zaba14 Posted August 26, 2004 Posted August 26, 2004 Hej ;-) super.. a jak wyjdzie z tym koncertem to może kiedys da sie zebrać troche grosza dla takiego azylu niedaleko nas... dla koni...nie wiem czy czytałas ale rok czy dwa lata temu na ulicy wolności z przemeczenia padł koń.. bialutki... właściciel za dużo ładował na wóz węgla i kon już nie miał siły... i ten azyl zabrał siwego konia i nazwał go.. Węgielek... on do dziś boi się ręki człowieka po mimo że dozyje tam swojej śmierci, ale nie ma zadnego sponsora.. tam jest naprawde dużo koni... psów i kotow.. ktore są okaleczone... http://www.kpdz.tychy.horsesport.pl/ pokaz ta strone znajomym, może i im pęknie serducho? a... co do schroniska.. to trzeba miec swoją smycz(!) i pozwolenie rodzicow, więc może przejdz się z znajomymi teraz do tego schroniska i poproś o taką kartke(oni muszą miec orginały) bo bez tego mogą się nie zgodzić na wyjscie chociaz na jeden spacer... i to chyba na tyle :roll: PS. fajnych masz znajomych, moim sie nawet d*** nie chce z domu ruszyć... :-? Quote
Szarcia Posted August 26, 2004 Author Posted August 26, 2004 A jak moi znajomi mają skończone 18 lat to chyba nie muszą mieć kartki, co? :) Ok, smycz wezmę, im tez dam (mam w domu chyba 3) Powiem tej koleżance z partii :D o azylu - ona niestety nie ma neta, ale jej to jakoś wytłumaczę. Sandra & Sara Quote
coztego Posted August 27, 2004 Posted August 27, 2004 Smycz muszę wziąć? To muszę jakąś kupić, bo nie zostawię Kreski w domu bez żadnej smyczy ;) No chyba, że Szarcia weźmie dwie z tych trzech które posiada? ;) Zaba14, nie otwiera mi się ten link, który wstawiłaś... Quote
zaba14 Posted August 27, 2004 Posted August 27, 2004 No tak, bo w schronisku jest kilka 'smyczy' zrobionych z takiej linki, która może przerżnąc ręke, a tam nawet małe psy szarpią, ja za dużymi fruwałam :lol: ja mam niestety tylko dwie, jedną starą dla schroniska i tą czerwoną.. dla mikiego, ale jeśli przetrzymiemuy chociaz miesiąc... to też kupie :) taką jak ma rudy, regulowaną i dla dużych psów...;) Quote
coztego Posted August 27, 2004 Posted August 27, 2004 Ja i tak właśnie chcę kupić Kresce nową smycz, więc ta stara, jeszcze niezniszczona, będzie dla schroniska. Tzn. mam jedną po Kresce, ale używałam jej na samym początku, jak Kresia była maleńka, jest krótka i cienka ;) A obroże mają? :) Mam jedną średnią po Kreśce, też mogłabym zabrać. Quote
zaba14 Posted August 27, 2004 Posted August 27, 2004 Oo... nie pogryzła? :lol: kurde, a ja teraz załuje że sprzedałam taką fajną skurzaną smycz regulowaną, ona by wytrzymała wiele... ;) no ale cóż... potrzebowałam kasy :lol: obroże mają wszystkie psy, z reguły jak przychodzi nowy pies to dostaje obróżke jeśli jej nie ma, ale jesli jest Ci nie potrzebna to zawsze możesz ją tam zostawić ;-) ja pozyczyłam sąsiadce jedną a jej pies tego nie nosi więc zapytam, jak bedzie ją miała to ją dam im ;) mnie nie potrzebna... Quote
Szarcia Posted August 27, 2004 Author Posted August 27, 2004 Hmmm.. to niedobrze, ze te psy ciągna, mam nadzieję, że te moje smycze to wytrzymają... A tak w ogóle to ja nie wiem czy nam ich starczy bo ze mną będą jeszcze koleżanki, a żadna z nich nie ma psa, więc smyczy też nie... A te w schronisku naprawdę są takie złe? Mam nadzieję, że nie będzie problemów z tym... Sandra & Sara Quote
coztego Posted August 27, 2004 Posted August 27, 2004 Szarcia, nie stresuj się, wszystko będzie dobrze ;) Koleżanki niezapsione dostaną mniejsze pieski, żeby sobie poradziły :lol: A ja do tego czasu będę już miała tę nową smycz dla Kreski więc starą wezmę ze sobą, i tę obrożę też. Quote
Szarcia Posted August 27, 2004 Author Posted August 27, 2004 coztego - ja mam nadzieję, ze z mniejszymi to sobie poradzą... Chociaż znając je to nigdy nic nie wiadomo :lol: Jedna miała kiedys 2 dogi, więc chyba będzie wiedziała jak się smyczą posługiwać - resztę będziemy chyba musiały poinstruować trochę, zwłaszcza, jesli psy będą ciągnać. A tak w ogóle to mam nadzieję, ze w schronisku sie na nas zgodzą... Chyba nam pozwolą wyprowadzić psy(bez wcześniejszego uprzedzenia)? Sandra & Sara Quote
zaba14 Posted August 27, 2004 Posted August 27, 2004 A wiec te smycze z schroniska nie są zaciekawe, bo można naprawde zrobić sobie krzywdę, ale jeśli koleżanki będą chciały zobaczyć tylko, czy im się to spodoba to pewnie je dostaną. Małe, duże, młode, stare, wszystkie ciągną, albo ja na takie trafiałam :lol: ale jeśli będziesz miała w schronisku 'swojego' psa, to sądzę, że można z nim popracować :) karma robi cuda! :) Quote
coztego Posted August 27, 2004 Posted August 27, 2004 Małe, duże, młode, stare, wszystkie ciągną, Ale jest pewna dyskretna różnica między pociągnięciem ratlerka a pociągnięciem ONa... (albo się ma urwane kilka palców albo całą rękę ;)) Nie odpowiedziałaś Szarci na pytanie: A tak w ogóle to mam nadzieję, ze w schronisku sie na nas zgodzą... Chyba nam pozwolą wyprowadzić psy(bez wcześniejszego uprzedzenia)? Quote
zaba14 Posted August 27, 2004 Posted August 27, 2004 Jest różnica jest ;-) tylko te niektore małe też ciągną jak diabli, ale ja się wcale nie dziwie, psy zmieniają się na wybiegach, a jak nei były jeszcze na spacerku, to chcą wszystkiego na raz... żeby wszystkie sprawy załatwić... tu się wysiusiac tu pobiegac za kijkiem i wszystkie zapachy powąchać... akurat rozumiem te ich ciągnięcia ;) aa.. co do tego pytania, zapomniałam o nim :oops: a więc jak tam bywałam raz na jakiś czas, więc trudno było mnie tam zapamietac i nie miałam problemu z tym aby ktoś mi zakazał wychodzic z psami... tylko wolontariusze oprowadzili mnie, gdzie mogę wchodzić, ktore psy były już na spacerkach itp. ale bałam sie je wyciagac z boksów, bo wszystkie chciały wyjść siedzą w boksach od 1-6 psów (w zaleznosci od wielkości psiaków)a ja byłam z kuzynką czyli mogłyśmy wziąśc tylko dwa pieski... bo miałyśmy tylko po jednej smyczy, ale wolontariusze Ci stali spuszczają psy i biora cały boks ;) a jak my będziemy w takiej grupce to wszystkie psy także zabierzemy... ;) mam nadzieje że to jakoś będzie i z tej naszej grupki zostanie ktoś... ;) Quote
coztego Posted September 3, 2004 Posted September 3, 2004 No i cholera.... Ja niestety jutro z Wami nie pojadę, bo muszę jechać z Kreską do weterynarza. :x Mam nadzieję, że w następny weekend też się umówimy?! I szczęście mi dopisze... 8) Quote
zaba14 Posted September 3, 2004 Posted September 3, 2004 ojej szkoda, ja w prawdzie dostałam teraz wycisk po tych dwóch dniach (nigdy nie wstawałam tak wcześnie) i jeszcze potrwa to przyzwyczajanie się jakieś 3 dni i moge mieć jutro problemy ze wstaniem :lol: ale jeśli Szarcia idzie to ja podjade... jednak nie ukrywam że chętnie tą sobotę bym przespała :-? Quote
Szarcia Posted September 4, 2004 Author Posted September 4, 2004 OK, to jedziemy w przyszłą sobotę :) Możemy się trochę później umówić, jeśli Zaba14 nie lubi wcześnie wstawać :D Ja mam ten komfort, ze zrywac się nie muszę, bo mieszkam niedaleko. W sumie moje koleżanki, które miały jechać też po usłyszeniu godziny trochę śmieszne miny miały :D Ale jakoś je wyciągnę :wink: za tydzień oczywiście. :D coztego - mam nadzieje, że z Twoja Kreską wszystko będzie ok Sandra & Sara Quote
zaba14 Posted September 4, 2004 Posted September 4, 2004 Szarcia dla mnie to nigdy nie był problem wstać rano o 8 ;-) ale te dwa dni szkoły dały mi wycisk i to nie zły... zazwyczaj wstaje o godzinie 8 a teraz musze o 6 żeby się wyszykować :x a tego przyszłego tygodnia się strasziwie boje pod względem że mam 3 razy po 8 lekcji raz 7 i raz 4... normalnie szok dla mnie :lol: ale w przyszłą sobote będę na 100% nie ma to tamto ;-) a godzina... dopasujcie wedle siebie... Quote
coztego Posted September 4, 2004 Posted September 4, 2004 OK, to w przyszłą sobotę o 12? :lol: Szarcia, z Kreską będzie wszystko ok, to kolejny atak młodzieńczego zapalenia kości, minie za parę dni, po środkach przeciwzapalnych. Czekam cierpliwie, aż Kreska z tego wyrośnie... :roll: Quote
zaba14 Posted September 4, 2004 Posted September 4, 2004 Natalia a ile Kreska ma miesięcy? ;) przejdzie jej przejdzie, tylko psa źal że go boli... Quote
coztego Posted September 4, 2004 Posted September 4, 2004 Natalia a ile Kreska ma miesięcy? ;) 10, no... już prawie 11! 8) W Dzień Edukacji Narodowej skończy roczek! Będzie impreza! :lol: Quote
Szarcia Posted September 7, 2004 Author Posted September 7, 2004 To dobrze, że Kreska dobrze się czuje :D Jeśli chodzi o godzine - 12 jak najbardziej mi pasuje, zresztą naprawdę większość godzin mi pasuje, bo nie mam daleko i nie robi mi to różnicy :wink: Sandra & Sara Quote
coztego Posted September 10, 2004 Posted September 10, 2004 Ania, myślę, że ten tramwaj będzie dobry. Będziemy 12:05 na pętli. Ja wsiądę na placu teatralnym, albo na placu wolności. Tylko napisz w którym wagonie będziesz ;) Wysyłam Ci na prv nr kom, na wszelki wypadek. ;) Quote
zaba14 Posted September 11, 2004 Posted September 11, 2004 Hej ja dopiero teraz weszłam :) więc i wysłałam dopiero namiar na siebie :) dzięki za ten tramwaj będę w drugim wagonie jeśli takowy będzie... jesli nie to w pierwszym :lol: Quote
Szarcia Posted September 11, 2004 Author Posted September 11, 2004 Mi się dzisiejszy spacer z psami ze schroniska bardzo podobał. Bałam się, że będą bardziej ciągnąć :D A kilka z tych psów bardzo chętnie bym do domu wzięła :) . Ale Sarze by się to napewno bardzo niepodobało... Sandra & Sara Quote
Recommended Posts