Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Pewnie wszyscy wiecie, ze niektóre schroniska w naszym kraju są w bardzo trudnej sytuacji, a przez to warunki też często są nienajlepsze :( Macie może jakieś pomysły, jak zwykli ludzie mogą pomóc? Bo nie wiem, czy np można wyprowadzać schroniskowe psy i czy dozwolone jest np przyniesienie paczki pokarmu dla zwierząt? Czekam na Wasze sugestie :)

P.S. Pani moderator :lol: - zaba 14 - może wybierzemy się kiedyś do schroniska w Biskupicach? Może bedzie można jakoś pomóc...

Sandra & Sara

• Replies 174
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Szarcia w 'naszym' schronisku, jedzonko jest mile widziane ;) psy wyprowadzać moga osoby powyzej 14 albo 16 lat, czyli my się nadajemy :lol: już kilka razy byłam w schronisku, niestety tylko kilka, bo przez pola tam nie pójdę, sama wiesz dlaczego :-? a tramwajem daleko i ciągle bilety :evil: ale teraz od roku szkolnego kiedy to juz bede miała miesięczny chętnie tam pojadę :lol: tylko właśnie fajne by było w towarzystwie... więc jesli kazda sobotę mogłybyśmy tam bywać (przynajmniej 2 godzinki) i poznac te psy, a później wklejac ich zdjęcia (dostałam taką malutką cyfrówkę od Flaire) właśne na ten cel.. więc było by super ;) a nóż jakiś stwór znalazłby domek właśnie przez nas? ;)

Pozdrawiam.

Posted

To genialny pomysł! Jestem jak najbardziej za, a 2h w każdą sobotę wykombinowac to dla mnie nie problem :D A tym psom mogłybyśmy pomóc.

Sandra & Sara

Posted

Ok, to zaczynamy jak się zacznie rok szkolny :D Może znasz jeszcze kogoś, kto chciałby z nami chodzić do schroniska? Może ja tez popytam znajomych ( zawsze pomoc się przyda).

Pozdrawiam!

Sandra & Sara

Posted

Przerabiałam już to z moimi znajomymi, większość nie chce psa, nie żeby ich nie lubiła, ale nie przepada, z kumpelą z którą tam jezdziłam to nie ma sensu :lol: natomiast pewnie nikiedy moja kuzynka by się z nami wybrała, ale nie wiem jak to w roku szkolnym bo ma dużo zakówania :( a lubi bywać w schronisku.

Posted

No cóż, trudno - ich strata. Ale wiesz - jakby ktoś chciał poświęcić te 2h chociaż raz to już by było dobrze. Może byśmy kogoś przekonały do tego... Jakoś to będzie :D

Sandra & Sara

Posted

Dziewczyny, jak w soboty to ja też się piszę na tę spółkę ;)

O ile nie będziecie się wstydziły z taką starą babą chodzić 8)

Ale przynajmniej będziecie miały przy sobie kogoś dorosłego, ja się Wami zaopiekuję :lol:

Szarcia, a gdzie Ty mieszkasz?

Posted
O ile nie będziecie się wstydziły z taką starą babą chodzić 8)

:o :o stara? ehh... :lol: to ja chyba mam jeszcze 5 lat :roll:

PS. wydrap ode mnie Kreseczke (chyba sie nie pomyliłam :lol: )

Posted
to ja chyba mam jeszcze 5 lat :roll:

Dla 5- latków jestem młoda, moja bratanica zawsze mówi, że jestem młoda ciocia, a nawet, ze jestem nastolatką :lol: Dzieci są cudowne ;)

Kreska wydrapana! 8)

A jak już w Zabrzu jesteśmy: Dzisiaj byłam na zwiadach w nowej lecznicy, powstałej tuż obok mojego domku. Kupiłam witaminki i rozejrzałam się uważnie. 8) Lecznica bardzo ładna, lekarz znajomy (czy ja znam wszystkich weterynarzy?)- kiedys pracował na Szczęść Boże i bardzo go lubiłam, więc moze czasem, w błahych sprawach skorzystam z jego usług (tak blisko, że aż kusi) ;)

Posted

Ja jestem z Zabrza, dokładniej z Biskupic. Ja bym się bardzo cieszyła, jakbyś chciała chodzić do schroniska z nami - zawsze raźniej :D Ja też nie jestem aż taka bardoz młoda, ale dzieci czasem mówią do mnie " proszę pani", chociaz jeszcze nawet liceum nei skończyłam :D

Sandra & Sara

Posted
Ja jestem z Zabrza, dokładniej z Biskupic.

Jaka mądra, mieszka pod samym schroniskiem i jeszcze towarzystwa szuka ;)

To co, umawiamy się na pierwszą sobotę września? Trzeba kuć żelazo póki gorące! 8)

Posted

Co do godziny ja sie dostosuję - w końcu mam najbliżej :D Wy ustalcie ile czasu Wam np dojazd zajmie, no i żebyście jeszcze ze swoimi psiakami zdążyły wyjść :D

Sandra & Sara

Posted

Jak dla mnie 11 jest ok.

Ania, czy Ty musisz jechać przez centrum do Biskupic? (ja się nie znam na tych trasach :roll: ). Bo jakby co to mogłybyśmy się umówić po drodze. Jak nie, to ja dojadę sama 8)

Z tramwaju gdzie się wysiada w Biskupicach, żeby było najbliżej schroniska?

Posted

Ja z Zaborza jade tramwajem ale teraz nie wiem jaki jedzie na Biskupice bo nr się pozmieniały 1 (?) 29 i 5 jeżdzi jeszcze? ja nie mam spisu o której jezdzą bo tramwaj mam daleko :D i kozystam najczęściej z autobusów... no a na Biskupice tylko tramwajem...

Aa.. i ja zawsze wysiadam na pętli w Biskupicach i jakby co to może się tam umówimy ?? Jeśli Natalia do mnie dołączy w tramwaju to na pętli Szarcia bądz... ;)

Posted

Żaba nie wsiadaj do 1 !!! Dojedziesz nią do Gliwic :lol: Do Biskupic to najlepiej 5 lub 35 (chociaż 35 rzadko jeździ). Rozkład ja

zdy jest na http://www.kzkgop.pl/start/?type=html . Najlepiej będzie sie spotkać na pętli - stamtąd chyba jest najbliżej ( ja mieszkam w innej części, więc nie wiem dokładnie - nie jeżdże tam). Ale wiem, że do schroniska jest specjalny znak, więc trafimy napewno :D

To spotykamy się w 1 sobotę września o 11 na pętli w Biskupicach, tak?

Dajcie znać, pozdrawiam!

Sandra & Sara

Posted

To spotykamy się w 1 sobotę września o 11 na pętli w Biskupicach, tak?

TAK JEST 8)

Szarcia i Ania, czy Wy się znacie i rozpoznacie?

Czy będziemy z Anią Szarci szukać na chybił trafił? :wink:

Posted

Mam trochę dobrych wiadomości :D :

1.znalzałam chętnych ludzi, niektórym powiedziałam, ze jakby coś to niech przyjdą tylko raz i zobaczą jak to jest; jedna osoba sie zdeklarowała chodzić zawsze

2. jedna z tych osób należy do partii młodzieżowej i powiedziała, ze postara sie nam pomóc zbierac pieniądze na schronisko!! może uda sie zorganizować koncert charytatywny na zwierzaki ze schroniska (już jeden taki robiliśmy zbierając pieniądze na chore dzieci - poszło świetnie :D )

3. jedna osoba wspomniała, ze jej siostra zastanawiała się nad kotkiem; nie wiem czy to pewne, ale moze jeden znajdzie dom :wink:

4. jedna z koleżanek mówiła że bardzo chce psa, ale do tej pory rodzice byli "na nie"; ale moze teraz jak sie dowiedzą, ze ona odwiedza schronisko to coś w nich pęknie? ja jestem dobrej myśli, zresztą mają własny dom więc warunki są jak najbardziej :D

Nawet nie wiecie jaka jestem szczęśliwa :D :D :D

Pozdrawiam!!

Sandra & Sara