Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ewusek kategorucznie stwierdziła, że suka jest pod jej opieką, że poradzi sobie sama i zorganizuje wszystko sama, w takim razie przestaję się wtrącać nieproszona:shake:

• Replies 266
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='kiiniaa']Ewusek kategorucznie stwierdziła, że suka jest pod jej opieką, że poradzi sobie sama i zorganizuje wszystko sama, w takim razie przestaję się wtrącać nieproszona:shake:

Dziewczyno po co te emocje?

cytat:

Ewusek kategorucznie stwierdziła, że suka jest pod jej opieką, że poradzi sobie sama i zorganizuje wszystko sama, w takim razie przestaję się wtrącać nieproszona

To chyba nie do końca o to chodziło?

Sunia potrzebuje pomocy napewno.
Forum Dogue de Bordeaux nie jest zadna fundacja , ale zbieraja w tzw. " bordozkowa skarpete"
Konto osoby której jest podany numer konta , a jeste ono moje od ok. 3 , (a, są osoby które znaja mnie osobiscie od ok. 11 lat. )jest zasilane na " pomoc molosom i DDB "
Mysle że przez ten czas nie zawiodłam zaufania żadnych forumowiczów i wszystkie rozliczenia prowadzone sa na bierzaco.

podaje link na strone forum Dogue de Bordeaux.
www.ddb**********

jezeli podawamie linków do innych for, w przypadku niesienia pomocy dla psów jest zabronione , prosze admina o usuniecie go.

Posted

"Dziewczyno po co te emocje?"
Po to że jeszcze dzisiaj rano dostawałam dramatyczne maile z prośbą o pomoc DZIEWCZYNO

Nic nikomu nie zarzucam, a swoją drogą bardzo się cieszę że suka tą czy inną drogą ma zapewnioną opiekę

Posted

kiiniaa napisał(a):
Ewusek kategorucznie stwierdziła, że suka jest pod jej opieką, że poradzi sobie sama i zorganizuje wszystko sama, w takim razie przestaję się wtrącać nieproszona:shake:

a w jaki sposób możesz pomóc?????

ps - co z Tofikiem, bo jakoś ucichło o nim:-(

Posted

[quote name='andzia69']a w jaki sposób możesz pomóc?????

Na środę był umówiony transport, wet, i hotel

Najważniejsze że sunia jest pod opieką i już teraz będzie tylko lepiej;)

A gdzi byłaś kiedy z AgąUzi błagałyśmy o jaką kolwiek pomoc?
Osoby które w jakikolwiek sposób (poza "hop do góry") były zaangażowane wiedzą co i jak

Posted

kiiniaa napisał(a):
[quote name='andzia69']a w jaki sposób możesz pomóc?????

Osoby które w jakikolwiek sposób (poza "hop do góry") były zaangażowane wiedzą co i jak

Kiiniaa - chyba przeginasz...wybierasz sobie jednego psa do ratowania, a ja mam na głowie dziesiatki:angryy:Pytałam na wątku Tofika nie raz co z psem - olałaś i wątek i ludzi a teraz masz pretensje! Pretensje to mozesz mieć do siebie za to, że domów nie sprawdzasz (też o to pytałam na watku Tofika!!!!) wiesz co, moze i lepiej, ze Ewusek sama zajeła się suką...bo zniknełaby tak jak Tofik:shake:

Posted

kiiniaa napisał(a):

Akurat cioci Ani nie można niczego zarzucić, ona się zajmuje taka ilością psów że wcale bym się nie zdziwiła jak by zwyczajnie jakiegoś chwilowo przeoczyła.

Posted

[quote name='andzia69'][quote name='kiiniaa']

Kiiniaa - chyba przeginasz...wybierasz sobie jednego psa do ratowania, a ja mam na głowie dziesiatki:angryy:Pytałam na wątku Tofika nie raz co z psem - olałaś i wątek i ludzi a teraz masz pretensje! Pretensje to mozesz mieć do siebie za to, że domów nie sprawdzasz (też o to pytałam na watku Tofika!!!!) wiesz co, moze i lepiej, ze Ewusek sama zajeła się suką...bo zniknełaby tak jak Tofik:shake:

dom był sprawdzony i sie wywiązał na tyle ile mógł w zaistniałej sytłacji, nie oczerniaj mnie bo nie wiesz iloma psami sie zajmuje i ilu znalazłam dobre domy. Nie olałam ani Toffa ani ludzi tylko ty masz pretensje...
Myślę że to nie czas i miejsce na awantury, działamy po tej samej stronie barykady, chcesz pomóc zajrzyj

http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=120379
http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=110757
http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=91421
http://allegro.pl/item453825823_amstaff_mloda_sunia_czeka_na_prawdziwy_dom.html
http://allegro.pl/item454564879_bezdomny_szczeniak_do_pokochania_od_zaraz.html
http://allegro.pl/item454577828_piekny_amstaff_pomocy.html

może załóż któremuś wątek bo ja nie wyrabiam

Posted

kiiniaa napisał:

Myślę że to nie czas i miejsce na awantury, działamy po tej samej stronie barykady.

O to własnie chodzi, żeby wspólnie na miare mozliwości pomagać tym " w potrzebie "

Proponuje rozejm.:);):popcorn::painting:

Jest mozliwośc załatwienia sterylki za niewielka kwote, ale sunia nie ma Dt, nie ma hoteliku.:Help_2:

Posted

W hotelu o którym wspomniałam absolutnie nie ma warunków dla suni po sterylce, ale Ewusek wspominała, że już coś dla niej ma, tak mi się wydaje przynajmniej:oops:

Posted

Kurcze, bo tak było rzeczywiście , jednakże troszeczke sie skomplikowało i na chwile obecna nie ma jej gdzie umieścić. Jeszcze raz dzisiaj spróbuje, a może jednak.

Posted

kopiuje wiadomośc od Ewusek z innego forum:

Dzisiaj dostałam oficjalną zgodę, że mogę zbierać pieniądze na ASTkę na konto Stowarzyszenia, tak wiec podaje dane:

Stowarzyszenie na rzecz Bezpańskich Zwierząt "NICZYJE"
ul. Sielska 1, 07-300 Ostrów Mazowiecka
Numer konta: PKO BP 24 1020 1013 0000 0902 0150 0974
w tytule przelewu prosze wpisac "ASTka Ewuska"

Historia z dzisiaj:
Odebralam syna z przedszkola i pojechalam na zakupy, wracajac mialam odwiedzic ASTke (tak ja nazwalam). Przejezdzam przez miasteczko, patrze a ona biegnie po ulicy, jestem w szoku...
Ona biegla za rowerem na ktorym jechala Pani Ania do banku...
Zatrzymalam sie przy sklepie, poczekalam az do mnie dojada i umowilam sie, ze jak zalatwia sprawy w banku a ja zrobie zakupy to sie spotkamy.

Sunia wyglada juz duzo lepiej, brzucho nie jest wzdety, chcialaby pojesc kostki, ale Pani Ania na moja prosbe nie daje jej kosci, tylko suche z oliwą.
ASTka nie pozwala podchodzic szczeniakowi do michy gdy je, widocznie musiala walczyc o jedzenie...
Jest spokojna, nie przejawia agresji do zadnych zwierzat. Za Pania Ania chodzi krok w krok.

Ostatnio jak bylam zalozylam jej obrozke...

Najprawdopodobniej w sobote odstawiam ja do kliniki na przeglad - rtg brzucha, morfologia + biochemia, sterylka.
W sobote najbardziej mi pasuje, bo bede jechala z psem na artrodeze i ja od razu zabiore.

Szukam DT...

Posted

Tengusiu bardzo przepraszam, jeszcze nie mialam weny tekstowej..i jakos mi umknela tez z subskrypcji...hmmmmw koncu trafilam via Twoj profil...

musze z ewuskiem pogadac, moze juz jakis tekscik ma

ale sie dzieje u tej suni, dobrze ze Ewa reke trzyma na pulsie
a te opowiesci o weterynarzach...porazajace
jedne nie drugi nie bo trzeci moze tak, a czwarty no tak bylby pojechal ale...
jeep....hmmm

ale kase brac to bedzie komu!:angryy:

Posted

no to jeszcze troszke wiesci z dzisiaj z innego fo ktore w przeciwienstwie do dogo dziala dobrze :diabloti:

mam wszystko uzgodnione-
jutro zawoze sunie do kliniki na Kosiarzy, doba szpitalna 25 zl, sterylka 220, badania standardowe.
Mam nadzieje, ze suka nie bedzie szalala, nie bedzie ujadala i sie rzucala, bo wtedy bede musiala ja zabrac... niestety takie sa warunki w malych klinikach, gdzie jest tylko jeden mikro pokoj, w ktorym jest psiarnio-kociarnia i wszystko w klatkach...

Wczoraj rozmawialam z moja znajoma z dogo z Mysza1, bo ona jest tam codziennie i wychodi na spacer ze sparalizowanym Luckiem. Poprosilam ja, zeby w takcie swoich wizyt zabierała ASTke na spacerek i zgodzila sie Smile
Mam prosbe do Uli, Iny... jak bedziecie mogly wpadnijcie odwiedzic dziewczynke Smile

Dostalam zgode napisania oficjalnego pisma w imieniu Stowarzyszenia (jestem czlonkiem KR) do wojta mojej gminy z opisem zaistnialej sytuacji z posba o wyjasnienie...
Tak wiec, jak minie mi migrena i przestane sie zataczac, wezme sie do tworzenia...

ponizej zdjecia z mojej przedostatniej wizyty:

fotki z mojej przedostatniej wizyty:

Posted

Byłam dzisiaj u suni. Nazwałam ja imieniem Dasza Nie wiem , czy Wam sie podoba , ale ona nie może byc bezimenna!!!!!
Powiem Wam tylko tyle , psinka widziała mnie i moja kolezanke piewrwszy raz , a uciechy było co nie miara.
Była tak bardzo szczesliwa że idzie z nami na spacer.
Poszłysmy w okolice kanałku. Dasza była tak bardzo zadowolona , pieknie chodzi na syczy , bardzo ładnie biega. Nie ciagnie . Taka cała przytulanka , i ciagle patrzy w oczy i domaga sie pieszczot . Załatwiła swoje potrzeby , dostała kilka smakołyków i zaczał sie dramat z powrotem do lecznicy .
Za nic nie chciała nawet iśc w tamta strone. Zapierała sie jak " Byczek Fernando ".
Kurcze wiecie co sie wtedy dzieje w sercu-duszy człowieka . Doszłysmy do jezdni ze światłami , sunia weszła do połowy jezdni i zanic nie chciała ruszyć dalej. Samochody stawały i ze ździwieniem patrzyły jak Dasza - suczka w podeszłym wieku nie chce wracać. ( tylko nie iwedzieli , gdzie musi wócic ) Takie powtóreczki ćwiczyłysmy 3 razy . Serce sie krajało , jak ta psina nie chce wracać ze spaceru który był dla niej taka radoscia.
Wreszcie doszłysmy do lecznicy , apni doktor bardzo miła kobieta razem z nami żałowała Daszy.

W lecznicy nie chciała za nic na swiecie wejść na schody które prowadza do pokoju gdzie przebywaa takie ' bidy ".
Na dwóch smyczkach powolutku weszła kila kroków i dalej " stop". Dasza nie idziwe.
Wziełam ja na rece i wnosłam do pokoju i nastepnie wsadziłam do klatki.
Patrzyła na mnie z takim żalem, z takim wyrzutem , że ja tam zostawiam

Mysle , że Dasza może mieć klausrtofobie psa-suki zamykanego w klatce i bedacego tylko i wyłacznuie do rodzenia szczeniat.
Wyeksploatowana przestała byc "maszynka do zarabiania pieniedzy", i ten nedzny padalec-własciciel sie je pozbył.
Zdjecia mówia same za siebie.
Dasza , to suczka która cała soba pokocha nowego opiekuna.

zdjecia wkleji Ewusek