magdawi Posted October 10, 2008 Author Posted October 10, 2008 Sprawa wygląda następująco; Pies nadal znajduje się na tej działce.Chodził akurat jak go wypatrzyłam , byłam jakieś 30-40 m od niego, na wołanie przeze mnie pies zareagował ..... ucieczką w głąb działki. Ja nie mam doświadczenia w łapaniu psów, więc proszę o wypowiedź bardziej doświadczonych. Pies znajduje się na zadrzewionej, zachwaszczonej ,nieogrodzonej działce (kilka tys. m.kw) , która najdłuższym bokiem przylega do trasy katowickiej , drugim do ruchliwej ulicy na Grodzisk Maz., i wtapia się w las... Na próbę nawoływania reaguje ucieczką, nie ma mowy o bliższym podejściu(ostatnim razem widziałam go z bliższej odległości niż dziś) Mnie się wydaje, że próba łapania go w tych okolicznościach jest ryzykowna dla niego, bo nawet kilka osób nie zabezpieczy go na tak rozległym terenie , żeby nie wyleciał na środek katowickiej wprost pod pędzące samochody....Ja zaczekałabym na Pana, który może go przyśpić.... w weekend zaniosę mu karmę... On z tej działki daleko się nie rusza ,tam się chyba czuje bezpiecznie, w tych chaszczach czasem trudno go znaleźć.... Quote
luka1 Posted October 10, 2008 Posted October 10, 2008 ktoś wpominał że jest jeszcze jeden pies. Czy próbowałaś urzywać imienia Dakar? Nie mam doswiadczenia w łapaniu - zawsze same przychodziły- po jakimś czasie ale przychodziły. Czsami zajmowało to i pół dnia ale ... Quote
magdawi Posted October 12, 2008 Author Posted October 12, 2008 Zaniosłam karmę. Luka na samo moje pojawienie się i głos ten pies ucieka. Próbowała raz podejść do niego jedna Pani, ale reakcja była taka sama. Nie wiem czego pies musi doświadczyć, żeby uciekać na widok człowieka...Jutro dzwonię do gminy, sprawą musi zająć się osoba, która go przyśpi. Podobno błąkają się dwa duże psy,ale ja widziałam tylko jednego(ja całe dnie spędzam w W-wie)Luka jak możemy umawiać się na przekazanie psa do DT? Quote
luka1 Posted October 12, 2008 Posted October 12, 2008 dzwonisz ze pies jest i niestety musisz go jakos do Sochaczewa dostarczyć bo ja dysponuje rowerem i wożę tylko malutkie w koszyku na kierowniku :evil_lol: - onek za bardzo by zwisał.:lol: Dzwonisz i jestem. Quote
magdawi Posted October 12, 2008 Author Posted October 12, 2008 Luka to mnie rozbawiłaś .. Jak my to zrobimy? Ja jeżdzę autobusem też niezmotoryzowana jestem:roll: Quote
luka1 Posted October 12, 2008 Posted October 12, 2008 no to kiepsko - sam chyba nie trafi. Jak sie jakies auto nie zadeklaruje to nie wiem co zrobić Quote
magdawi Posted October 13, 2008 Author Posted October 13, 2008 Dzwoniłam do gminy ,mają kontaktować się z Emirem w celu przyśpienia psa. Quote
luka1 Posted October 13, 2008 Posted October 13, 2008 trzeba obudzic Ziutkę - moze cos wymyśli z tym transportem Quote
Ziutka Posted October 13, 2008 Posted October 13, 2008 luka1 napisał(a):trzeba obudzic Ziutkę - moze cos wymyśli z tym transportem Nie ma sprawy, przewiozę psiaka do Luki (Ty wiesz Luka, że na mnie zawsze możesz liczyć :loveu:) A na kiedy planujecie łapanie ? Żebym się z Wami zgrała :roll: Quote
luka1 Posted October 13, 2008 Posted October 13, 2008 Ej Ziutka - najpierw niech zostanie ustalony termin łapanki. Wiem że ostatnio nie bardzo u ciebie z czasem więc jesteś ostatnia deska ratunku. Najlepiej byłoby od razu po uspieniu załadowac psa i do domku dowieżć. Tak więc Magda jak będziesz miała możliwość gadania o strzelaniu to i o transporcie bo w Ziutki autko to ja nie bardzo wierzę :evil_lol:. Pies musiałby całą droge spać. Wiezienie na tylnym siedzeniu dzikiego psa :crazyeye:- nie bardzo mi sie to usmiecha ( jeszcze mi życie miłe) Quote
magdawi Posted October 14, 2008 Author Posted October 14, 2008 Ziutka dziękuję za pomoc w transporcie.Jak będzie znany termin przyśpienia to zgramy to jakoś. Quote
wolf122 Posted October 14, 2008 Posted October 14, 2008 Jestem na forum nowy,przynajmniej jako zarejestrowany:diabloti:Pytanie zasadnicze-co z psiakiem-niemoc,cisza-może mogę pomóc ale troszkę daleko mieszkam-ponad 300 km w jedną stronę:cool1: Quote
luka1 Posted October 14, 2008 Posted October 14, 2008 dzis sie polowanie widocznie nie powiodło. No cóż, czekamy na jutro. Dopadła mnie grypa zołądkowa, ale co tam jakoś przetrwam, aby tylko psina dojechała. Ma tam budkę wyścielona kołderką (niestety słoma jeszcze nie dojechała), no i jedzonko. Czym chata bogata. Zobaczymy czy mu sie spodoba? Quote
kasia_r Posted October 14, 2008 Posted October 14, 2008 luka1 napisał(a):dzis sie polowanie widocznie nie powiodło. No cóż, czekamy na jutro. Dopadła mnie grypa zołądkowa, ale co tam jakoś przetrwam, aby tylko psina dojechała. Ma tam budkę wyścielona kołderką (niestety słoma jeszcze nie dojechała), no i jedzonko. Czym chata bogata. Zobaczymy czy mu sie spodoba? No właśnie.... cisza..... A grypy bardzo Ci współczuję, choć trwa tylko 3 dni. Jak miałam swoją, to chciałam umrzeć. Tylko kibel trzymał mnie przy zyciu :cool3: Quote
magdawi Posted October 15, 2008 Author Posted October 15, 2008 Ja również czekam na wieści, może dzisiaj uda się go przyśpić i dostarczyć do Luki, zobaczymy. To, że tutaj nie piszę nie znaczy , że nic się nie dzieje w jego sprawie. Quote
luka1 Posted October 15, 2008 Posted October 15, 2008 no zobaczymy - Wet umówiony, zagródka przygotowana tylko lokatora brak:lol: Quote
magdawi Posted October 15, 2008 Author Posted October 15, 2008 Luka telefony uruchomione więc czekamy. Quote
Misiakus Posted October 15, 2008 Posted October 15, 2008 powodzenia Dziewczyny... trzymam kciku zeby wszystko sie udało :) Quote
Peter Beny Posted October 15, 2008 Posted October 15, 2008 Wykonałem telefon , niestety za pierwszym podejściem się nie udało , żeby strzał oddać trzeba podejść na odległość poniżej 30 metrów . Pies jest bardzo wychudzony , wygląda na starszego psa o pięknej urodzie ,jutro rano kolejna próba złapania go , trzymajcie kciuki ......... Quote
luka1 Posted October 15, 2008 Posted October 15, 2008 ja też dzwoniłam ale sie nie dodzwoniłam - dzieki Peter z awieści. Czekam. Quote
wolf122 Posted October 15, 2008 Posted October 15, 2008 Jak Peter jest "w akcji",to ja wierzę w sukces:multi: Quote
Recommended Posts