Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Wczoraj zadzwoniła do mnie P. Magda ze Szczebrzeszyna i opowiedziała mi smutną historię pieska, który przechodzi wciąż z rąk do rąk i nie może znaleźć domu.

Więcej o nim napisze chyba Tola, którą poproszę o umieszczenie więcej fotek psiaka.

Czarek to mały żywiołek z charakterkiem, ma ok. roku i rozpiera go energia, goni koty, goni kury, ucieka, kopie doły... Nikt go nie chce.

P. Magda nie ma już co z nim zrobić i gdzie go umieścić i prosiła mnie o wzięcie go do hoteliku. Moglibyśmy go wykastrować, trochę przeszkolić z zasad dobrego wychowania i szukać domu.
Problem jest jeden: P.Magda nie jest w stanie go finansować i prosi w moim imieniu o pomoc.

Koszty to ok. 240 zł miesięcznie (8zł/doba) + koszt kastracji (ok. 100 zł).

CZAREK PROSI O POMOC!

Posted

Historia Czarka jest smutna i pokazuje ludzką nieodpowiedzialność -jako szczeniak został zabrany z zamojskiego schronu. Jednak jego pani wkrótce wyjechala za granicę, a Czarka oddała sąsiadce.
Sąsiadka po krótkim czasie tez nie chciała opiekować się psiakiem - poprzez znajomą poprosiła o pomoc nasze wolontariuszki.
Umieściłam Czarka na wolontariackiej stronie w nadziei, ze szybko znajdzie dom.
I owszem, znalazła się osoba, która przygarnęła psa, ale na bardzo krótko...
Niestety Czarek znowu jest bezdomny Nowi opiekunowie okazali się ludźmi nieodpowiedzialnymi. Kto pomoże odwrócić falę nieszczęścia i przerwie tę psia tułaczkę? Czarkowi z żalu pęka serce To taki ufny, spragniony ciepła piesek...
Czarek znowu szuka domu:-(

Posted

Magdzie wali się ziemia z pod nóg jej ostatni pseudo -tymczas teoretycznie się skończył [ciągle w małym kojcu] musi go natychmiast zabrać .Ile on jeszcze zniesie ,ja już nie mam głowy do tego.Uwielbia dzieci,jest wesoły

Posted

Jest propozycja wpłaty na Czarka, ale jednorazowa: 1000 zł. Jest to utrzymanie Czarka na ok. 4 miesiące. Potrzebuję deklaracji, że w razie gdyby przez ten czas Czarek nie znalazł domu to ktoś go będzie dalej opłacał...

Posted

Pomoge w zakresie w którym mogę pomóc. Allegro, ulotki co tylko chcecie. To maly psiak, ładny. A po szkole Murki będzie super. Ratujmy go. A jak pasuje moja pomoc to dane do kontaktu prosze i wydzieergam przez weekend to i owo dla psiaka.

Posted

Isadora, dzięki!
Myślę, że baaardzo by się przydało go ogłaszać już teraz, bo na hotelik i tak musi poczekać (na razie nie ma miejsca). Dla niego najlepiej by było gdyby znalazł dom bez potrzeby przebywania u nas. Im mniej rąk, przez które będzie przechodził tym lepiej.
Tylko do kogo kontakt? funia? Tola? Czy może p.Magda?

Posted

Kwota, o której tu pisałam została w porozumieniu z osobami związanymi z Czarkiem przeznaczona na sunię z łańcucha ze szczeniakami, którym groziło uśpienie czyli na CINDI I SZCZENIAKI.

Nie zapomniałam jednak o Czarku i nadal proszę o pomoc dla niego.