Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Czy mam kontakt z koleżanką? mam.. ;) bo ona mieszka na moim piętrze... a od poniedziałku do dziś sunia była u mnie od rana do popołudnia ;) ta sunieczka to cud miód... nie widziałam takiego przytulasa... ona jest i była strasznie zaniedbana, zadka siersc, łupisz, wyłysienia, chudość... teraz sunia ma wiecej sierści.. bardziej błyszczy, wyłysiałe miesjca okrywają się włosem, sunka jest juz grubsza i najwaniejsze kupka jest juz prawie normalna... ;) dzisiaj sobie ze mną spała (bo nie byłam w szkole :lol: ) ona nawet tymi łapkami wymachuje na leząco jesli przestanie się ją głaskać. Ten piesek szuka kontaktu z człowiekiem bardzo musiało jej go brakować... ona nie potrafi nie kochać ludzi.. ;) aa co do jej stanu, to dopiero tydzień jak jest u koleżanki, wiec co bedzie za miesiąc, za dwa? ;)

A to zdjęcia robione u mnie ;)

tina.jpg

Nie zabiezesz mi piłki!!

025.jpg

psy z moją mamą ;)

• Replies 174
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

No fakt, wygląda dużo lepiej niż jak ją widziałam ostatnio - widać, ze się błyszczy :D A to, ze jest pieszczochem i ze szuka kontaktu z ludźmi tez można było zauważyć. Dobrze, że już nie jest w schronisku :) A jak ma teraz na imię? I w ogóle - wiesz dlaczego koleżanka wzięła właśnie ją?(pewnie przez te łapki :D )

Posted

W schronisku nazywała się Tina i tez tak zostało :) a dlaczego Basia wzeła Tine? głownie przez te jej łapki ;) ale co do kładnie ją tkneło.. tego nie wiem :):)

Ogólnie jest bardzo posłuszna w pierwszy dzien już latała bez smyczy i jak się pilnowała... ;) narazie Tina śpi w przedpokoju (miała rozwolnienie i załatwiała się w mieszkaniu) od razuz rozumiała, że to jej miejsce.. i gdy ktoś powie "Tina na miejsce" pies momentalnie idzie na swoją poduszkę :o (jak ja bym chciała, zeby Mikus był takim aniołem...) reaguje nawet na siad.. ale boi się tej komendy :-? i ogólnie gdy idzie do mieszkania z dworku to bardzo dziwnie patrzy się na nogi człowieka ... idzie podkulona.. może kiedyś ją ktoś przeganiał?... nie wiem, ale to wspaniałe psisko.. ;)

Posted
to wspaniałe psisko.. ;)

Sama słodycz! :)

Już jest zupełnie niepodobna do tej sierotki ze schroniska, którą jeszcze niedawno była...Widać, że luksusy jej służą... tu łóżeczko.... tu poduszka... i jeszcze Rudy towarzysz! ;)

Posted
Witam :( ja jutro nie będę mogła wpaść do schroniska :(

:(

Niedobrze, bo ja też nie. Jestem chora.

Jeśli pogoda dopisze i zacznę się lepiej czuć, to może wpadnę na chwilę w niedzielę na wystawę, ale jutro na pewno nie będę jeszcze w stanie wychodzić na dłużej... :-?

Ale za tydzień jedziemy?! 8)

Posted

Ja pójde jak pogoda bedzie znośna... Niestety mało prawdopodobne to jest :-? A za tydzień nie moge iść z Wami - idę w sobotę do szkoły :-?

Sandra & Sara

Posted

Dzisiaj byłam w Gdanskim schronisku z grupą wolontariuszy w podobnym wieku do mojego. Pieski są naprawde bardzo sympatyczne !!! Ale mimo wszystko ja już sie tam więcej nie pojawie... A przynajmniej jako wolontariusz :( :cry:

Posted
Pieski są naprawde bardzo sympatyczne !!!

No pewnie, jak to pieski! :)

Ale mimo wszystko ja już sie tam więcej nie pojawie... A przynajmniej jako wolontariusz :( :cry:

A to dlaczego? :roll:

Posted

Wiem dziewczyny,jaka jest trudna sytuacja w schroniskach...Sama bardzo bym chciała pomagać ale nie mogę...Najbliższe schronisko mam na samym końcu miasta :( Poza tym mam tylko 13 lat...Mój piesek jest włąśnie z tego schroniska.

Posted
Poza tym mam tylko 13 lat...

Wszystko jeszcze przed Tobą ;) Napomagasz się jeszcze w życiu ;)

Mój piesek jest włąśnie z tego schroniska.

No, to już BAAAARDZO dużo zrobiłaś!!! :D

Dziewczynki Moje Zabrzańskie... Dalej jestem chora (i łażę do pracy 0X ) a do tego jeszcze gości będziemy mieli na weekend, obawiam się, że ten weekend będę musiała jeszcze odpuścić. :(

Posted

Ja niestety też musze odpuścić, bo dzwoniła kuzynka, że mam wpaść na obiad, a po za tym jade zobaczyć kociaczki bo przygarneli na ogródku jednego kota... a jest ich juz 6.. czy 5.. więc jeśli z was ma ktoś znajomego kto chciałby małego miesiecznego i 2 tyg. kociaczka to piszcie. POMOCY!!!

Szarcia dziś odrabia jakiś dzień, więc jest w szkole.

Posted

Odrabiałam dokładnie 12 listopada :D

A jeśli chodzi o następną sobotę - liczę na to, ze pojedziemy :D (ja niestety mam bardzo ograniczony dostęp do komputera, więc Aniu czekam na SMSa potwierdzającego wypad do schroniska)

coztego - życzę szybkiego powrotu do zdrowia :D Mam nadzieję, że w następna sobotę już będziesz miała chorobę za sobą :D

Samdra & Sara

Posted

A jeśli chodzi o następną sobotę - liczę na to, ze pojedziemy :D

Ja również.

Ostatnio żywię się głównie miodem i chyba działa, bo wygląda jakbym była zdrowa ;)

A na sobotę zapowiadają ładną pogodę! 8)

Posted

A ja dziewczyny niestety musze powiedzieć wam nie :cry: w przyszłym tygodniu mam tyle sprawdzianów, że szkoda gadać :( razem z kartkówkami wychodzi tego 10 ... i na dodatek pełno mitow musze przeczytać HELP!! :cry: :cry: ja chce wakacje!! :cry: jeszcze jestem taka złam bo miałam dziś porozklejać ogłoszenia o kotkach a tu lipa... nie wyrobiłam się...

Posted

Ania mam nadzieję, ze jak do tej pory sprawdziany idą ok :D i że w przyszłą sobotę będziesz :wink: Ja będę napewno, a ze mną 2 koleżanki. Chcemy zorganizować jakąś akcję w szkole, ale o tym opowiem Wam już na miejscu :D

Ja jak zwykle korzystam z komputera w szkole, więc nie będę tu bywać regularnie (prawdopodobnie do soboty wcale :( ) dlatego dajcie znać czy na Was czekać i czy w ogóle będziecie :wink: Liczę na to, ze tak :D

Pozdrawiam!

Sandra & Sara

Posted

W tę sobotę? 30?

Święta idą więc nie mogę obiecać na 100%. Chciałabym, ale byc może będę jechała do Krakowa, a może do weterynarza... Zobaczymy, jeszcze się odezwę.

A dzisiaj u weterynarza spotkałam Goddy z Dianką. Jeszcze nigdy nie wysłuchałam tylu zachwytów pod adresem Kreski ;) A jak fajnie Krecha zaczepiała Diankę, cała poczekalnia miała ubaw 8)

Posted
Ja jeszcze szarci wysle smsa ;) chociaz nie widze rpzeciw wskazań :lol:

Jak tylko okoliczności będą sprzyjające to ja też się wybiorę chętnie

A my jutro z Szarcią będziemy w parku o 17:30 wiec moze do nas wpadniesz? ;)

Co będziecie robić w parku po ciemku?! :o :o :o Nie boicie się? :roll:

Nie wpadnę bo idę na imprezkę popołudniu ;)