Szarcia Posted August 22, 2004 Posted August 22, 2004 Pewnie wszyscy wiecie, ze niektóre schroniska w naszym kraju są w bardzo trudnej sytuacji, a przez to warunki też często są nienajlepsze :( Macie może jakieś pomysły, jak zwykli ludzie mogą pomóc? Bo nie wiem, czy np można wyprowadzać schroniskowe psy i czy dozwolone jest np przyniesienie paczki pokarmu dla zwierząt? Czekam na Wasze sugestie :) P.S. Pani moderator :lol: - zaba 14 - może wybierzemy się kiedyś do schroniska w Biskupicach? Może bedzie można jakoś pomóc... Sandra & Sara Quote
zaba14 Posted August 22, 2004 Posted August 22, 2004 Szarcia w 'naszym' schronisku, jedzonko jest mile widziane ;) psy wyprowadzać moga osoby powyzej 14 albo 16 lat, czyli my się nadajemy :lol: już kilka razy byłam w schronisku, niestety tylko kilka, bo przez pola tam nie pójdę, sama wiesz dlaczego :-? a tramwajem daleko i ciągle bilety :evil: ale teraz od roku szkolnego kiedy to juz bede miała miesięczny chętnie tam pojadę :lol: tylko właśnie fajne by było w towarzystwie... więc jesli kazda sobotę mogłybyśmy tam bywać (przynajmniej 2 godzinki) i poznac te psy, a później wklejac ich zdjęcia (dostałam taką malutką cyfrówkę od Flaire) właśne na ten cel.. więc było by super ;) a nóż jakiś stwór znalazłby domek właśnie przez nas? ;) Pozdrawiam. Quote
Szarcia Posted August 22, 2004 Author Posted August 22, 2004 To genialny pomysł! Jestem jak najbardziej za, a 2h w każdą sobotę wykombinowac to dla mnie nie problem :D A tym psom mogłybyśmy pomóc. Sandra & Sara Quote
zaba14 Posted August 22, 2004 Posted August 22, 2004 Dokładnie co to 2 godziny dla nas? praktycznie nic, ale dla takiego pieska to bardzo wiele ;) Quote
Szarcia Posted August 23, 2004 Author Posted August 23, 2004 Ok, to zaczynamy jak się zacznie rok szkolny :D Może znasz jeszcze kogoś, kto chciałby z nami chodzić do schroniska? Może ja tez popytam znajomych ( zawsze pomoc się przyda). Pozdrawiam! Sandra & Sara Quote
zaba14 Posted August 23, 2004 Posted August 23, 2004 Przerabiałam już to z moimi znajomymi, większość nie chce psa, nie żeby ich nie lubiła, ale nie przepada, z kumpelą z którą tam jezdziłam to nie ma sensu :lol: natomiast pewnie nikiedy moja kuzynka by się z nami wybrała, ale nie wiem jak to w roku szkolnym bo ma dużo zakówania :( a lubi bywać w schronisku. Quote
Szarcia Posted August 23, 2004 Author Posted August 23, 2004 No cóż, trudno - ich strata. Ale wiesz - jakby ktoś chciał poświęcić te 2h chociaż raz to już by było dobrze. Może byśmy kogoś przekonały do tego... Jakoś to będzie :D Sandra & Sara Quote
zaba14 Posted August 23, 2004 Posted August 23, 2004 Pewnie, ze jakoś to będzie :lol: w schronisku jest kilku stałych wolontariuszy wiec i do nich jakoś dotrzemy :lol: :lol: Quote
coztego Posted August 23, 2004 Posted August 23, 2004 Dziewczyny, jak w soboty to ja też się piszę na tę spółkę ;) O ile nie będziecie się wstydziły z taką starą babą chodzić 8) Ale przynajmniej będziecie miały przy sobie kogoś dorosłego, ja się Wami zaopiekuję :lol: Szarcia, a gdzie Ty mieszkasz? Quote
DeDe Posted August 23, 2004 Posted August 23, 2004 Ehhh... moze zajrzy tu ktos, kto jest wolontariuszem w katowickim schronisku ? Bardzo chętnie nawiążę kontakt. Quote
zaba14 Posted August 23, 2004 Posted August 23, 2004 O ile nie będziecie się wstydziły z taką starą babą chodzić 8) :o :o stara? ehh... :lol: to ja chyba mam jeszcze 5 lat :roll: PS. wydrap ode mnie Kreseczke (chyba sie nie pomyliłam :lol: ) Quote
coztego Posted August 23, 2004 Posted August 23, 2004 to ja chyba mam jeszcze 5 lat :roll: Dla 5- latków jestem młoda, moja bratanica zawsze mówi, że jestem młoda ciocia, a nawet, ze jestem nastolatką :lol: Dzieci są cudowne ;) Kreska wydrapana! 8) A jak już w Zabrzu jesteśmy: Dzisiaj byłam na zwiadach w nowej lecznicy, powstałej tuż obok mojego domku. Kupiłam witaminki i rozejrzałam się uważnie. 8) Lecznica bardzo ładna, lekarz znajomy (czy ja znam wszystkich weterynarzy?)- kiedys pracował na Szczęść Boże i bardzo go lubiłam, więc moze czasem, w błahych sprawach skorzystam z jego usług (tak blisko, że aż kusi) ;) Quote
Szarcia Posted August 23, 2004 Author Posted August 23, 2004 Ja jestem z Zabrza, dokładniej z Biskupic. Ja bym się bardzo cieszyła, jakbyś chciała chodzić do schroniska z nami - zawsze raźniej :D Ja też nie jestem aż taka bardoz młoda, ale dzieci czasem mówią do mnie " proszę pani", chociaz jeszcze nawet liceum nei skończyłam :D Sandra & Sara Quote
coztego Posted August 23, 2004 Posted August 23, 2004 Ja jestem z Zabrza, dokładniej z Biskupic. Jaka mądra, mieszka pod samym schroniskiem i jeszcze towarzystwa szuka ;) To co, umawiamy się na pierwszą sobotę września? Trzeba kuć żelazo póki gorące! 8) Quote
zaba14 Posted August 23, 2004 Posted August 23, 2004 Jasne ze możemy się umówić na pierwszą sobote :) tylko pytanie która godzinka? ;) Quote
Szarcia Posted August 24, 2004 Author Posted August 24, 2004 Co do godziny ja sie dostosuję - w końcu mam najbliżej :D Wy ustalcie ile czasu Wam np dojazd zajmie, no i żebyście jeszcze ze swoimi psiakami zdążyły wyjść :D Sandra & Sara Quote
zaba14 Posted August 24, 2004 Posted August 24, 2004 Hm... co powiecie na 11 ? tak żeby prosto na obiadek wrócić :lol: Quote
Szarcia Posted August 24, 2004 Author Posted August 24, 2004 Jak już mówiłam - mi pasuje :D Teraz zaczekajmy na propozycje coztego :D Sandra & Sara Quote
coztego Posted August 24, 2004 Posted August 24, 2004 Jak dla mnie 11 jest ok. Ania, czy Ty musisz jechać przez centrum do Biskupic? (ja się nie znam na tych trasach :roll: ). Bo jakby co to mogłybyśmy się umówić po drodze. Jak nie, to ja dojadę sama 8) Z tramwaju gdzie się wysiada w Biskupicach, żeby było najbliżej schroniska? Quote
zaba14 Posted August 24, 2004 Posted August 24, 2004 Ja z Zaborza jade tramwajem ale teraz nie wiem jaki jedzie na Biskupice bo nr się pozmieniały 1 (?) 29 i 5 jeżdzi jeszcze? ja nie mam spisu o której jezdzą bo tramwaj mam daleko :D i kozystam najczęściej z autobusów... no a na Biskupice tylko tramwajem... Aa.. i ja zawsze wysiadam na pętli w Biskupicach i jakby co to może się tam umówimy ?? Jeśli Natalia do mnie dołączy w tramwaju to na pętli Szarcia bądz... ;) Quote
Szarcia Posted August 24, 2004 Author Posted August 24, 2004 Żaba nie wsiadaj do 1 !!! Dojedziesz nią do Gliwic :lol: Do Biskupic to najlepiej 5 lub 35 (chociaż 35 rzadko jeździ). Rozkład ja zdy jest na http://www.kzkgop.pl/start/?type=html . Najlepiej będzie sie spotkać na pętli - stamtąd chyba jest najbliżej ( ja mieszkam w innej części, więc nie wiem dokładnie - nie jeżdże tam). Ale wiem, że do schroniska jest specjalny znak, więc trafimy napewno :D To spotykamy się w 1 sobotę września o 11 na pętli w Biskupicach, tak? Dajcie znać, pozdrawiam! Sandra & Sara Quote
coztego Posted August 24, 2004 Posted August 24, 2004 To spotykamy się w 1 sobotę września o 11 na pętli w Biskupicach, tak? TAK JEST 8) Szarcia i Ania, czy Wy się znacie i rozpoznacie? Czy będziemy z Anią Szarci szukać na chybił trafił? :wink: Quote
Szarcia Posted August 24, 2004 Author Posted August 24, 2004 My mamy sie zamiar spotkać wcześniej i iść z naszymi psami na spacer :D Więc chyba problemów nie bedzie. Sandra & Sara Quote
zaba14 Posted August 24, 2004 Posted August 24, 2004 Z pętli jest bliziutki do schroniska ;-) więc nie ma problemu, a na pętli nie ma tłoku więc się rozpoznamy. Quote
Szarcia Posted August 26, 2004 Author Posted August 26, 2004 Mam trochę dobrych wiadomości :D : 1.znalzałam chętnych ludzi, niektórym powiedziałam, ze jakby coś to niech przyjdą tylko raz i zobaczą jak to jest; jedna osoba sie zdeklarowała chodzić zawsze 2. jedna z tych osób należy do partii młodzieżowej i powiedziała, ze postara sie nam pomóc zbierac pieniądze na schronisko!! może uda sie zorganizować koncert charytatywny na zwierzaki ze schroniska (już jeden taki robiliśmy zbierając pieniądze na chore dzieci - poszło świetnie :D ) 3. jedna osoba wspomniała, ze jej siostra zastanawiała się nad kotkiem; nie wiem czy to pewne, ale moze jeden znajdzie dom :wink: 4. jedna z koleżanek mówiła że bardzo chce psa, ale do tej pory rodzice byli "na nie"; ale moze teraz jak sie dowiedzą, ze ona odwiedza schronisko to coś w nich pęknie? ja jestem dobrej myśli, zresztą mają własny dom więc warunki są jak najbardziej :D Nawet nie wiecie jaka jestem szczęśliwa :D :D :D Pozdrawiam!! Sandra & Sara Quote
Recommended Posts