Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

można "podpowiedzieć" vet-owi że są leki przyspieszające ziarnowacenie naskórka, powinien wiedzieć o co chodzi i wypisach receptę.
ja miałam dla suni taki lek "ludzki" ale nazwy niestety nie pamiętam
póki co można rany posypywać czymś co zwie się acudex - lek w saszetkach w postaci drobnych kryształków świetny do "pomocy" w gojeniu ran, bez recepty. Jest jeszcze lek z dodatkiem antybiotyku też w saszetkach, taki żóły proszek ale nie pamiętam nazwy - ja kupowałam bez recepty i jest naprawdę dobry

• Replies 568
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='doddy']Niestety nie mam tak małej obróżki na jego szyję... Jedynie łańcuszek pasował.
Doddy możesz mi napisać mniej więcej jego obwód szyi?Wyślę Wam ładną obrożę dla Szakala...

Posted

Bardzo prosimy o szukanie jakiegoś super domku - nawet tymczasowego dla Szakalka..Tym bardziej, że pies jest bardzo fajny, nie ciągnie na smyczy, jest bardzo karny, nie prowokuje innych psów.

W stosunku do człowieka jest fantastyczny, dzisiaj wtulał pyszczek do głaskania, zaczepiał o pieszczoty, nawet jak się niecierpliwił - nie jojczył.On potrzebuje człowieka dla siebie:-(

Jest wystawiona nowa aukcja ze wszystkimi wzorami kubeczków Fundacyjnych. Roześlijcie, proszę, link do znajomych, do wszystkich osób, które nie będą obojętne wobec cichego cierpienia Szakala. Pełny powrót do zdrowia zajmie mu jeszcze trochę czasu, leczenie na pewno nie będzie należało do tanich.

Oto link do aukcji:
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=455119838

Posted

andzia69 napisał(a):
aaa mnie się pomeliło:oops: w takim razie Fasolka będzie miała okazję miziać Ogryzka jeśli trafi tam gdzie Szakalek:p

Ja bardzo chętnie obydwu chłopaków pomiziam :loveu: a Szakalka zobaczę już dziś ;)

Link do aukcji rozsyłam do znajomych i w pracy...

Posted

To jeszcze raz ja .Octenisept można kupic w każdej "porzadniejszej" aptece.Kupowałam bez recepty i bez problemu.Małe op. chyba 100mg to koszt ok 20 zł.Najbardziej ekonomiczne jest "duże",bo starczy na "100" psów w potrzebie.Pozdrawiam

Posted

Fasolka napisał(a):
Ja bardzo chętnie obydwu chłopaków pomiziam :loveu: a Szakalka zobaczę już dziś ;)

Link do aukcji rozsyłam do znajomych i w pracy...

ode mnie też ukochaj go mocno .... Fasolka tylko z czuciem ;) bo on kruchutki okropnie

Posted

andzia69 napisał(a):
oj tak...nie za mocno bo się bidulek moze złamać:p

Hehehehe, chyba dam radę wyrazić pozytywne uczucia nie robiąc mu krzywdy ;) On raczej jest kawał psa, choć zabiedzona chudzinka... ;)

Posted

na razie sprzedało się 27 cegiełek:lol: z tego co wiem, niektórzy wpłacają ciut więcej niż zakupili cegiełek!!! Bardzo wszystkim dziękujemy!!!:loveu::loveu::loveu:

Posted

Pozwoliłam sobie wkleić banerek i nawet mi się to udało. Biedny psiak i taki smutny. Nawet nie chce się myśleć na jakim świecie żyjemy, ile takich nieszczęść dookoła. Dziewczyny, takie nawiedzone:evil_lol: dogomaniaczki jak Wy należało by klonować, powielać, nie wiem, produkować taśmowo. Postaram się wyskrobać kilka złotych na jego leczenie - tylko tak mogę pomóc.

Posted

A doddy to tylko w zadek lać tak często tu zagląda.
Podobno z Szakalem coraz lepiej. Za bardzo nie tyje , ale widać ogólną poprawę. Jeszcze czas na zaokrąglenie boczków. Oczywiście w programie bieguna oraz problemy z wątrobą - mam nadzieję , że przejściowe , spowodowane tym czymś do jedzenia w schronie i ogólnym podniszczeniem organizmu , który widać na zdjęciach chociażby.
Więc Szakal na specjalnej karmie jedzie.

resztę doddy dopisze sama bo wie najlepiej.
Jak tam Fasolka byłaś u chłopaka? On potrzebuje teraz dużo dobrego od ludzi.
A wogóle Szakal to bardzo ładne imię dla tego szkaradka. Ja nie wiem co się niektórym nie podoba :cool1: