agaga21 Posted November 5, 2008 Posted November 5, 2008 jeżeli w ogóle się odezwie to dam mu numer do Sandry-ona już go pewnie "wybada". ja nie mam doświadczenia, nie wiedziałabym jak zadawać pytania zeby się dowiedzieć jaka jest prawda. Quote
ksenka1 Posted November 5, 2008 Posted November 5, 2008 Sandra napewno go dobrze wybada.:diabloti: Jeśli chodzi o rozmnażanie: Kilkanaście lat temu większość z nas zostałaby zlinczowana na dogomanii (ja tez) za rozmnażanie, bo nie wierzę ze wszyscy urodziliśmy się świadomi skali bezdomności i nigdy nie rozmnożyliśmy jakiegoś psa. Ja z 15 lat temu (jako dzieciak) celowo rozmnożyłam dobermankę bez papieru- dziś wiem ze to jest beee, ale musiał mi to ktos powiedzieć. Gdzieś musiałam przeczytac o problemie, musiałam się przekonac. Nie wiem czy Wy się spotkaliscie z wetem który zalecał zaszczenienie suki chociaz raz dla jej "dobra" ale ja tak- ze jest to kompletna bzdura dowiedziałam się kilka lat później. Moze wiec warto dać chłopakowi szansę i łagodnie próbowac do niego dotrzeć ;) Quote
agaga21 Posted November 5, 2008 Posted November 5, 2008 eh...jak tu trafi i zobaczy co o nim nawypisywałyśmy to mu się odechce...jeśli jeszcze w ogóle chce. a w ogóle to nie wiem czy nie popełniłam błędu pisząc że szukamy nawet płatnego tymczasu...? Quote
Pastylka Posted November 5, 2008 Posted November 5, 2008 Próbowac zawsze mozna i ja zawsze probuje do kogos dotrzec ja tam mu nic strasznego nienapisalam potem mnie troche ponioslo, ale tez nie jakos tam strasznie.Moze wam sie uda,moze mamcia bedzie miala dobry domek,zawsze lepiej 2 razy sprawdzic;) Quote
Greven Posted November 5, 2008 Author Posted November 5, 2008 ksenka1 napisał(a):Sandra napewno go dobrze wybada.:diabloti: Taaaak :diabloti: ksenka1 napisał(a):(...) bo nie wierzę ze wszyscy urodziliśmy się świadomi skali bezdomności i nigdy nie rozmnożyliśmy jakiegoś psa. Ja nie rozmnożyłam, ale to pewnie tylko dlatego, że po prostu nie miałam w dzieciństwie, ani w nastolęctiwe psa. Moja rodzina była przeciwna, żadnych zwierząt... no, poszli na ustępstwo upierdliwemu bachorowi i zgodzili się na kota (został wykastrowany) oraz szczura (szkoda, że żaden lekarz nie zaproponował mi wtedy kastracji Bilba, bo pewnie ukróciło by to problem "znaczenia" podczas biegania po pokoju). W każdym razie żaden z nich potomstwa nie miał. Pierwszego psa "sprawiłam sobie" jak już byłam na studiach i nawet chciałam od Axy szczeniaki... ale się w porę wyedukowałam, na szczęście. No i miałam sensownego weterynarza - nigdy nie namawiał do rozmnożenia suki. Bo moje chcenie plus sugestia zaufanego lekarza na pewno zaowocowałoby miotem... Quote
agaga21 Posted November 5, 2008 Posted November 5, 2008 a ja to w ogóle w dzieciństwie śmiertelny grzech popełniłam...wiele razy. mieliśmy psa(miałam 7 lat)i jak juz był dorosły to wypuszczaliśmy go w kagańcu za furtkę i sam(!)szedł na spacer!!!ile z tego było dzieci? nie wiem ale w tamtych latach w moim mieście wiele psów chodziło samych(wszyscy tak robili) a o kastracji czy sterylce się wogóle nie słyszało.to trwało parę lat...:oops: :oops: :oops: Quote
ksenka1 Posted November 5, 2008 Posted November 5, 2008 Greven napisał(a):Taaaak :diabloti: Ja nie rozmnożyłam, ale to pewnie tylko dlatego, że po prostu nie miałam w dzieciństwie, ani w nastolęctiwe psa. Ja miałam od zawsze. Najpierw jamnika, potem dwie onki, potem pierwszą dobermankę Sonię (to ona dała 9 kluseczek), kolejna dobermanka wyciachana, obecne psy "zabepieczone" (jak będzie kasa to wycinanki). Mnie nie miał kto wyedukować-miałam wtedy ze 12-13 lat, a i chyba bezdomność nie była wtedy takiem problemem jak dziś. Quote
agaga21 Posted November 5, 2008 Posted November 5, 2008 teraz jakby mój pies zniknął mi z oka na spacerze to bym wpadła w panikę Quote
Greven Posted November 5, 2008 Author Posted November 5, 2008 Weszłyśmy po prostu na wyższy poziom wtajemniczenia :razz: A w ogóle to zaglądnijcie dziewczynki tutaj, można łatwo pomóc... takiemu duuuuuźemuuuu psu www.dogomania.pl/forum/f486/klacz-reszka-brakuje-tylko-450-zl-byla-bezpieczna-123961/ Quote
agaga21 Posted November 5, 2008 Posted November 5, 2008 Greven napisał(a):Weszłyśmy po prostu na wyższy poziom wtajemniczenia :razz: A w ogóle to zaglądnijcie dziewczynki tutaj, można łatwo pomóc... takiemu duuuuuźemuuuu psu www.dogomania.pl/forum/f486/klacz-reszka-brakuje-tylko-450-zl-byla-bezpieczna-123961/ no powiedziałabym że "byczy" ten piesek:crazyeye: Quote
ksenka1 Posted November 5, 2008 Posted November 5, 2008 agaga21 napisał(a):no powiedziałabym że "byczy" ten piesek:crazyeye: Bo my się raczej tymi większymi pieskami zajmujemy. Takimi od 200 kg do tony ;) Quote
osho Posted November 6, 2008 Posted November 6, 2008 moja krowa jest właśnie owocem mitu "jednego potrzebnego miotu" i pewnie sama też miałaby szczeniaki gdyby nie fakt, że wstrzymywałem się długo bo nie oddałbym psa nikomu niesprawdzonemu /a sprawdzonych chętnych nie było :diabloti:/ i to tak długo, że zdążyłem się oświecić na czas :diabloti:. warto spróbować gościa doedukować, bo to przecież chodzi nie tylko o kolejne nadmiarowe bidy ale i o zdrowie suki - dajcie mu np ten link: Sterylizacja suki (z VetSerwis.pl), sekcja "Podstawowe zalety sterylizacji" i jeśli to nie dociera - no to jest duża szansa, że jest to dla kolesia wygodna wymówka, Quote
agaga21 Posted November 6, 2008 Posted November 6, 2008 widzieliście to???? http://www.dogomania.pl/forum/f937/hotelik-dla-psow-witamy-psiaki-w-potrzebie-takze-pupilki-dogomaniakow-119880/ ja wiem że to dosyć daleko ale może transport by się znalazł dla mamci? Quote
agaga21 Posted November 6, 2008 Posted November 6, 2008 miał byc płatny tymczas a w tym hoteliku ceny są rewelacyjne i psiska w domciu! Mamcie mozna by w końcu zoperować. myślę że mamcia by była zakwalifikowana jako pies średni więc 15 zł/dobę. Quote
Greven Posted November 6, 2008 Author Posted November 6, 2008 Ja jestem, jestem. Obawiam się, że nie uzbieramy takich pieniędzy :shake: 300 zł miesięcznie jeszcze jest realne, ale 450 to już naprawdę dużo. Zresztą możemy spróbować zrobić zestawienie, kto ile chciałby dać... Szkoda, to byłoby coś dla MamyP. Dom... Nie ważne, że tymczasowy. Dom. Quote
agaga21 Posted November 6, 2008 Posted November 6, 2008 Greven napisał(a):Ja jestem, jestem. Obawiam się, że nie uzbieramy takich pieniędzy :shake: 300 zł miesięcznie jeszcze jest realne, ale 450 to już naprawdę dużo. Zresztą możemy spróbować zrobić zestawienie, kto ile chciałby dać... Szkoda, to byłoby coś dla MamyP. Dom... Nie ważne, że tymczasowy. Dom. nie mogę w tej chwili dużo pomóc finansowo ale te 50 zł co miesiąc na pewno by sie znalazło. Quote
agaga21 Posted November 6, 2008 Posted November 6, 2008 agnieszka32 napisał(a):[FONT=Times New Roman]Greven, ja mogę wpłacać 300 zł miesięcznie, to myślę że tą resztę się uzbiera jakoś, bo już nie będzie tak dużo ...[/FONT] :multi::lying: kobieto! jesteś boska! widziałam że w wielu sprawach w ten sposób pomagasz! to by było wspaniałe rozwiązania!!! Quote
agaga21 Posted November 6, 2008 Posted November 6, 2008 Greven,dzwon tam i pokoik rezerwuj! byle cieplutki, najlepiej z łóżeczkiem i kołderką! Quote
agnieszka32 Posted November 6, 2008 Posted November 6, 2008 [FONT=Times New Roman]Greven, ja mogę wpłacać 300 zł miesięcznie, to myślę że tą resztę się uzbiera jakoś, bo już nie będzie tak dużo ...[/FONT] Quote
Greven Posted November 6, 2008 Author Posted November 6, 2008 agnieszka32 napisał(a):[FONT=Times New Roman]Greven, ja mogę wpłacać 300 zł miesięcznie, to myślę że tą resztę się uzbiera jakoś, bo już nie będzie tak dużo ...[/FONT] Dasz się jutro zaprosić na kawę? :razz: Pogadamy co i jak. Byłoby wspaniale dać Mamci taki tymczas! Quote
Greven Posted November 6, 2008 Author Posted November 6, 2008 sleepingbyday napisał(a):będziemy mamę odwiedzać! trzeba szukać jakiejś lecznicy w wawie, która dziabnie mamę po taniości. moge się rozejrzeć.... oby pati miała miejsce i mogła wziąć mamę. Znajdziecie w Warszawie coś tak tanio? Może wyczyścić ją w Szczecinie, zorganizować tymczas kilkudniowy, żeby doszła do siebie i dopiero wysłać w świat... Od Ciebie jest deklarowane 100 zł z bazarku i od Doroty 200 zł, więc na zabieg na miejscu kasa jest od ręki. Quote
sleepingbyday Posted November 6, 2008 Posted November 6, 2008 agnieszka, bijemy pokłony! pati wątek cochy,a le hotelik jest. jest w nim biała terierka spod warki, 6miesięczna. cudo! będziemy mamę odwiedzać! trzeba szukać jakiejś lecznicy w wawie, która dziabnie mamę po taniości. moge się rozejrzeć.... oby pati miała miejsce i mogła wziąć mamę. Quote
Greven Posted November 6, 2008 Author Posted November 6, 2008 Zaraz napiszę do tego hotelu, czy w ogóle przyjmą pitbulla... Quote
agnieszka32 Posted November 6, 2008 Posted November 6, 2008 Greven napisał(a):Dasz się jutro zaprosić na kawę? :razz: Pogadamy co i jak. Byłoby wspaniale dać Mamci taki tymczas! [FONT=Times New Roman]Dzięki Greven:loveu:, jutro nie dam rady, roboty full :angryy:, bo to długi weekend się zbliża, ale w sobotę, a jeszcze lepiej w poniedziałek – PEWNIE ŻE TAK!!!:multi:[/FONT] Quote
agaga21 Posted November 7, 2008 Posted November 7, 2008 Greven, czy odezwała się do Ciebie Anna K.?pisała mi ze czeka na odpowiedź od Ciebie(na nk.).Chciała wspomóc mamcię finansowo. Quote
Recommended Posts