Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Zadzwoniła do mnie znajoma z prośbą o pomoc.
Uratowała dziś przed śmiercią psa. Pan chciał zabić swojego 7-letniego jamnika. Nawet nie wymyślał powodu. Stwierdził, że pies mu się znudził...
Jamniorek został uratowany, ale znajoma nie ma co z nim zrobić. Sytuacja nadal jest krytyczna. Pies ma gdzie przenocować. Ale jutro wieczorem pewnie dziewczyna zostanie z psem na ulicy. RATUNKU!!!
czy ktoś może dać mu dt?
pies jest miły i łagodny, toleruje koty
pewnei szybko znajdzie nowy dom - musi tylko mieć gdzie się podziać na czas poszukiwań...

• Replies 86
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

O matko jedyna......... ja tez mam mieć jamniczkę lada dzień 7letnią.. na dt
nie wiem do moja huska na to, ale zobaczymy. Błagam znajdźcie dl niego dt.

Posted

Madziu a jak psiak się dogaduje z inymi psiakami????.U mnie 6 psiaków i 2 kotki .Jak już będzie nóz na gardle to na kilka dni mogę go zabrać ale czy to dla niego dobre?(ciągła zmaina miejsca).
Może znajdzie się chętny na jamnisia;)

Posted

Zdjęć nie mam, na razie mieć nie będę. To jamnik jamnik a nie mix, trochę zapasiony. Dom stały pewnie szybko się znajdzie, ale od jutra potrzebny jest DT (a do szukania dt zdjęcia jeszcze konieczne nie są) Pies na noc został w jakiejś lecznicy, jutra ma zniknąć. Znajoma do siebie zabrać nie może, w lecznicy też go dłużej trzymać nie będą. Rano poproszę o zdjęcia, ale to teraz na prawdę nie najważniejsze.

Do psów chyba jest ok, ale nie miała niestety jak tego sprawdzić zanim go zostawiła. W lecznicy został z kotami i do nich jest bezproblemowy. Dziewczyna zapewnia badania, szczepienia, kastrację.

gamoń - te kilka dni od jutra mogą być dla niego bardzo ważne, bo jak nic innego się nie znajdzie, to zostanie wciskanie go do schroniska...

Posted

:roll: mogłam spytać o kilogramy
przyznaję, byłam zaskoczona tym telefonem i nie wypytałam o wszystko, a teraz to dopiero rano :oops:
od razu dodam, jutro do 17tej nie mam netu, więc jakby co to: 602-18-45-73

Posted

czary mary....czary mary...

pewien gruby jamnik stary
w jeden dzionek plec swa zmienil!
jamnikowa stal sie damą

zamienili go w lecznicy?
badz to dzielo weta speca...

ktoz to dojdzie prawdy szczerej
nikt !
a
moze szybciej domek znajdzie
w nowym ciele
ta jamnicza dama sliczna
a p e t y c z n a...

Posted

ależ może być inaczej
póki co do soboty jamniczka ma wybłagany pobyt w lecznicy, a tam raczej na podusiach to nie śpi; w sobotę zajmie się nią KWL, a w niedzielę jedzie na dt załatwiony przez Apsę

Posted

Witajcie tu Merzet - Magdalena,

wielki miłośnik jamników tak jak wy .......

Tosia - bo tak jej dałam na imę od niedzieli rano jest u mnie w moim domku na tzw tymczas. Oczywiście że ma schronienie póki co ale musimy jej znaleźć dom stały dom.

Wiecie to śliczna jamnisia brązowa krótkowłosa ma śliczny pyszczek i mądre oczka tylko przynajmnie 4 kilo nadwagi co dla jamnika, konstrukcji jego ciałka i motoryki ruchu to katastrofa. Dla niej każdy ruch to kłopot.
Jak można doprowadzić jamnika do takiego stanu - !!!!!!! to woła o pomste Ci ludzie powinni w następnym życiu być takimi grubasami -

Miłość odpowiedzialna to taka - gdzie dajemy psu wszystko co potrzebuje i nie przekupujemy go jedzeniem bo pies i tak wystarczająco nas kocha.

Mała biedna Tosia ma ogromny stres - na pewno po tylu latach tęskni za swoimi właścicielami którzy od tak po prostu przyszli ją uśpić bo ???
bo jest za gruba i wolno chodzi i ma generalnie kłopoty z poruszaniem !!!!

Wiecie moi kochani wielbiciele jamników - ja kocham tą rasę od zawsze moje życie było przepełnione jamnikami bardzo chciałabym pomóc Tosi w jak najszybszym zgubieniu tych kilogramów - o bieganiu nie ma mowy - a głodzić jej też nie mogę - może macie jakieś porady jak odchudzić jamnika

moje jamniki nigdy nie były otyłe !!!!

Pozdrawiam wszystkich ciepło - moja przyjaciółka ma trochę zdjęć Tosi - zostały zrobione podczas spacerku wczoraj ale nie wiemy jak je za bardzo umiścić na tym wątku albo w psach do adopcji.

pozdrawiam

madzia

Posted

Dzieki, że się ujawniłaś :)
A przede wszystkim bardzo, bardzo dziękuję za ofiarowanie biednej Tosieńce domu tymczasowego.
Mam trochę jej zdjęć, jak dam radę, to dziś tu wrzucę.

Posted

Tosieńka na spacerze:

Tosia i nowi przyjaciele:

Tosia- ganiasz się ?:

Tosia wywąchała coś fajnego..:

Tosieńka patrzy z ufnością na świat -czeka na nowego kochającego CZŁOWIEKA.

Posted

Bardzo skuteczną karmą na odchudzanie jest Rojal Canin OBESITY.
Moja sunia jest na tej karmie i po 2-3 m-cach schudła i widac efekt.Je 2 razy dziennie po 2 garstki .Też jest taką samą jamnisią.

1,5-2,0 kg -koszt 45 zł.Starcza na 3 tygodnie ,bez podjadania

Posted

Kochana Ciociu Ewuniu - Ja Bazolek i Tosia - dziękujemy za wspaniałe zdjęcia -

Ludki pokazujcie je każdemu na forum - może znajdziemy jej jakoś dobry domek i nie będzie to zależało od tego czy ona schudnie czy nie

pozdrawiam serdecznie

Ewuniu jeszcze raz dziękujemy za fotki

magda i bazolek