Tomonari Posted October 4, 2008 Posted October 4, 2008 Zabrze, 12.10.2008 Krajowa Wystawa (CAC) sędzia Magdalena Musiał (PL) Psy Klasa młodzieży ARIGATAIOKURIMONO GO Byu-Ti-Sawa - lok.II, oc.doskonała HIMITSU Dolina Wiązów - lok. I, oc.doskonała, Zw.Młodzieży, NJwR Klasa pośrednia TORII Puchate Kreple - lok.I, oc.doskonała. CWC Klasa otwarta HAKAN z Krobskiego Hajmatu - lok.I, oc.doskonała. CWC, NDPwR Suki Klasa młodzieży HADASHI Dolina Wiązów - lok. I, oc.doskonała, Zw.Młodzieży Klasa pośrednia MEGAMI MIZU Dąbrowskie Samuraje - lok. II, oc.doskonała, T'OREI KAMI Halne Wzgórze - lok. I, oc.doskonała,CWC, NDSwR, Zw.Rasy U`KOI-NI MOERU Halne Wzgórze /FCI/ - nieobecna Klasa otwarta KINGYO Halne Wzgórze- lok.I oc.doskonała. CWC KIREI Halne Wzgórze - nieobecna Quote
Asiunia02 Posted October 12, 2008 Posted October 12, 2008 Serdecznie gratuluje wszystkim zwycięzcom :) :) :) Cieszę się bardzo, że znów trzy małe Akumki pokazały sie ładnie na wystawce. Quote
EZOGHUL Posted October 12, 2008 Posted October 12, 2008 Gratuluje wszystkim :) Pogoda naprawdę dopisała. Akity pomimo niższych numerów były trzecia oceniana rasa w ringu VII :(. Samojedy i "Chaw Chaw" szybciutko natomiast akity bardzo dokładnie, a sędzina bardzo rozmowna :) Wrzućcie zdjęcia bo my mamy takie robione telefonem. :placz: Quote
Agappe Posted October 12, 2008 Posted October 12, 2008 Agnieszka super!!!!! po raz kolejny gratuluje!!!! coś rozbestwia sie ta Twoja małolata!!!! Quote
Tomonari Posted October 12, 2008 Author Posted October 12, 2008 Agappe napisał(a):Agnieszka super!!!!! po raz kolejny gratuluje!!!! coś rozbestwia sie ta Twoja małolata!!!! Dzięki Daria, ja ją tylko wzięłam na wystawę i tak jakoś wyszło...:lol: Quote
EZOGHUL Posted October 12, 2008 Posted October 12, 2008 Sorki za jakość - telefon :-( Vader Porównanie NJwR i Zw.R. Od lewej:HIMITSU Dolina Wiązów, HADASHI Dolina Wiązów, "Vaderos" i T'OREI KAMI Halne Wzgórze Porównanie NDPwR Na pierwszym planie TORII Puchate Kreple w tle "Vaderos" Quote
Kasia_i_Łukasz Posted October 13, 2008 Posted October 13, 2008 Aga i Paweł, gratulujemy Wam serdecznie kolejnego, ogromnego sukcesu T'OREI KAMI :multi::multi::multi: SUPER!! :Rose::Rose::Rose: Quote
Tomonari Posted October 13, 2008 Author Posted October 13, 2008 [quote name='Kasia_i_Łukasz']Aga i Paweł, gratulujemy Wam serdecznie kolejnego, ogromnego sukcesu T'OREI KAMI :multi::multi::multi: SUPER!! :Rose::Rose::Rose: Dziękujemy Wam :loveu: Quote
Tomonari Posted October 13, 2008 Author Posted October 13, 2008 [quote name='EZOGHUL'] Wrzućcie zdjęcia bo my mamy takie robione telefonem. :placz: Pomimo tego, że robiłem zdjęcia aparatem to jakość pozostawia wiele do życzenia :oops:. Psy młodzież w ocenie ARIGATAIOKURIMONO GO Byu-Ti-Sawa HIMITSU Dolina Wiązów To juz klasa pośrednia - TORII Puchate Kreple Quote
Tomonari Posted October 13, 2008 Author Posted October 13, 2008 HAKAN z Krobskiego Hajmatu z klasy otwartej (niestety nie mam lepszego zdjęcia :-() Porównanie o tytuł Najlepszego Dorosłego Psa w Rasie A to już suczka - klasa młodzieży HADASHI Dolina Wiązów (fotki z dedykacją dla pani Ani) Quote
Tomonari Posted October 13, 2008 Author Posted October 13, 2008 MEGAMI MIZU Dąbrowskie Samuraje - klasa pośrednia No i nasza T'OREI KAMI Halne Wzgórze Klasa otwarta - też nasza KINGYO Halne Wzgórze Quote
Tomonari Posted October 13, 2008 Author Posted October 13, 2008 Stawka finałowa Wybór Najlepszego Juniora w Rasie Wybór Zwycięzcy Rasy Zwycięzca Rasy I to by było na tyle.... Quote
MargoK Posted October 14, 2008 Posted October 14, 2008 chciałam się podzielić dobrą wiadomością :) pani sędzia zarzuciła mojemu maluchowi, że luźno stawia łapki i powinien dostawać więcej wapnia ... (stąd miał II lokatę), ale przeraziło mnie to na tyle, że postanowiłam go przebadać.. nie ukrywam, że bałam się wyników, bo mogła wyjść (nie-daj-Bóg) dysplazja.. ale - badania wyszły świetnie, prześwietlenie stawów biodrowych i łokciowych - pokazało, że wszystko jest tam w porządku, :))) juuhuuuuuuuuuuu cieszę się, że pani sędzia się myliła, bo na prawde byłam bardzo zestresowana badaniem i oczekiwaniem na wyniki. ufff a czy wy robiliście już swoim maluchom takie badania? i czy moge prosić na maila fotki mojego malucha? (Arigataiokurimono) Quote
MargoK Posted October 14, 2008 Posted October 14, 2008 aha i jeszcze jedno - macie jakąś rade aby pies - "nie chodził luźno"??? pani sędzia zasugerowała chodzenie po śniegu lub piasku, tyle, że .... on ma bardzo dobrze rozwinięte mięśnie nóg - to stwierdził weterynarz, więc - to raczej nie jest kwestia rozbudowy masy mięśniowej... jakie są wasze rady ? :) Quote
revii Posted October 14, 2008 Posted October 14, 2008 Nie wiem jak to jest u akit, ale generalnie duże rasy muszą po prostu z tego wyrosnąć. Im bardziej łabajowaty, luźny - tym większy i cięższy może wyrosnąć - o ile oczywiście nie wynika to z choroby/wady budowy :roll: Bo siłowe "wzmacnianie" przeważnie nie służy psom w czasie wzrostu - samo rośnięcie wymaga dużego wysiłku ze strony organizmu ;) Ale w takim przypadku polecam pływanie (nie obciąża stawów)- jeśli chodzi o łapki jest dobre na wszystko :lol: Quote
Asiunia02 Posted October 14, 2008 Posted October 14, 2008 Niech twój psiak biega nadal tyle ile biegał i niech je pełnowartościowe jedzonko i będzie wszystko dobrze. Luźny bieg u młodych psów to nic dziwnego i nie myl tego z dysplazją czyli zwyrodnieniem stawów. Wszystko jest w porządku, nie ma się czym martwić. Quote
Asiunia02 Posted October 14, 2008 Posted October 14, 2008 [quote name='Aga i KINGYO']Stawka finałowa Bardzo mi sie to zdjęcie podoba :) Trzy małe Akumki i Halniaczka :) Cieszyła bym się gdyby na każdej wystawie było tyle ryśkowatych akumek. Serdecznie gratuluje T'OREI KAMI Halne Wzgórze. Oby tak dalej !!!! Quote
Tomonari Posted October 14, 2008 Author Posted October 14, 2008 Asiunia02 napisał(a): Serdecznie gratuluje T'OREI KAMI Halne Wzgórze. Oby tak dalej !!!! Dzięki Ci dobra kobieto :lol: Quote
EZOGHUL Posted October 17, 2008 Posted October 17, 2008 Mam pytanie. Vader dostał NDPwR ale nie mam tego wpisanego ani w karcie ocen ani na tym drugim dokumencie który był wydawany w Zabrzu. Co robi się w takiej sytuacji? Dopiero wczoraj to zobaczyłem :( Quote
Tomonari Posted October 17, 2008 Author Posted October 17, 2008 EZOGHUL napisał(a):Mam pytanie. Vader dostał NDPwR ale nie mam tego wpisanego ani w karcie ocen ani na tym drugim dokumencie który był wydawany w Zabrzu. Co robi się w takiej sytuacji? Dopiero wczoraj to zobaczyłem :( Przeoczenie sekretarza ringu. Jeśli nie zauważyłeś tego na wystawie to już musztarda po obiedzie (korekte może zrobić sędzia i to na obydwóch egzemplarzach karty ocen). Z karty ocen w Twoim przypadku najważniejsze jest CWC. Nie masz się czym przejmować :cool1:. Mieliśmy podobny przypadek w Lublinie. Tam KINGYO nie miała zaznaczonego Zw.Rasy i po interwencji na ringu zostało to poprawione. Quote
Sylwia1 Posted October 18, 2008 Posted October 18, 2008 Agnieszka,ogromne gratulacje i uściski od braciszka i i od nas oczywiście! :multi: Quote
Tomonari Posted October 18, 2008 Author Posted October 18, 2008 Sylwia1 napisał(a):Agnieszka,ogromne gratulacje i uściski od braciszka i i od nas oczywiście! :multi: :buzi: Dzięki. Witaj na forum! Quote
Recommended Posts