Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

tak bardzo bym chciała, żeby sunia znalazła kogoś do przytulania - przecież ona ma super charakter - do ludzi super, do innych psów po zdje,ciach widać też...nawet kur nie zjada:-( tylko gdzie ten domek znalexć:placz:

• Replies 266
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Sunia sie po prostu kładzie i jest " workiem " nic nie mozna nia zrobić , a ja nie mam sumienia jej ciagnać.
Ona-Dasza na zdjeciach wyglada lepiej niż w realu.
Na zdjeciach wydaje sie w ogóle wikesza , a jak ja zobaczyłam to sama byłam ździwiona. To nie duża sunia . Ujeła mnie strasznie swoim zachowaniem . Odrazu radość , radość i radość a, ogon jak nakręcony.
Naprawde Dasza jest super suczka.
Z tego co wiem na teraz dzisiaj ( nasza )Beata ma przyjechać i zabrać ja do siebie . Żal jej sie zrobiło suczyny jak jej opowiedziałam o klaustrofobii klatkowej i jej super charakterze.
Wyniki badań sa zadziwiajaco dobre , ale sterylka bedzie dopiero w piatek. Pobedzie tam kilka dni, i spowrotem jedzie do Beaty na Dt.
A, rozmawiałam wczoraj z lekarzami żeby zrobili Daszy porzadek z zebami w czasie sterylki co by jej ponownie nie trzeba było usypiać.

Bardzo dziekuje za zainteresowanie Dasza i napewno bedzie potrzebna Wasza pomoc w jej ogłaszaniu , ale może poczekajmy do piatku, soboty jak bedzie już po sterylce i przy okazji Beata bedzie miała coś do powoiedzenia jak Dasza sie czuje i zachowuje przebywajac w bliskim towarzystwie 7, w porywach 10 sztuk Mastifów Angielskich.

Posted

Taki charakter jaki ma Dasza to skarb:loveu: Nie sądzę, żeby się inaczej zachowywała...no chyba, że ze strachu jak ją obstąpią takie kolosy i do tego w takiej liczbie:cool3: boshe...gdybym tylko mogła to bym takie staruszki na już u siebie miała...a niestety kilka takich starszych bullowatych bid gnije w schronach:-(

Posted

Przeklejone z innego forum

nabrałam zaufania do mojej przyjaciólki a ona podstepem wsadzila mnie do transportera i przywiozla w to dziwne miejsce:

podobno doprawadza mnie tu do ładu, czyli na moj pieski rozum przyjechalam do psiego spa

zgadzam sie na wszystko - na sterylke, na oczyszczenie i usuniecie zebow, na pobranie krwi, na usg, na manicure, ale tylko mnie pogłaszcz:

i przytul do cyca, zebym mogła poczuć bicie twego serca:

następnego dnia przyjechała do mnie nowa ciocia... kto to przyszedł ??? nie znam tej pani...

h, fajna jest zabrała mnie na spacerek

mogłam spokojnie zrobić małe co nie co

a potem zaczela sioe do mnie dobierac...

a ja chcialam jeszcze...

Ula... fajna babeczka jestes... przyjezdzaj do mnie czesciej

nastepnego dnia przyjechała moja "matka chrzestna", wiec musialam ja odpowiednio przywitac:

Nastepnego dnia Ewusek wrocila i zabrala mnie a ja szybciusienko wskoczylam do samochodu i pojechalam do hoteliku
Ale tu jest fajnie Dostałam bude, swoje miseczki i karme wysokoenergetyczna, zebym mogla zaczac przypominac psa a nie kościotrupa...

tak bardzo było mi smutno jak odchodziłaś.... wiem jednak, że wrocisz i mnie odwiedzisz...

nigdy nie miałam styczności z ASTem, ale ona jest idealną suką. Jest fantastyczna, ciepla, pomimo tylu smutnych przezyc ma caly czas chec kochac ! Nie ma w niej ani cienia agresji !!!
Idealna suka szuka idealnego czlowieka !!!

Malibu napisałaZobaczcie jaka to wspaniałą sunia.

Bede Twoim psim przyjacielem, czy to Ty zaopiekujesz sie mną?

Posted

Cudownie się ją ogląda i czyta opowieśc
Szkoda, że musi zostawac w hoteliku bo widac bardzo jej dobrze na kolanach u ludzi :)

Takie właśnie są ASTy dziewczyny ;) Cieszę się, że poznałyście tą rasę od dobrej strony

3mam za nią kciuki za lepsze życie, kochającego pana i ciepłe wyrko...:loveu:

Posted

Szkoda, że musi zostawac w hoteliku bo widac bardzo jej dobrze na kolanach u ludzi :smile:

To lepiej niż hotelik.
Beata jest hodowczynia Mastifa Angielskiego. Kocha swoje psy jak każde inne, dlatego zgodziła sie DT dla suni. może pamietasz historie zagłodzonej prawie na smierć mieszanki M.A " Zuźki "? Własnie u tej Beaty wylądowała teraz Astka - Dasza

Teraz moze być juz tylko lepiej.

Posted

Relacja i fotki z dzisiejszej wizyty.

bylysmy z Daszą na spacerze. to jest naprawde przemiła sunieczka. slicznie chodzi na smyczy. nie reaguje wogole na szczekajace zza plotów psy. trochę skacze, szczegolnie w temacie psich ciasteczek. garnie sie do ludzi i bardzo nie chce wracac do kojca.
to sunia ktora jak najszybciej powinna sie znalezc w domu. chocby tymczasowym. dobrze by jej zrobila kapiel, i proba zadbania o skore bo Daza ma cale ciałko w "dropach" - albo to odczyn alergiczny po pchlach albo cus innego. niestety krostki na pysku i uszach rozdrapuje. dobrze by bylo przy okazji steryli to obejrzec, poczyscic, moze by wet cos przepisal do smarowania?

ja widziałam sunię po raz pierwszy ale Ula stwierdziła że przybrala na wadze i wygląda o wiele lepiej niż na poczatku.

Posted

alez ona wyladniala i ten charakter przeciez to cudo nie pies :loveu:

czy sunia ma ogloszenia ??? jesli nie to koniecznie trzeba ja oglosic ... przydalby sie jakis dobry tekst i namiary ;)

Posted

pixie napisał(a):
a do kotow jak sie ma panienka? i ile ona moze miec lat?

Pixie ona do wszyćkich żyjątek jest raczej pozytywnie nastawiona - więc myślę, że koty też do takowych należą:loveu: to super sunia o wspaniałym charakterze:p

a co do lat...coś pomiędzy 6 - 9 chyba:-(