Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

A może w ferie poćwiczymy posłuszeństwo w grupie co ? Bo jednak chciałabym psa podszkolić, bo samemu nam wychodzi, ale chciałabym tak w grupie zobaczyć .

A czy jest ktoś chętny, bo prawdopodobnie w ferie się spotykamy i będziemy próbować sami robić tor agility, narazie przeszkody. I szukamy chętnych, którzy chcą takze zbudować tor, bo narazie jest Goddy, Olekg18 i ja.

• Replies 1.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Fajnie :)
Co do agility, najtrudniejsza rzecz to znalezienie terenu. Takiego, gdzie byloby bezpiecznie, a "sprzet", jaki by nie byl, mozna zostawic bez obawy ze pojdzie na opal dla zlomiarzy...
Moj pies nie za bardzo lubi skakac, ale nigdy nie cwiczylismy na serio, wiec chetnie sie przylacze do samopomocy ;)
Macie juz jakies konkretne plany, czy to tylko pomysl?
Jesli chodzi o najblizszy weekend, ma byc ZIMNO! ale bardzo chetnie wezmiemy udzial w grupowym szkoleniu :razz:

Posted

Narazie tylko pomysł. Trzeba poszukać materiałów i ceny oraz ludzi chętnych do współpracy.A może przyszły weekend ? Bo to już będzie wolne 2-tygodniowe :lol:

Posted

Poniewaz sobota juz nam minela :lol: to co, jutro? Godelaine, gdzie mieszkasz? ja niestety musze sie udawac w ustronne miejsca z moim bandyta, a w tej porze roku ustronne miejsce = snieg po pachy :roll: ale przezyje byle by psiak mial radoche. Masz suczki?? :cool3:

Posted

No i się spotkaliśmy :D W dość kameralnym gronie, bo zaledwie ja z Desti, Olek z Kają i Monika z Bubu. Ale było super! Ubrałam się ciepło, więc 3 godziny łażenia po lesie przeżyłam bez większych problemów. Desti również. Trochę gorzej miały pozostałe psy (i Olek :lol: )... Poza tym Bubu łapkę na sam koniec trochę rozciął :( Mam nadzieję, że to nic groźnego.

A tak w ogóle to Bubu jest rewelacyjny! Ślicznie wpatrzony w swją panią, z szczeniecymi jeszcze odruchami :D Po prostu cud, miód i orzeszki :D

Monika... Zapraszam ponownie, jak zrobi się odrobinę cieplej :D

P.S. Zdjęć niestety nie ma, bo baterie się na mrozie rozładowały :(

Posted

Dotarlam, odtajalam i jestem :D
Lapka Bu wyglada OK. Mysle ze ostatni kawalek bo zamrozonych grudkach lodu dal mu popalic. Na przedniej lapce na tej najwiekszej poduszce na kawalek zdarty, ale nie krwawi.
Mysle ze jego afrykanskie lapki po prostu nie wytrzymaly tych mroznych szalenst. Ale bedzie zyl :) Teraz padl jak niezywy, juz w autobusie mi przysypial :roll:
Jutro Szczyrk, wiec lece jeszcze do tesco zobaczyc czy maja buty dla psow.

Ale spacerek byl BOMBA, sunki sliczne i kochane. Dzieki za zaproszenie i oczywiscie zapisuje sie na nastepny! :loveu: Buziaki.

Posted

Godelaine napisał(a):
A tak w ogóle to Bubu jest rewelacyjny! Ślicznie wpatrzony w swją panią, z szczeniecymi jeszcze odruchami :D Po prostu cud, miód i orzeszki :D

Dziekujemy za komplementy, chociaz ta szczeniecoscia nie zachwycajmy sie tak w przypadku 3-letniego psa :roll:

Posted

dziewczyny jak tylko sniegi znikna to ja was zapraszam do Bytomia,na spotkano i oczywiscie kawke.Z gliwic to kawaleczek a tereny spacerowe unas rewelacyjne.

Posted

Maxi... Trzymam za słowo :D :D :D

Maja... Z tą szczenięcością to było w pozytywnym znaczeniu. Bo momentami Bubu bawił sie naprawdę rozkosznie. Z takim typowo szczenięcym zaangażowaniem :D

Posted

witaj Ala zostaw jakies namiary na siebie to cie powiadomie kiedy sie spotamy.Na spotkano planowalabym Miechowice spacer polami obok stawu i lasem do dabrowki do Wojcika,i spowrotem.
Ale to dopiero jak sie rozciepli bo Miechowiczanie maja male psiaki hihihihi.

Posted

No nie jaki swiat maly!

Ja mam Jamniki,yorki i byl grzywacz chinski,hihihi napewno widzials taka dziwaczke z 4 psami na spacerku,czasem syn z nimi wychodzi:lol: .Napisz jakiego masz psa,byc moze sie znamy!

Posted

Alu bardzo chetnie,ale w takie zimno moje psiaki niewychodzaz domku,marzna im lapki,najmlodsza moja yorka ma 9 tygodni.
przesle ci fotki moich psiakow na poczte.

Posted

:roll: no niewiem ja go znam jako BRABDKA to jest pomiedzy Karbiem a Miechowicami,tam jest najbezpieczniej dla psow.
mamy tam fajna sciezke spacerowa.wchodzimy z gruntowej ,obok stawu przez pola,wchodzimy na chalde i sciezka przez las do dabrowki do Wojcika na browarka albo cole,i spowrotem lasem wychodzimy obok ogrodkow dzialkowych,albo szkoly nr 54.
Ale taki spacerek zajmuje ok 3-4 godzin:lol: Ja ta trase przechodze dziennie,psiaki sczesliwe wybiegane.no oczywiscie od wiosny do puznej jesieni,latem bywa tak ze koncowe odcinki drogi psa niose hihihi ale to York:lol: .

Posted

niech tylko ten snieg zniknie i ruszam w teren hihihi
Ala mieszkasz kolo dolka? ja obok Alberta,to podrugiej stronie osiedla,ale czesto spacerowalam z psami obok dolka.raczej unikalam osiedlowych uliczek bo ludzie dziwnie patrza na osobe z 4 psami na smyczy hihihi:lol:.