Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Zabrze, 12.10.2008
Krajowa Wystawa (CAC)
sędzia Magdalena Musiał (PL)

Psy

Klasa młodzieży

ARIGATAIOKURIMONO GO Byu-Ti-Sawa - lok.II, oc.doskonała
HIMITSU Dolina Wiązów - lok. I, oc.doskonała, Zw.Młodzieży, NJwR

Klasa pośrednia

TORII Puchate Kreple - lok.I, oc.doskonała. CWC

Klasa otwarta

HAKAN z Krobskiego Hajmatu - lok.I, oc.doskonała. CWC, NDPwR

Suki

Klasa młodzieży

HADASHI Dolina Wiązów - lok. I, oc.doskonała, Zw.Młodzieży

Klasa pośrednia

MEGAMI MIZU Dąbrowskie Samuraje -
lok. II, oc.doskonała,
T'OREI KAMI Halne Wzgórze - lok. I, oc.doskonała,CWC, NDSwR, Zw.Rasy
U`KOI-NI MOERU Halne Wzgórze /FCI/ - nieobecna

Klasa otwarta

KINGYO Halne Wzgórze- lok.I oc.doskonała. CWC
KIREI Halne Wzgórze - nieobecna

• 2 weeks later...
Posted

Gratuluje wszystkim :)

Pogoda naprawdę dopisała. Akity pomimo niższych numerów były trzecia oceniana rasa w ringu VII :(.
Samojedy i "Chaw Chaw" szybciutko natomiast akity bardzo dokładnie, a sędzina bardzo rozmowna :)

Wrzućcie zdjęcia bo my mamy takie robione telefonem. :placz:

Posted

Agappe napisał(a):
Agnieszka super!!!!! po raz kolejny gratuluje!!!! coś rozbestwia sie ta Twoja małolata!!!!

Dzięki Daria,
ja ją tylko wzięłam na wystawę i tak jakoś wyszło...:lol:

Posted

Sorki za jakość - telefon :-(

Vader

Porównanie NJwR i Zw.R.
Od lewej:HIMITSU Dolina Wiązów, HADASHI Dolina Wiązów, "Vaderos" i T'OREI KAMI Halne Wzgórze

Porównanie NDPwR
Na pierwszym planie TORII Puchate Kreple w tle "Vaderos"

Posted

[quote name='Kasia_i_Łukasz']Aga i Paweł, gratulujemy Wam serdecznie kolejnego, ogromnego sukcesu T'OREI KAMI :multi::multi::multi: SUPER!! :Rose::Rose::Rose:

Dziękujemy Wam
:loveu:

Posted

[quote name='EZOGHUL']
Wrzućcie zdjęcia bo my mamy takie robione telefonem. :placz:

Pomimo tego, że robiłem zdjęcia aparatem to jakość pozostawia wiele do życzenia :oops:.
Psy młodzież w ocenie

ARIGATAIOKURIMONO GO Byu-Ti-Sawa

HIMITSU Dolina Wiązów

To juz klasa pośrednia - TORII Puchate Kreple

Posted

HAKAN z Krobskiego Hajmatu z klasy otwartej (niestety nie mam lepszego zdjęcia :-()

Porównanie o tytuł Najlepszego Dorosłego Psa w Rasie

A to już suczka - klasa młodzieży
HADASHI Dolina Wiązów (fotki z dedykacją dla pani Ani)

Posted

chciałam się podzielić dobrą wiadomością :) pani sędzia zarzuciła mojemu maluchowi, że luźno stawia łapki i powinien dostawać więcej wapnia ... (stąd miał II lokatę), ale przeraziło mnie to na tyle, że postanowiłam go przebadać.. nie ukrywam, że bałam się wyników, bo mogła wyjść (nie-daj-Bóg) dysplazja.. ale - badania wyszły świetnie, prześwietlenie stawów biodrowych i łokciowych - pokazało, że wszystko jest tam w porządku, :))) juuhuuuuuuuuuuu cieszę się, że pani sędzia się myliła, bo na prawde byłam bardzo zestresowana badaniem i oczekiwaniem na wyniki. ufff a czy wy robiliście już swoim maluchom takie badania?
i czy moge prosić na maila fotki mojego malucha? (Arigataiokurimono)

Posted

aha i jeszcze jedno - macie jakąś rade aby pies - "nie chodził luźno"??? pani sędzia zasugerowała chodzenie po śniegu lub piasku, tyle, że .... on ma bardzo dobrze rozwinięte mięśnie nóg - to stwierdził weterynarz, więc - to raczej nie jest kwestia rozbudowy masy mięśniowej... jakie są wasze rady ? :)

Posted

Nie wiem jak to jest u akit, ale generalnie duże rasy muszą po prostu z tego wyrosnąć. Im bardziej łabajowaty, luźny - tym większy i cięższy może wyrosnąć - o ile oczywiście nie wynika to z choroby/wady budowy :roll:

Bo siłowe "wzmacnianie" przeważnie nie służy psom w czasie wzrostu - samo rośnięcie wymaga dużego wysiłku ze strony organizmu ;)

Ale w takim przypadku polecam pływanie (nie obciąża stawów)- jeśli chodzi o łapki jest dobre na wszystko :lol:

Posted

Niech twój psiak biega nadal tyle ile biegał i niech je pełnowartościowe jedzonko i będzie wszystko dobrze. Luźny bieg u młodych psów to nic dziwnego i nie myl tego z dysplazją czyli zwyrodnieniem stawów. Wszystko jest w porządku, nie ma się czym martwić.

Posted

[quote name='Aga i KINGYO']Stawka finałowa

Bardzo mi sie to zdjęcie podoba :) Trzy małe Akumki i Halniaczka :) Cieszyła bym się gdyby na każdej wystawie było tyle ryśkowatych akumek.

Serdecznie gratuluje T'OREI KAMI Halne Wzgórze. Oby tak dalej !!!!

Posted

Mam pytanie.

Vader dostał NDPwR ale nie mam tego wpisanego ani w karcie ocen ani na tym drugim dokumencie który był wydawany w Zabrzu.

Co robi się w takiej sytuacji?

Dopiero wczoraj to zobaczyłem :(

Posted

EZOGHUL napisał(a):
Mam pytanie.

Vader dostał NDPwR ale nie mam tego wpisanego ani w karcie ocen ani na tym drugim dokumencie który był wydawany w Zabrzu.

Co robi się w takiej sytuacji?

Dopiero wczoraj to zobaczyłem :(

Przeoczenie sekretarza ringu. Jeśli nie zauważyłeś tego na wystawie to już musztarda po obiedzie (korekte może zrobić sędzia i to na obydwóch egzemplarzach karty ocen). Z karty ocen w Twoim przypadku najważniejsze jest CWC. Nie masz się czym przejmować :cool1:.
Mieliśmy podobny przypadek w Lublinie. Tam KINGYO nie miała zaznaczonego Zw.Rasy i po interwencji na ringu zostało to poprawione.