treningi i zająć sie nimi na powaznie, gdybys nie pomogla mi w pore z Beniem to nie chce nawet myslec co by to było..., a tak odnaleźlismy wspolna motywujaca prace dającą nam obu satysfakcje, wielkie dzieki:multi:

Posted

kate8828 napisał(a):
Tyle , że treserek to sie zneca raczej nad biedna kate i opitala:razz: niz na Beniutku, Beniutka to treserek nie chce wziąc w swoje łapeczki i do wsyztskiego musim dochodzic sami ale jakie potem zadowolenie na twarzy jak sie uda.
A tak powaznie Dziekuje Beato za to , że moglismy wrocic na treningi i zająć sie nimi na powaznie, gdybys nie pomogla mi w pore z Beniem to nie chce nawet myslec co by to było, a tak odnaleźlismy wspolna motywujaca prace dającą nam obu satysfakcje, wielkie dzieki:multi:

To Tresuńciu tak z 100 razy bardziej znęcania nad Kate :D bo przy okazji ona sie znęca nade mną :razz: i Fido umie już pilke oddawac do ręki :p niestety jeszcze na stojąco ale ćwiczymy nad siadem :loveu:

Posted

pracuj na czym sie da:pilka do cwiczen dynamicznych ale nie tylko.najlepiej laczyc rozne motywatory.najwazneijsze jest zeby pies pracowal z przewodnikiem a nie z pilka.dlatego dobrze nagradzac roznymi rzeczami.praca z psem ma byc dla niego nieustajaco fascynujaca i pelna niespodzianek.wtedy moznadbac o precyzje.im bardzije rozluzniony i nakrecony pies tym lepiej warunkuje i tym wiecej mozemy go budowac i dokladac precyzji.nagrody sa precyzyjne-lup jest dynamiczny i wlacza przewodnika do zabawy.
kate-bo musisz sie wsyztkiego uczyc sama i pracowac nad wiezia.beniut uczy sieszybko i fajnie mi sie tez pracuje z nim ale niechetnie biore psy od przewodnikow.chyba ze mam cos pokazac na danym psie,bo przewodnik mnei prosi.jednak to wy macie tworzyc team.
bienio robiony bedize powolutku takim tempem w jakim bedize komfortowo czula sie para kate-beniu.
to mlody pies i ksztaltowanie jest teraz najwazniejsze.
bez presji i gnania do czegokolwiek.
wszystko ma byc spedzaniem czasu z walsnym psem i czerpaniem z tego radosci.obu elementow teamu.:p

Posted

Witaj Agama:loveu:
Ciotka Beatka kazała zakupić to zakupiłam, chociaż bez przekonania moj maly ozdobny grzywacz i IPO szmatka:crazyeye: jak to moje male pozbawione popedow jest np. w porownaniu z on'kami :razz: tak tylko myslalam:diabloti:
Benek na widok szmaty dostaje goraczki ciśnienie mu skacze, dawaj matka! albo dawaj ciotka! Bo cwiczył z Ayshe;) dziekuje tez wsyztskim ktorzy wczoraj na placu bawili sie szmatka z Beniem.
Benio w domku
''killuje szmate''

Jak to ja mowie najbardziej ozdóbkowata ozdóbka w polsce, pracująca na IPO szmacie:diabloti:

Posted

Szmatka ipo czy gryzak ringowy to impreza nad imprezami:multi:
Dziekujemy bardzo za życzenia :oops:
Ayshe d***a a nie pogoda dzisiaj mielismy cwiczyc i nam leje caly dzien i juz metroseksualny się wyłącza:roll: to sobie strefe ćwiczylismy w domu:razz:

Posted

:evil_lol:
no wczoraj mial przezycia.mordowanie szmatki +robienie conana zwyciezcy:cool3::diabloti: no i pokazal "blysk"na kole sladowym.
a potem szalenstwa z kumpela frida-gronkiem:p.
to i padl:lol:.
to sie nazywa: potreningowy zespol zwlokowy:evil_lol: