niuka Posted September 28, 2003 Posted September 28, 2003 no niestety, w tym roku nie jade. ale za rok mam zamiar sie poprawic :) a moze wstapisz z Kasia do Karczewa co? ;) bedzie fajna imprezka :) i zawody dwudniowe :) Quote
Azir Posted September 29, 2003 Posted September 29, 2003 Czy wasze maluchy też tyle jadły w szczenięctwie??? Mój tervueren od początku był niestety niejadkiem. Już bym wolała, żeby miał wilczy apetyt. Teraz na szczęście trochę mu się poprawiło, ale tak w ogóle: skóra i kości. Quote
navy_blue Posted September 29, 2003 Posted September 29, 2003 Niuka muszę cię zmartwić ale małe szanse żebym się wyrobiła na te zawody. Ale może ty wpadniesz do Wrocławia, z tego co słyszałam jest szansa że będziesz być może brać od Kaśki szczeniaka:) nawet wiem którego:) Powiem ci jedno suczka jest cudowna, rewelacja:) - Więc może jednak pojawisz się we wrocławiu- było by super Quote
DeDe Posted September 30, 2003 Posted September 30, 2003 Azir, ostatnio doszlam do wniosku, że chyba mam mutanta :). Szamie maleństwo prawie pół kilo dziennie, przerosła moją miniaturę (która ma 35,5 cm w kłębie) i generalnie - ma w tej chwili kufę grubości tej samej, co dorosłe gronki, które miałam przyjemność pooglądać we Wrocławiu. Fakt, że mamusia była cokolwiek przerośnięta, a i tatuś ma 64 w kłębie. Na szczęście, do pracy ją brałam, nie na wystawy :). Dzidzia 7 października skończy 3 miesiące. Quote
sheltia12 Posted March 1, 2004 Posted March 1, 2004 Na Tervuerena mówi się poprostu TERVIK mam pytanie i problem na temat Terka i poszukuje hodowców na forum napiszcie do mnie na maila (sheltia@wp.pl) lub na gg (2299078) czekam na odpowiedzi Quote
Kiara Posted March 2, 2004 Posted March 2, 2004 Zapraszamy na forum belgomaniakow: Link do strony został przeniesiony przez moderatora do Linkowni Tam znajdziesz wszystko na temat terwikow, a jak czegos nie znajdziesz to na pewno zaraz Ci fachowcy pomoga :wink: POZDRAWIAM Quote
Miga Posted March 3, 2004 Posted March 3, 2004 A ja mam do Was pytanko ,-- --jak to jest z pielęgancją belga (długowłosych) ile razy je czeszecie? kapiecie? , a jak to jest z wymiana sierści, czy zostawiają sierść cały okrągły rok , czy może okresowo , i czy jest to uciążliwe? --Jak jest z chorobami u belgów? czy moga chodzić po schodach bez groźby urazu stawów? ---Mam też pytanko dotyczące cen belgów w naszych krajowcyh hodowlach? Jaka jest cena szczeniaczka? Quote
Azir Posted March 4, 2004 Posted March 4, 2004 Przyznam szczerze, że ja mojego potwora nie czeszę zbyt często. Ale raz w tygodniu to już wypada. W okresie linienia należy to jednak robić częściej. Moja koleżanka czesze swojego psa praktycznie codziennie. Chodzi przede wszystkich o to, aby pozbyć się martwych włosów. Sierść belga długowłosego nie filcuje się tak jak briad czy pon, więc jest to pies dość praktyczny :wink: i efektowny. Ja swojego psa kąpię zazwyczaj przed wystawą czy innym ważnym wydarzeniem, ale też nie w przeddzień. Latem mój rudzielec odwiedza jeziorka i tam się tapla do woli i to mu wystarcza. Nie ma tendencji do tarzania się w czymkolwiek, odstukać :wink: , więc nadprogramowe nieoczekiwane kąpiele mi nie grożą. :D Są to zazwyczaj psy zdrowe, nie mają też kłopotów ze stawami. Jak mój był szczeniakiem, znosiłam go jednak po schodach dość długo., bo po co ryzykować. Belgi uwielbiają spacery i ruch na swieżym powietrzu. Nieszczęściem dla nich jest brak zajęcia. Decydując się na belga trzeba o tym wiedzieć. Sądzę, że w Polsce belga można kupić za 1500-1800 zł. U naszych południowych sąsiadów, w Czechach, te psy można kupić taniej. Quote
Recommended Posts