Murka Posted October 2, 2008 Posted October 2, 2008 Wczoraj zadzwoniła do mnie P. Magda ze Szczebrzeszyna i opowiedziała mi smutną historię pieska, który przechodzi wciąż z rąk do rąk i nie może znaleźć domu. Więcej o nim napisze chyba Tola, którą poproszę o umieszczenie więcej fotek psiaka. Czarek to mały żywiołek z charakterkiem, ma ok. roku i rozpiera go energia, goni koty, goni kury, ucieka, kopie doły... Nikt go nie chce. P. Magda nie ma już co z nim zrobić i gdzie go umieścić i prosiła mnie o wzięcie go do hoteliku. Moglibyśmy go wykastrować, trochę przeszkolić z zasad dobrego wychowania i szukać domu. Problem jest jeden: P.Magda nie jest w stanie go finansować i prosi w moim imieniu o pomoc. Koszty to ok. 240 zł miesięcznie (8zł/doba) + koszt kastracji (ok. 100 zł). CZAREK PROSI O POMOC! Quote
Tola Posted October 2, 2008 Posted October 2, 2008 Historia Czarka jest smutna i pokazuje ludzką nieodpowiedzialność -jako szczeniak został zabrany z zamojskiego schronu. Jednak jego pani wkrótce wyjechala za granicę, a Czarka oddała sąsiadce. Sąsiadka po krótkim czasie tez nie chciała opiekować się psiakiem - poprzez znajomą poprosiła o pomoc nasze wolontariuszki. Umieściłam Czarka na wolontariackiej stronie w nadziei, ze szybko znajdzie dom. I owszem, znalazła się osoba, która przygarnęła psa, ale na bardzo krótko... Niestety Czarek znowu jest bezdomny Nowi opiekunowie okazali się ludźmi nieodpowiedzialnymi. Kto pomoże odwrócić falę nieszczęścia i przerwie tę psia tułaczkę? Czarkowi z żalu pęka serce To taki ufny, spragniony ciepła piesek... Czarek znowu szuka domu:-( Quote
funia Posted October 2, 2008 Posted October 2, 2008 Magdzie wali się ziemia z pod nóg jej ostatni pseudo -tymczas teoretycznie się skończył [ciągle w małym kojcu] musi go natychmiast zabrać .Ile on jeszcze zniesie ,ja już nie mam głowy do tego.Uwielbia dzieci,jest wesoły Quote
Murka Posted October 3, 2008 Author Posted October 3, 2008 Jest propozycja wpłaty na Czarka, ale jednorazowa: 1000 zł. Jest to utrzymanie Czarka na ok. 4 miesiące. Potrzebuję deklaracji, że w razie gdyby przez ten czas Czarek nie znalazł domu to ktoś go będzie dalej opłacał... Quote
Isadora7 Posted October 3, 2008 Posted October 3, 2008 Pomoge w zakresie w którym mogę pomóc. Allegro, ulotki co tylko chcecie. To maly psiak, ładny. A po szkole Murki będzie super. Ratujmy go. A jak pasuje moja pomoc to dane do kontaktu prosze i wydzieergam przez weekend to i owo dla psiaka. Quote
Murka Posted October 3, 2008 Author Posted October 3, 2008 Isadora, dzięki! Myślę, że baaardzo by się przydało go ogłaszać już teraz, bo na hotelik i tak musi poczekać (na razie nie ma miejsca). Dla niego najlepiej by było gdyby znalazł dom bez potrzeby przebywania u nas. Im mniej rąk, przez które będzie przechodził tym lepiej. Tylko do kogo kontakt? funia? Tola? Czy może p.Magda? Quote
funia Posted October 5, 2008 Posted October 5, 2008 oto numer do Magdy ,najlepiej poinformuje o CZARKU 664 500 434 Quote
Isadora7 Posted October 5, 2008 Posted October 5, 2008 No to dane mam jutro allegro wieczorem wypuszcze (byłoby dzisiaj gdyby nie dwudniowe zdechnięcie dogo) Quote
sacred PIRANHA Posted October 11, 2008 Posted October 11, 2008 Czarus szuka domku tym razem na stale... Quote
Murka Posted October 17, 2008 Author Posted October 17, 2008 Kwota, o której tu pisałam została w porozumieniu z osobami związanymi z Czarkiem przeznaczona na sunię z łańcucha ze szczeniakami, którym groziło uśpienie czyli na CINDI I SZCZENIAKI. Nie zapomniałam jednak o Czarku i nadal proszę o pomoc dla niego. Quote
Murka Posted October 23, 2008 Author Posted October 23, 2008 Czarek znalazł dom! Mam nadzieję, że to już ten na zawsze... :razz: Quote
iwonamaj Posted October 23, 2008 Posted October 23, 2008 To pewnie? To trzymam kciuki, żeby to był TEN dom... Quote
Recommended Posts