Jump to content
Dogomania

Suka, czy maciora? Pitbullowa ofiara rozmnażacza. Już w nowym domu! :)

Recommended Posts

• Replies 801
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Pastylka napisał(a):
To kombinowac dla niej kubraczek?Lepiej zeby niemarzla bidulka:-(

ja widziałam takie różne kurteczki...ale raczej dla yorków...może ktoś by uszył?

Posted

Kubraczek kupić to nie problem. Ale pies kojcowy nie może nosić kubraczka, bo on niestety nasiąka i nawilga... no jednym słowem robi się mokry :shake:

Posted

Pastylka napisał(a):
A ja juz poprosilam o kubraczek :shake: A kojec jest z zadaszeniem? Bo jak z zadaszeniem to moze nie nasiakalby za bardzo?

może możnaby na noc jej zakładać-jak siedzi w budzie to nie nasiąknie, a rano zdejmować i ewentualnie podsuszyć.

Posted

agaga21 napisał(a):
może możnaby na noc jej zakładać-jak siedzi w budzie to nie nasiąknie, a rano zdejmować i ewentualnie podsuszyć.

No wlasnie zeby chociaz na noc niemarzla:shake: Niemasz skrawka miejsca w stajni?Tam byloby jej cieplej :roll:

Posted

Nie mam stajni, mam chów bezstajenny.

Dziewczyny, gdybym miała możliwość wsadzić MamęPitusiową do suchego, ciepłego budynku, to bym to zrobiła, przysięgam. Ale nie mam i dlatego szukamy DOMU :oops:

Posted

kurczę... kiepsko to widzę. żadnych perspektyw :shake:.
może tzreba zacząć myśleć o jakimś płatnym hoteliku, lub płatnym dt, takim mieszkaniowym, a nie kojcowym?
zrobiłoby się cegiełki na allegro (takie, jka dla pixie), wysilimy portfele - chociaż na zimę. i mozna by też ją dziabnąć....
co myślicie?

Posted

Na 'dziabnięcie' już jest fundusz (300 zł).

W okolicy nie ma żadnego porządnego hotelu - no w każdym razie ja o żadnym nie słyszałam. Płatny tymczas... nie wiem, czy pieniądze cokolwiek zmienią w przypadku TAKIEGO psa :shake: Ludzie zwyczajnie się boją. Ale można by zacząć się rozglądać, na razie zmienię temat wątku.

Posted

sleepingbyday napisał(a):
kurczę... kiepsko to widzę. żadnych perspektyw :shake:.
może tzreba zacząć myśleć o jakimś płatnym hoteliku, lub płatnym dt, takim mieszkaniowym, a nie kojcowym?
zrobiłoby się cegiełki na allegro (takie, jka dla pixie), wysilimy portfele - chociaż na zimę. i mozna by też ją dziabnąć....
co myślicie?

Pomysl dobry, ale gorzej z realizacja.Na poczatku zawsze wszyscy sie deklaruja, ze wplaca, a pozniej niezawsze jest za co hotelik oplacic:-(Operacja to nastepny koszt ktory trzeba by pokryc:shake:Co bedzie jak pieniazki sie skoncza?zabraknie?spowrotem do kojca?po operacji?Ja moge na amstaffowym rzucic pomysl ale trzeba bedzie znalezezc osoby chetne do utrzymania suni i jakis dobry i tani hotelik.

Posted

Greven napisał(a):
Gdyby to miał być hotel, to tylko w warunkach domowych, a takie są bardzo drogie. Myślę, że pozostaje tylko płatny tymczas...

jakie są realne szanse na taki płatny tymczas?jak myślisz,jaki to byłby dzienny koszt?może warto by jakąś aukcję na ten cel wystawić?

Posted

wysłałam prośbę o pomoc do użytkownika doddy-z AST.
mam nadzieję że coś się ruszy.

wczoraj przyszło mi do głowy coś...może to smieszne ale można by na noc do budy wkładać Mamci ze 2 termofory z gorącą wodą...trochę by się ogrzała!
taki termofor zawinięty w ręcznik czy kocyk naprawdę długo trzyma temperaturę!

Posted

agaga21 napisał(a):
wysłałam prośbę o pomoc do użytkownika doddy-z AST.
mam nadzieję że coś się ruszy.

wczoraj przyszło mi do głowy coś...może to smieszne ale można by na noc do budy wkładać Mamci ze 2 termofory z gorącą wodą...trochę by się ogrzała!
taki termofor zawinięty w ręcznik czy kocyk naprawdę długo trzyma temperaturę!

Jeżeli pitbull jest odpowiednio przygotowywany do zimy - dostaje wcześniej karmę na zimę, ma dobrze przygotowaną budę to sobie poradzi w zimowych warunkach. Większość hodowli pitów w PL trzyma psy w budach w zimie.
Może po prostu skontaktujcie się z jakąś dobrą hodowlą i zapytajcie jak przygotować się do zimy.
Ewentualnie hotel. Oby tylko nie ten, który Geven załatwiła Sevenkowi, bo suni już grzybica i stado pcheł nie jest potrzebne.

Może na koncie Pogotowia i Straży dla Zwierząt zostały fundusze z tej akcji i uda się przy pomocy fundacji Sandry utrzymać w lepszych warunkach.