Koperek Posted October 2, 2008 Posted October 2, 2008 odpukać ;)- CHŁOPAK W OSTATECZNYM DS! :))) Dała dzieciakowi schronienie LILUtosi. Zadbała, wykastrowała, odkarmila, wychowała i pokochala. Niestety zostać u niej nie może, gdbyż z drugim samcem dochodzi do poważnych konfliktów względem czego psy mogą być za niedługo szyte :( BARDZO PROSZĘ WSZYSTKICH MIŁOŚNIKÓW RASY O RATUNEK! 8-śmio miesięczny siusiak, chłopak oczywiście. Siedzi w boksie z suczkami średnimi, choć juz jest wielki. Na boksach z dużymi samcami by go zeżarły. Wchodzi do środka, gdzie grzeją kaloryferki, więc nie jest źle. Jest alergikiem, więc potrzebna specjalna karma przez całe życie. Będzie większy i bardziej charakterny! Dla miłośników i znawców rasy- poszukuję ODPOWIEDZIALNYCH, DOŚWIADCZONYCH W PROWADZENIU MOLOSÓW, ENERGICZNYCH LUDZI! Foty będą... Kontakt do mnie: (071)3115586 w godzinach: 19-22:30 ;) Quote
Sylwia K Posted October 3, 2008 Posted October 3, 2008 jak wstawisz zdjęcia to zamieszcze ogłoszenie na forum amstaff-pitt Quote
Koperek Posted October 3, 2008 Author Posted October 3, 2008 Sylwia K napisał(a):jak wstawisz zdjęcia to zamieszcze ogłoszenie na forum amstaff-pitt Dziękuję- do wieczora powinny się już znaleźć ;) Quote
Koperek Posted October 5, 2008 Author Posted October 5, 2008 Jezu, nawet taki niuniusiowy siusiak nie ma zainteresowania?????????:-(:-(:-(:-(:-(:-( Straszne! Zbliża się zima, a takie dziecko domku ciepłego nie ma...:-( Quote
andzia69 Posted October 5, 2008 Posted October 5, 2008 Koperek...niestety...tragedia za tragedią i goni tragedię:-(:-(:-( domów jak na lekarstwo...a tu jeszcze trzeba domy odpowiedzialne.... Quote
Koperek Posted October 5, 2008 Author Posted October 5, 2008 andzia69 napisał(a):Koperek...niestety...tragedia za tragedią i goni tragedię:-(:-(:-( domów jak na lekarstwo...a tu jeszcze trzeba domy odpowiedzialne.... Co racja to racja, niestety:shake: Tylko jak się tu pogodzić z tak bardzo bezsensownym gniciem takich dzieciuchów za kratami?? Przecież to nic mądrego tam się nie nauczy, a z psychiką coraz gorzej!:placz: Quote
Jenny19 Posted October 5, 2008 Posted October 5, 2008 kolejny dog argentyński...co się dzieje:-( napisalam do maciaszkowej jeśli będą potrzebne ogłoszenia to pomogę Quote
maciaszek Posted October 5, 2008 Posted October 5, 2008 Jestem, jestem !!!!!!! Jaki on jest PIĘKNY !!!!! Gdybym nie miała Bazyla.... Zrobię mu Allegro i alegratkę. Jeszcze dziś późnym wieczorem albo jutro po południu. Jest przecudny. Słodki dzieciak! Koperek, powiedz (jeśli wiesz) jak dogaduje się z psami. Jaki jest jego stosunek do ludzi. Jaka to alergia (na co konkretnie. pokarmowa czy jakaś inna...)? Quote
Koperek Posted October 5, 2008 Author Posted October 5, 2008 [quote name='maciaszek']Jestem, jestem !!!!!!! Jaki on jest PIĘKNY !!!!! Gdybym nie miała Bazyla.... Zrobię mu Allegro i alegratkę. Jeszcze dziś późnym wieczorem albo jutro po południu. Jest przecudny. Słodki dzieciak! Koperek, powiedz (jeśli wiesz) jak dogaduje się z psami. Jaki jest jego stosunek do ludzi. Jaka to alergia (na co konkretnie. pokarmowa czy jakaś inna...)? maciaszek to jest dziecko, na prawdę! I tak też się zachowuje! Do ludzi to lizuś:loveu: Do psów, jak to szczeniak- bawić by się chciał, choć już widać, że żadnego się absolutnie nie boi:razz: I tu w przyszłości trzeba będzie popracować nad tym, żeby tego nie zepsuć! Alergia raczej pokarmowa, bo objawia się zaróżowioną skórką, gdzieniegdzie sierść jest rzadsza. Quote
Poker Posted October 5, 2008 Posted October 5, 2008 ale słodki "maluszek" :evil_lol: a może to tylko alergia na pchły? Quote
maciaszek Posted October 5, 2008 Posted October 5, 2008 Koperek napisał(a):Alergia raczej pokarmowa, bo objawia się zaróżowioną skórką, gdzieniegdzie sierść jest rzadsza.Jeśli to jedyne objawy to niekoniecznie musi być alergia. Bazyl też ma takie zaróżowienia wokół pyska i oczu i sierść również miejscami rzadszą, a alergii nie ma na bank. Białasy ab-agnieszki też są różowawe i również nie mają alergii. Może po prostu taki jego urok? :) Wróciłam właśnie do domu z pracy. Zabieram się za Allegro! Quote
Koperek Posted October 5, 2008 Author Posted October 5, 2008 W tym temacie ekspertem nie jestem, aczkolwiek jak trafiają od nas psy białe lub białawe z bardzo krótką sierścią do nowych domów to momentalnie miejsca zaróżowione przestają być tak bardzo widoczne. Przy domowej diecie: ryż, kurczak, marchewka psy od razu zaczynają mieć bielutką sierść i nie widać już miejsc przerzedzonych. Niuniuś dostaje jakieś leki na tą alergię- jakie nie wiem. Quote
ab-agnieszka Posted October 5, 2008 Posted October 5, 2008 Dogi Argentynskie tak maja moje rowniez i nie stwierdzono alergii to jest ich taka uroda.chyba ze naprawde jest mocno rozowa i wet stwierdzi ze to allergia niechce nikogo w blad wprowadzac. Jest piekniasty:loveu: Quote
maciaszek Posted October 5, 2008 Posted October 5, 2008 Alegro i alegratka zrobione :) http://www.allegro.pl/show_item.php?item=453587631 http://ale.gratka.pl/ogloszenie/1706721_dog_argentynski_szczeniak_pilnie_szuka.html Pozwoliłam sobie napisać, że psiak jest zaszczepiony i odrobaczony, bo chyba tak jest, prawda? Napisałam również, że przed wydaniem zostanie wykastrowany. Nawet jeśli tak nie będzie to przynajmniej odsiejemy idiotów rozmnażaczy. Podałam również moje gg i maila. Koperek, mogę? Czy wycofać? Quote
Koperek Posted October 5, 2008 Author Posted October 5, 2008 maciaszek- doziu ma swoją książeczke zdrowia (jest prosto z domu od właściciela), byl regularnie odrobaczany i szczepiony, zostanie chyba tez zachipowany przez schron. Zapytam, czy będzie go można jak najszybciej odjajczyć- ale cudów się nie spodziewam:shake: Quote
maciaszek Posted October 5, 2008 Posted October 5, 2008 No właśnie, DLACZEGO ???!!! Banerek, dla chętnych: Quote
ab-agnieszka Posted October 5, 2008 Posted October 5, 2008 [quote name='maciaszek']No właśnie, DLACZEGO ???!!! Banerek, dla chętnych: nie potrafie dodac drugiego banerka wskakuje mi podspodem Maciaszek napisz mi na pw jak mam to zrobic Quote
maciaszek Posted October 5, 2008 Posted October 5, 2008 Pw wysłane :). Mam nadzieję, że pojmiesz... Trochę jestem zmęczona... Quote
Koperek Posted October 5, 2008 Author Posted October 5, 2008 Powiem szczerze, że już nie pamiętam, czy coś niszczył w domu, czy wyjeżdżali za granicę, ale nie ma to dla mnie większego znaczenia, bo każdy powód dobry- zresztą same wiecie:roll: Wiadomo, że szczeniakowi trzeba poświęcić bardzo dużo czasu, żeby się zmęczył zarówno fizycznie, jak i psychicznie- a szczególnie jeśli mówimy tu o molosach- to są psy wymagające od opiekuna wiele uwagi. Quote
maciaszek Posted October 6, 2008 Posted October 6, 2008 Na Allegro pojawił się pierwszy obserwujący. Quote
Recommended Posts