Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Guest _Kamila
Posted

Tak czy tak, pewne jest, że już nic z tym nie zrobią, a szkoda bo miejsce tylko marnują.
Noo ja nie mam takiego szczęścia, moje najbliższe plany na przyszly tydzień - szkoła.. chociaż w sumie w weekend Libra ma urodziny i zkołowałam kilka 'znajomych' psisków o ile można powiedziec, że lubią Librę :grin: Więc u mnie odpadają poranki ^^

• Replies 1.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Guest _Kamila
Posted

Ja się zamierzam tam wybrac, tylko jeszcze nie wiem kiedy, na pewno nie w maju, bo teraz nauczyciele dostali szału z ocenami na koniec roku, a wypadałoby w nowej szkole poświecic paseczkiem :diabloti:

Posted

[quote name='Kesja']Merenwen, autobusikiem 0 lub 50 z centrum Katowic ;)[/QUOTE]

Te autobusy nie kursują na tej trasie już od dwóch lat :cool3:. Można nimi dojechać jedynie do Placu Wolności, a stamtąd przesiadka do 900.

Posted

Nasze dogtrekkingowe spacery stają się powoli nową, świecką tradycją i są propozycją spędzenia niedzieli aktywnie, na świeżym powietrzu i w miłym towarzystwie.
Tym razem spotykamy się 27 maja o godzinie 17.00 w Parku Kultury i Wypoczynku w Chorzowie na tzw. końskiej łące ( dojazd od strony ul. Siemianowickiej, skręt za znakiem „lądowisko dla helikopterów, parking bezpłatny).
Wyznaczona trasa spaceru będzie raczej łatwa, jej przejście zaplanowano na około 1 godzinę.
Zabierzcie psy, wodę dla siebie i futrzaków oraz dobre humory!
Szczegółowe informacje i telefony kontaktowe, gdyby ktoś się pogubił albo spóźnił znajdziecie na naszej stronie:

http://www.katowice.dogmasters.pl/

Kilka zdjęć z naszych poprzednich spacerów można obejrzeć tutaj:

http://www.facebook.com/media/set/?set=a.384589621586395.89738.186960781349281&type=3

http://www.facebook.com/media/set/?set=a.359499904095367.85028.186960781349281&type=3

Zapraszamy psy rasowe, nierasowe, starsze i młodsze, duże, małe i te całkiem malutkie!

Guest _Kamila
Posted

Ekstra postaram się byc. Na czym to dokładniej polega, bo coś tam coś tam wyczytuje, ale jednak jeszcze nie wiem za dużo :) I na czym będzie polegac to spotkanie, bo mój dysplatyk niektórych rzeczy nie może robic i wolę się upewnic ;]

Posted (edited)

Tak, to dłuższy spacer z psem, a im bardziej pies ciągnie na smyczy tym lepiej - prosimy żeby psy NIE były w kolczatkach/dławikach/kantarach!

Spotykamy się na miejscu zbiórki, chwilę czekamy na spóźnialskich i idziemy dość szybkim tempem grupą ( psy na smyczach) za kapitanem drużyny wyznaczoną trasą - chodzimy po tych bardziej dzikich rejonach parku. A po drodze wzbudzamy sensację, bo inni ludzie przystają, liczą psy, pytają co to za impreza, niektórzy przyłączają się z własnymi psami - ogólnie jest fajnie i wesoło.
Jeżeli trzeba - po drodze robimy przystanki.
Na końcu jest możliwość puszczenia psów - ostatnio w parku kąpały się w tych stawach koło "końskiej łąki";-)

A już wkrótce, prawdopodobnie od czerwca, na "końskiej łące" czyli lądowisku dla helikopterów porozstawiamy tor Rally - O i kilka tuneli i hopków do agility. Kto chętny spróbować swoich sił - zapraszam, szczegóły podam jak tylko będziemy wiedzieli na 100% kiedy będą spotkania.
Tak się bawiliśmy w zeszłym tygodniu w WPKiW:

http://www.youtube.com/watch?v=UMSnKrMqfd0&feature=relmfu

Edited by m@g
Posted

Cieszę się;-)
A Rally O można potrenować pod okiem sędziego tego sportu w naszym ośrodku w Katowicach na ul.Armii Krajowej 34 - najbliższe spotkania odbędą się w dniach 18.05.2012( pt), godz. 17:30 i 02.06.2012 ( sb) , godz. 15:00 . Trzeba jednak zgłosić uczestnictwo przez naszą stronę internetową albo telefonicznie.

Guest _Kamila
Posted

Haha Libra jest mistrzem w ciągnięciu na smyczy, więc o to martwic się nie musze :evil_lol: No, na pewno będę :)

Posted

[quote name='m@g']Tym razem spotykamy się 27 maja o godzinie 17.00 w Parku Kultury i Wypoczynku w Chorzowie na tzw. końskiej łące ( dojazd od strony ul. Siemianowickiej, skręt za znakiem „lądowisko dla helikopterów, parking bezpłatny). [/QUOTE] Proszę mnie oświecić z tą końską łąką. Czy to ten teren gdzie był kręcony filmik? Jak się nie mylę, idąc od carrefoura deptamy Al. Harcerską, potem w lewo Al. Klonowa i dochodzimy do tego miejsca? Po drugiej stronie taki stawik jest.
Upewniam się, bo może w tym najbliższym terminie się zjawimy :)

[quote name='Naklejka']Ale fajnie, gdyby nie to, że przeraża mnie dojazd na spotkanie, pewnie bym się zjawiła z kundlem, bo tybetan na długie trasy się nie nadaje.[/QUOTE] Dojazd komunikacją? Bo samochodem trasa Zabrze-Chorzów to jest 25 minut DTŚką.
Jak trasa w grupie jest na godzinkę to o ile nie jest to sprintem to nie ma mowy o długim dystansie ;)

Posted

Komunikacją miejską, prawa jazdy to ja mieć jeszcze nie mogę, a nikt mnie nie zawiezie z psami, bo wrzucić Jetsana do samochodu nie jest łatwo :P
Jetsan dzisiaj po 30min spacerze uciekał do cienia i wlókł się za mną...

Guest _Kamila
Posted

Na Rally O z Librą też się chyba z Librą wybierzemy, tylko muszę pamiętac o tym terminie :D

Posted

Proszę mnie oświecić z tą końską łąką. Czy to ten teren gdzie był kręcony filmik? Jak się nie mylę, idąc od carrefoura deptamy Al. Harcerską, potem w lewo Al. Klonowa i dochodzimy do tego miejsca? Po drugiej stronie taki stawik jest.

Dokładnie - od strony Carrefoura trzeba przejść jakby na drugą stronę parku, Aleją Klonową do końca do stawiku, końska łąka to jest po prostu lądowisko dla helikopterów ( jest tam wykoszony taki okrąg) na wprost tego stawu.
A z drugiej strony można dojechać ul.Siemianowicką, przy drodze jest ustawiony znak "Lądowisko dla helikopterów" i zjeżdżamy za tym znakiem, dojeżdżając wprost pod punkt zbiórki.
Parking z tej strony jest bezpłatny.

Filmik z Rally O był kręcony właśnie w tym miejscu.

Guest _Kamila
Posted

Hm.. też nie wiem gdzie jest końska łąka, więc chyba wyjdziemy z Librą 2 godziny wcześniej, żeby ją znalezc :mad:

Posted

Nie wiem czy uda mi się pokazać mapę, ale tu zaznaczyłam miejsce zbiórki czyli końską łakę zwaną lądowiskiem dla helikopterów:

Guest _Kamila
Posted

[quote name='Merenwen']Proponuję wszystkim, którzy się nie orientują, spotkać się pod stadionem i będziemy razem szukać, bo też w ogóle tego miejsca nie kojarzę :lol:[/QUOTE]

Na mnie pod tym względem możesz liczyc! :D Tylko trzeba sie zgadac od której strony stadionu, może niedaleko tej rzeki, sztucznego zbiornika czy to co jest? :grin:
Poza tym moge prosic o numer telefonu, jakby nasza grupka miała się spóźnic? :diabloti: