Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

:-(:-(:-( POMÓŻMY ONA JUŻ NIE MA CZASU NA CZEKANIE :-(:-(:-(

MIRIAM

Pewnego zimowego dnia pojawiła się w schronisku starsza sunia. Jej wiek oceniono na 17 lat. Być może jest młodsza, nie wiadomo. Nie znamy jej przeszłości, ale wiemy co dzieje się obecnie i czego Miriam potrzebuje. Miriam potrzebuje domu. Potrzebuje domu szybko ponieważ Miriam nie ma zbyt dużo czasu. Miriam słabo widzi, co utrudnia jej komunikację ze światem. Miriam boi się, że ktoś zrobi jej krzywdę, drży gdy zbliża się do niej obca ręka. Ale uspokaja się gdy zaczyna przemawiać do niej spokojny głos. Miriam tak bardzo potrzebuje ciepła i domu, że nawet trudno ująć, to w słowa. Sunia przeszła ostatnio amputację małego paluszka tylnej łapki. Dla takich psiaków siermiężne warunki schroniska są zbyt srogie, a nadchodząca zima dodatkowo pogarsza jej sytuację. Kto da dom Miriam? Kto zlituje się nad starszą sunią? Mamy wielką prośbę o to aby te pytania nie zostały bez odpowiedzi. O pomoc dla Miriam proszą Ci, co każdego dnia widzą w jej niedowidzących oczach niemą prośbę o pomoc.
Hanka

Ja ze swojej strony mogę tylko dodać że sunia przybyła do schroniska w styczniu tego roku ale ostatnio jej stan drastycznie sie pogarsza .Trzeba się bardzo spieszyć z pomocą dla Miriam bo jej małe serduszko nie wytrzyma długo stresu jakim jest samotność.
Uratujmy ją od samotnego przekraczania TĘCZOWEGO MOSTU
To takie okrutne

Kontakt
agamic@onet.eu

• Replies 250
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

ciapuś a cos wiecej o suni? jaka do innych psów,do kotow, jaka do dzieci? czy wiadomo jak się zachowuje w domu (czystość), czy moze zostawac sama... wiem, ze pewnie nie wszystko wiadomo, ale moze chociaz cokolwiek

Posted

Trudno jest coś powiedzieć
Sunia jest spokojna praktycznie sie nie rusza ,ale może to ze względu na to że traci wzrok.Prawdopodobnie mieszkała w mieszkaniu.Ze względu na to że już praktycznie nie widzi boi sie jak ktoś ją nagle dotyka,więc szukamy kącika gdzie miałaby cisze i spokój

Posted

Dla mnie jest czymś strasznym i okrutnym że ta biedna kruszynka wzmaga sie tam sama bez miłości i bliskości ukochanego człowieka ze śmiercią ,a ja jestem bezsilna

Posted

Dla niej każdy dzień się liczy.

Miriam jest symbolem umierania w samotności i ciemności.
Jest tym, czego tak nie lubimy i boimy się wszyscy. Podać jej pomocną dłoń, to tak jakbyśmy pomogli podobnym na całym swiecie.