luka1 Posted October 8, 2008 Posted October 8, 2008 Chej, chej, budzimy sie pijemy kawke i myslimy, myślimy ........ Quote
magdawi Posted October 8, 2008 Author Posted October 8, 2008 Wczoraj wieczorem dowiedziałam się od sąsiadki , że jej syn widywał tego ONka i w poniedziałek zadzwonił do gminy, żeby go odłowiono(podobno jest jeszcze jeden duży pies,ale ja go nie kojarzę). Ja psa nie widziałam od dwóch dni ... Teraz szybko trzeba się dowiedzieć z jakim schronem mamy podpisaną umowę (sąsiedzi mówią że z Żyrardowem a dziewczyny z Żyrardowa mówią , że napewno nie.... Quote
magdawi Posted October 8, 2008 Author Posted October 8, 2008 Już mam świeże informacje z gminy.Psa widziano wczoraj i zgłaszano do gminy (z jeszcze jakimś psem). Pani powiedziała, że poprzednio mieliśmy podpisaną umowę z Krzyczkami (porozmawiałyśmy sobie trochę) teraz chcą podpisać umowę z FUNDACJĄ EMIR uf.. jestem spokojniejsza. Będę z tą Panią w kontakcie. Czy działamy same czy zostawiamy sprawę w rękach gminy? W razie czego potrzebne są chętne osoby do odłowienia, może jednak damy mu Sedalin? Quote
kasia_r Posted October 8, 2008 Posted October 8, 2008 magdawi napisał(a):Już mam świeże informacje z gminy.Psa widziano wczoraj i zgłaszano do gminy (z jeszcze jakimś psem). Pani powiedziała, że poprzednio mieliśmy podpisaną umowę z Krzyczkami (porozmawiałyśmy sobie trochę) teraz chcą podpisać umowę z FUNDACJĄ EMIR uf.. jestem spokojniejsza. Będę z tą Panią w kontakcie. Czy działamy same czy zostawiamy sprawę w rękach gminy? W razie czego potrzebne są chętne osoby do odłowienia, może jednak damy mu Sedalin? Nie wiadomo czy gmina będzie skuteczna :roll: Myślę, że nasza pomoc nie zaszkodzi. Można zorganizować odławianie. Dziewczyny, ja bardzo bym chciała pomóc i na 60% siebie oferuję. Może się tak zdarzyć, że będę musiała zaopiekować się babcią i wtedy klops, bo przepadam Magdawi, czy ta Pani, z którą rozmawaiałaś, jest z gminy? Może gmina ma kogoś, kto strzela do psów (usypiaczem)? Quote
magdawi Posted October 8, 2008 Author Posted October 8, 2008 Tak Kasiu Pani jest pracownikiem gminy i z rozmowy wynika,że zainteresowana jest losem bezdomnych zwierząt. Gmina chyba dzwoni do hycla i ten odstawia do schronu, ale pewna nie jestem. Wiem ,że pies przemieszcza się a ludzie boją się o bezpieczeństwo dzieci bo to są 2 duże głodne psy.. Quote
magdawi Posted October 8, 2008 Author Posted October 8, 2008 Beka na dzień dzisiejszy gmina nie ma podpisanej umowy z żadnym schronem. Przygotowują się do umowy z Emirem. Tyle wiem z gminy. Quote
kasia_r Posted October 8, 2008 Posted October 8, 2008 magdawi napisał(a):Beka na dzień dzisiejszy gmina nie ma podpisanej umowy z żadnym schronem. Przygotowują się do umowy z Emirem. Tyle wiem z gminy. Ale dla tego onka ktoś zaoferował dt? (przepraszam, nie pamiętam kto :oops:) To co, zbieramy ludzi? Quote
magdawi Posted October 8, 2008 Author Posted October 8, 2008 Kasiu Luka zaoferowała DT . Dzwoniłam do gminy jeśli akcję przeprowadzamy na własną rękę, zwrócą nam kasę za odłowienie psa po przedstawieniu r-ku. Czy Emir może odłowić czy kontaktować się z hyclem? Quote
magdawi Posted October 8, 2008 Author Posted October 8, 2008 Sprawa wygląda następująco... Dostałam namiary od Emira na Pana, który może przyśpić psa . Ten Pan może zająć się sprawą dzisiaj albo jutro do południa,póżniej dopiero w poniedziałek bo wyjeżdza na interwencję.Koszt usługi 610 zł Quote
kasia_r Posted October 8, 2008 Posted October 8, 2008 magdawi napisał(a):Sprawa wygląda następująco... Dostałam namiary od Emira na Pana, który może przyśpić psa . Ten Pan może zająć się sprawą dzisiaj albo jutro do południa,póżniej dopiero w poniedziałek bo wyjeżdza na interwencję.Koszt usługi 610 zł Chyba drogo, ale jak gmina zwraca pieniądze... Wiem, że dziewczyny z wątku psów na podskarbińskiej załatwiały Pana od strzelania, ale płaciły dużo mniej. On chyba był z Płońska?? i był skuteczny. Miały jeszcze przeboje z innym Panem załatwianym przez gminę (ale to był raczej nietrafiony żart) Teraz musze już opuścić forum. Później skontaktuję się z dziewczynami. Zasięgnę informacji ;) Hmm, a może nie kombinować tylko niech Pan od Emira działa... szybko trochę ale przynajmniej nie mamy nad czym rozmyślać... Dziś nie mogę zadeklarować pieniędzy :oops:, przepraszam ale nie mam ani grosza. Spróbuję pożyczyć. Quote
Lionees Posted October 8, 2008 Posted October 8, 2008 Luka,jesteś super!Gdyby nie Ty,to psiak miałby "super" schroniska do wyboru-Krzyczki:angryy:,albo Żyrardów:angryy:.Jedno "lepsze" od drugiego:shake: Quote
Ziutka Posted October 8, 2008 Posted October 8, 2008 [quote name='Renata5']Luka,jesteś super! Ona jest Aniołem :loveu: i cieszę się, że mogę współpracować z kimś takim jak Luka :lol: Quote
magdawi Posted October 9, 2008 Author Posted October 9, 2008 Czy są chętni do ewentualnego łapania w sobotę z sedalinem? Może najpierw tak spróbujemy? Quote
kasia_r Posted October 9, 2008 Posted October 9, 2008 magdawi napisał(a):Czy są chętni do ewentualnego łapania w sobotę z sedalinem? Może najpierw tak spróbujemy? Mniej więcej o której godzinie? i jak można dojechać z warszawy? Quote
magdawi Posted October 9, 2008 Author Posted October 9, 2008 Ja proponowałabym 7 rano . Z W-wy jedzie się cały czas prosto trasą katowicką, aż do Radziejowic ( ok 40km) Quote
Ziutka Posted October 9, 2008 Posted October 9, 2008 magdawi napisał(a):Czy są chętni do ewentualnego łapania w sobotę z sedalinem? Może najpierw tak spróbujemy? W weekend odpadam :shake: - mam szkołę. Quote
magdawi Posted October 9, 2008 Author Posted October 9, 2008 Jutro wcześniej wyjdę z pracy żeby go poszukać. Quote
Peter Beny Posted October 9, 2008 Posted October 9, 2008 Wiec tak rozmawiałem z Krystyną szefową Emira , pan który miał złapać ONka to jej syn Tomasz ;) Jeżeli do wtorku nie dacie radę złapać psa , jest dalej do dyspozycji . Telefon macie , istnieje też możliwość , że gmina zleci złapanie psa i koszty wtedy pokrywa gmina :cool3: Będę bacznie obserwować topik , mam nadzieje że się jak najszybszej uda złapać biednego ONeczka :-( Jako OWP możemy za sponsorować pierwszy worek karmy dla niego ;) Tylko go złapcie , bo trasa tam jest bardzo ruchliwa :shake::shake: Quote
magdawi Posted October 10, 2008 Author Posted October 10, 2008 Swoją pomoc w łapaniu zaoferowała również Hanah. Tylko teraz ONka muszę zlokalizować ... Quote
kasia_r Posted October 10, 2008 Posted October 10, 2008 [quote name='magdawi']Swoją pomoc w łapaniu zaoferowała również Hanah. Tylko teraz ONka muszę zlokalizować ... http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=11033228#post11033228 Magda, 2 - 3 osoby, to za mało. Zmieniaj tytuł wątku, że potrzebna pomoc ludzi z okolic. Założyłam nowy wątek, może więcej osób zajrzy! Quote
kasia_r Posted October 10, 2008 Posted October 10, 2008 Czy cos wiadomo o psiaku? Zostawcie mi wiadomość (odczytam dopiero w nocy). Samochodu nie będę mieć ale pokombinuje i może będę;) Quote
Recommended Posts