Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

My mamy stała ekipę 4 pieski no i ekipe ktora sie zmienia ... i wlasnie chodzimw do WPKiW w Chorzowie głownie na Pola Marsowe my mozemy pograc w siatke a nasze pieski hasaja do woli i zajmuja sie soba nieskrepowane ( jak do tej pory nie bylo zadnych problemow)

Na leśne dróżki w parku tez sie zapuszczamy ale to raczej w weekendowe poranki o 6

Napiszcie cos wiecej o tym miejscu miedzy Chorzowem a Siemianowicami bo nie kojarze o co wam chodzi ?? Jak tam najlatwiej dojsc ??

Posted

[quote name='Daga&Oskar']

Miedzy Chorzowem Starym a Siemianowicami za stajnia policji konnej jest super teren!!!! tam nas mozna spotkac co dzien od wielu, wileu lat!!! pies chasa po trawnikach - malo ludzi tylko troche wieje! Ale pustka i cisza - super teren! Polecamy!

sota, czy w Twoim poście mowa jest o nasze Pola? Jezeli tak to ja że tak powiem mieszkam własnie tuż obok nich:) Kiedys tam bylam kilka razy, ale moj maly w tej wysokiej trawie sie topil hihih

T
jak to "nasze Pola??? To sa nasze pola- hihihi - tam kiedys mial byc... cmentarz, ale teren podmokly, odbywaja sie tam czasem rajdy samochodowe, dookolo pola i dzilki, wiesz o co chodzi????
Teren znajduje sie przy ulicy Siemianowickiej, dokladnie miedzy Chorzowem Starym a Bytkowem.
My tam jestesmy co dzien okolo 18-19.

Posted

Teren znajduje sie przy ulicy Siemianowickiej, dokladnie miedzy Chorzowem Starym a Bytkowem

sota ja włąsnie mieszkam na Bytkowie, ale do konca nie jestem pewna czy aby myslimy o tym samym ;) Czy z tego miejsca gdzie spacerujesz z pieskami widac moze domki jednorodzinne?

Posted

Ja widze domki teraz tam nowe buduja) , z tylu sa bloki, wieza telewizyjna, to widze jak stoje twarza do bytkowa, a za plecami widze kocsio w Chorzowei Starym i z dala amerykanska elektrownie

Posted

sota36 napisał(a):
Ja widze domki teraz tam nowe buduja) , z tylu sa bloki, wieza telewizyjna, to widze jak stoje twarza do bytkowa, a za plecami widze kocsio w Chorzowei Starym i z dala amerykanska elektrownie

To jednak myslimy o tym samym :) Ja mieszkam na Grunwaldzkiej kilka blokow przed tymi domkami - tak ladnie wymalowany (chociaz teraz juz wiecej blokow nam piekniejei :D) Ja wlasnie z bloku moge podziwiac te dymiace kominy :P i Kosciol tez widze :D

Posted

Hihihi - jak nie bedzie padalo, to wychodze zaraz po 18.00 i ide od strony Chorzowa polam od strony Kociola i Alby (przedsieiorstwo oczyszczania miasta nasze) , albo od strony policji konnej - to nasi przyjaciele :)
Na owe "gieldzie" jest , ja ja to nazywam, "zjazd gwiazd" - czyli spotkanie przy odrobinie szczescia paru psiakow, przychodzi z Siemianowic , moze znasz, Azulka (taka owczarkopoodbna psina), Dex (takie wielki mieszaniec bialy napuszony) i rotek - Astor. oraz nasze chorzowskie psy - mieszaniec bokserka - czarny Kastus, tez owczarkopoodna Tara czy np. dalmatynka - Lana.
My gadamy o psach, a psy w mniejszych lub wiekszych grupkach sobie hasaja. Tylko nie licz na towarzystwo mlodziezy :):):).
Uwielbiam tam chodzic, bo spokoj i cisza.Juz tam wyprowadzam psa (pierw Staruszka, teraz Gutka) od momentu, kiedy tam sie sprowadzilismy wraz z mezem, czyli jakies 10 lat.
Korzystamy z przeszkodek dla koni, bo cwiczymy tez skakanie - wiesz ale jak sie ma XXXL big yorka - to mozna :) -pozdrawiam.

Posted

No bede na pewno, tylko ostrzegam moj Yorkus t klebek strachu - zwlaszcza jak widzi duze psy, wiec za bardzo sobie z innymi nie pohasa za to ja chetnie sobie z Wami porozmawiam.
Niestety nie znam tych pieskow, raczej znam wiekszosc Yorkow z osiedla niz te wieksze pieski :D Mam nadzeje, ze pogoda dopisze, a przejdziemy sie bardzo chetnie :) Mam nadzieje, ze wypatrze Was z daleka hihi.

No to do zobaczenia :)

Posted

Mnie trudno nie zauwazyc Moje czerwone wlosy i big very big yorka ;), ktory albo pedzi na zlamanie karku (a zgrabny to on nie jest i czest sie potyka), albo na widok psa - zabe udaje.! ALe zaznaczam - srednia wieku powazna!!!

Posted

Jolus,

wlasnie wrocilam ... wykonczona tym szukaniem po całych polach i albo ja jestem slepa ... albo juz sama nie wiem. Moze my mowimy o 2 roznych miejscach na tych samych polach?

P.S Jutro sporbuje isc tam jesczze raz, ale tym razem musimy sie w jakims konkretnym miejscu umowic zebym do Was dotarla bo inaczej bedziemy sie szukac. Patrzalam sie dookola, bylam tam prawie godzinke i nic ... nawet BIG YORKA sie nie dopatrzalam a juz nie wpomne ze innych pieskow takze :/ Jestem załamana :/ Doszłam do tych ogródkow od mojej strony, ogladałam sie cały cvzas za siebie czy mam wierze za plecami i byla ... sama nie wiem ...

Posted

A ja Cie widzialam!!! Ales mi uciekla!!! Kiedy mijalas pania z duzym mieszancem - Dexem!!! To chyba bylas Ty. Sluchaj wiesz gdzie polivja konie na pastwisko wypuszcza??? Ja mowie o tym terenie - przeciez konie z tych blokow widac. To jakies 500 metrow w lini prostej od blokow i tych domkow, co je teraz buduja. Jak idziesz od Bytkowa .
A czy Ty mialas cos na sopbie rozowego??/ Bo tak okreslila ta babka z Dexem, ktrora Was mijala?

Posted

sota36 napisał(a):
A ja Cie widzialam!!! Ales mi uciekla!!! Kiedy mijalas pania z duzym mieszancem - Dexem!!! To chyba bylas Ty. Sluchaj wiesz gdzie polivja konie na pastwisko wypuszcza??? Ja mowie o tym terenie - przeciez konie z tych blokow widac. To jakies 500 metrow w lini prostej od blokow i tych domkow, co je teraz buduja. Jak idziesz od Bytkowa .
A czy Ty mialas cos na sopbie rozowego??/ Bo tak okreslila ta babka z Dexem, ktrora Was mijala?

tak mijałam jakąś Panią z duzym białym pieskiem, a w ręku trzymała kaganiec, wzięłam nawet Oskarka na ręce, miałam ochote się jej zapytać czy Cię kojarzy, ale nie wiem mowe mi jakoś odebrało hihi. może jutro się umówimy włąśnie w tym miejscu gdzie ta Pani przechodziłą. Miałam na sobie taki beżowo-różowy sweterek - zgadza się . Ojej czyli byłąm niedaleko ;)

Posted

No to TY!!! Trzeba bylo te babke zapytac o briarda Agata - ona powinna skojarzyc!! Ojej a tak bylo blisko!!! Widzialm Cie potem jak szlas na Bytkow, a nasze psy szlaly po trawie!

Posted

sota36 napisał(a):
No to TY!!! Trzeba bylo te babke zapytac o briarda Agata - ona powinna skojarzyc!! Ojej a tak bylo blisko!!! Widzialm Cie potem jak szlas na Bytkow, a nasze psy szlaly po trawie!

Tzreba było głosno wolac, jak zauwazylas rozgladałam się (akurat nie w tym momencie jak juz wracalam) Moze wlasnie spotkamy sie w tym miejscu gdzie ta pani z tym białaskiem szła? Nigdy nie szłam tam kolo stadniny przez pola stad moze moja dezorientacja terenu. Bylam tam prawie godzine i wszedzie sie rozglądałam, ale ani piesków, ani ludzi nigdzie nie widzialam, wiec zwatpilam :p

Posted

Za daleko juz bylas, a poza tym nie widzialm psa (babka od Dexa mowila , ze wzielas go narece) , a Ty nie widzials 2 ludzikow (to ja i maz) - ja mialam taka biala kamizelke i kurke p[rzewiazana u pasa, a maz byl "na ciemno" . wokol nas biegal Gutek - mnie sie wydawalo, ze bylismy widoczni. Nastepnym razem mozemy sie spotkac na tej drozce kolo dzialek (zreszta jedna z tych dzialek jest nasza:) )

Posted

sota36 napisał(a):
Za daleko juz bylas, a poza tym nie widzialm psa (babka od Dexa mowila , ze wzielas go narece) , a Ty nie widzials 2 ludzikow (to ja i maz) - ja mialam taka biala kamizelke i kurke p[rzewiazana u pasa, a maz byl "na ciemno" . wokol nas biegal Gutek - mnie sie wydawalo, ze bylismy widoczni. Nastepnym razem mozemy sie spotkac na tej drozce kolo dzialek (zreszta jedna z tych dzialek jest nasza:) )

Przyznam szczerze, ze jak ta Pani poszla w swoja strone (a przygladałam sie jej dosyc dlugo gdzie bedzie skrecac :P ) to ja takze zawrocilam i za siebie sie nie rozgladalam, dopiero potem na groce kilka razy sie odwracalam, ale niestety nikogo nie widzialam - no nic szkoda, ale w przyszlym tygodniu na pewno sie spotkamy i to wlasnie na tej druzce zebym znowu nie pobladzila :)

Oskarka rzeczywiscie mialam na rekach bo jak wczesniej pisalam jest troche strachliwy jak widzi duuuze psy :P :)