morisowa Posted October 1, 2008 Posted October 1, 2008 Zadzwoniła do mnie znajoma z prośbą o pomoc. Uratowała dziś przed śmiercią psa. Pan chciał zabić swojego 7-letniego jamnika. Nawet nie wymyślał powodu. Stwierdził, że pies mu się znudził... Jamniorek został uratowany, ale znajoma nie ma co z nim zrobić. Sytuacja nadal jest krytyczna. Pies ma gdzie przenocować. Ale jutro wieczorem pewnie dziewczyna zostanie z psem na ulicy. RATUNKU!!! czy ktoś może dać mu dt? pies jest miły i łagodny, toleruje koty pewnei szybko znajdzie nowy dom - musi tylko mieć gdzie się podziać na czas poszukiwań... Quote
Hala Posted October 1, 2008 Posted October 1, 2008 O matko jedyna......... ja tez mam mieć jamniczkę lada dzień 7letnią.. na dt nie wiem do moja huska na to, ale zobaczymy. Błagam znajdźcie dl niego dt. Quote
KWL Posted October 1, 2008 Posted October 1, 2008 Znudził się... no tak siedem lat to stary model i juz demode...ręce opadają. Bardzo prosimy o tymczas, o szansę dla niego. Quote
gamoń Posted October 1, 2008 Posted October 1, 2008 Madziu a jak psiak się dogaduje z inymi psiakami????.U mnie 6 psiaków i 2 kotki .Jak już będzie nóz na gardle to na kilka dni mogę go zabrać ale czy to dla niego dobre?(ciągła zmaina miejsca). Może znajdzie się chętny na jamnisia;) Quote
Talcott Posted October 1, 2008 Posted October 1, 2008 A jakieś zdjęcie????:crazyeye::crazyeye::crazyeye: Quote
Isadora7 Posted October 1, 2008 Posted October 1, 2008 Zdjątka, zdjątka i szukamy domu dla jamniczka. Quote
morisowa Posted October 1, 2008 Author Posted October 1, 2008 Zdjęć nie mam, na razie mieć nie będę. To jamnik jamnik a nie mix, trochę zapasiony. Dom stały pewnie szybko się znajdzie, ale od jutra potrzebny jest DT (a do szukania dt zdjęcia jeszcze konieczne nie są) Pies na noc został w jakiejś lecznicy, jutra ma zniknąć. Znajoma do siebie zabrać nie może, w lecznicy też go dłużej trzymać nie będą. Rano poproszę o zdjęcia, ale to teraz na prawdę nie najważniejsze. Do psów chyba jest ok, ale nie miała niestety jak tego sprawdzić zanim go zostawiła. W lecznicy został z kotami i do nich jest bezproblemowy. Dziewczyna zapewnia badania, szczepienia, kastrację. gamoń - te kilka dni od jutra mogą być dla niego bardzo ważne, bo jak nic innego się nie znajdzie, to zostanie wciskanie go do schroniska... Quote
Isadora7 Posted October 1, 2008 Posted October 1, 2008 Dobra to inaczej zapytam... jak duży jest ten jamnik? Quote
morisowa Posted October 1, 2008 Author Posted October 1, 2008 :roll: mogłam spytać o kilogramy przyznaję, byłam zaskoczona tym telefonem i nie wypytałam o wszystko, a teraz to dopiero rano :oops: od razu dodam, jutro do 17tej nie mam netu, więc jakby co to: 602-18-45-73 Quote
morisowa Posted October 2, 2008 Author Posted October 2, 2008 przypominam jamniora! czasu jest mało Quote
APSA Posted October 2, 2008 Posted October 2, 2008 Jest duża szansa na DT. Szczególnie, że jamnik jest suką. . Quote
danka1234 Posted October 2, 2008 Posted October 2, 2008 [quote name='APSA']Jest duża szansa na DT. Szczególnie, że jamnik jest suką. . A to ci dopiero przemienienie.:evil_lol: Quote
pixie Posted October 2, 2008 Posted October 2, 2008 czary mary....czary mary... pewien gruby jamnik stary w jeden dzionek plec swa zmienil! jamnikowa stal sie damą zamienili go w lecznicy? badz to dzielo weta speca... ktoz to dojdzie prawdy szczerej nikt ! a moze szybciej domek znajdzie w nowym ciele ta jamnicza dama sliczna a p e t y c z n a... Quote
morisowa Posted October 2, 2008 Author Posted October 2, 2008 :lol: ano źle wczoraj zrozumiałam, to panienka jamnicza jest Apsa zorganizowała jej DT, szczegółow jeszcze nawet nie znam, ale sytuacja opanowana! Quote
pixie Posted October 2, 2008 Posted October 2, 2008 jamnisia na podusiach spi........... APSA dziekiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii............ Quote
danka1234 Posted October 2, 2008 Posted October 2, 2008 pixie napisał(a):jamnisia na podusiach spi.......... Nie może byc inaczej :lol: Quote
morisowa Posted October 2, 2008 Author Posted October 2, 2008 ależ może być inaczej póki co do soboty jamniczka ma wybłagany pobyt w lecznicy, a tam raczej na podusiach to nie śpi; w sobotę zajmie się nią KWL, a w niedzielę jedzie na dt załatwiony przez Apsę Quote
merzet Posted October 6, 2008 Posted October 6, 2008 Witajcie tu Merzet - Magdalena, wielki miłośnik jamników tak jak wy ....... Tosia - bo tak jej dałam na imę od niedzieli rano jest u mnie w moim domku na tzw tymczas. Oczywiście że ma schronienie póki co ale musimy jej znaleźć dom stały dom. Wiecie to śliczna jamnisia brązowa krótkowłosa ma śliczny pyszczek i mądre oczka tylko przynajmnie 4 kilo nadwagi co dla jamnika, konstrukcji jego ciałka i motoryki ruchu to katastrofa. Dla niej każdy ruch to kłopot. Jak można doprowadzić jamnika do takiego stanu - !!!!!!! to woła o pomste Ci ludzie powinni w następnym życiu być takimi grubasami - Miłość odpowiedzialna to taka - gdzie dajemy psu wszystko co potrzebuje i nie przekupujemy go jedzeniem bo pies i tak wystarczająco nas kocha. Mała biedna Tosia ma ogromny stres - na pewno po tylu latach tęskni za swoimi właścicielami którzy od tak po prostu przyszli ją uśpić bo ??? bo jest za gruba i wolno chodzi i ma generalnie kłopoty z poruszaniem !!!! Wiecie moi kochani wielbiciele jamników - ja kocham tą rasę od zawsze moje życie było przepełnione jamnikami bardzo chciałabym pomóc Tosi w jak najszybszym zgubieniu tych kilogramów - o bieganiu nie ma mowy - a głodzić jej też nie mogę - może macie jakieś porady jak odchudzić jamnika moje jamniki nigdy nie były otyłe !!!! Pozdrawiam wszystkich ciepło - moja przyjaciółka ma trochę zdjęć Tosi - zostały zrobione podczas spacerku wczoraj ale nie wiemy jak je za bardzo umiścić na tym wątku albo w psach do adopcji. pozdrawiam madzia Quote
APSA Posted October 6, 2008 Posted October 6, 2008 Dzieki, że się ujawniłaś :) A przede wszystkim bardzo, bardzo dziękuję za ofiarowanie biednej Tosieńce domu tymczasowego. Mam trochę jej zdjęć, jak dam radę, to dziś tu wrzucę. Quote
EMT Posted October 6, 2008 Posted October 6, 2008 Tosieńka na spacerze: Tosia i nowi przyjaciele: Tosia- ganiasz się ?: Tosia wywąchała coś fajnego..: Tosieńka patrzy z ufnością na świat -czeka na nowego kochającego CZŁOWIEKA. Quote
gamoń Posted October 6, 2008 Posted October 6, 2008 Bardzo skuteczną karmą na odchudzanie jest Rojal Canin OBESITY. Moja sunia jest na tej karmie i po 2-3 m-cach schudła i widac efekt.Je 2 razy dziennie po 2 garstki .Też jest taką samą jamnisią. 1,5-2,0 kg -koszt 45 zł.Starcza na 3 tygodnie ,bez podjadania Quote
merzet Posted October 6, 2008 Posted October 6, 2008 Kochana Ciociu Ewuniu - Ja Bazolek i Tosia - dziękujemy za wspaniałe zdjęcia - Ludki pokazujcie je każdemu na forum - może znajdziemy jej jakoś dobry domek i nie będzie to zależało od tego czy ona schudnie czy nie pozdrawiam serdecznie Ewuniu jeszcze raz dziękujemy za fotki magda i bazolek Quote
Recommended Posts