Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

kinga napisał(a):

- otrzymałam również telefon od innej, dość surowej w ocenie, kolezanki z dogo - z, uwaga, wyrazami uznania dla urody Malty (:calus:)
- co mnie cieszy tym bardziej, że poprzednio na moje pytanie, - czy Malta ładna? - w telefonie zaległa cisza...

Pewnie coś od ciebie chciala...:shake:
I dlatego tak łżyła w żywe oczy.:diabloti:

• Replies 496
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

mar.gajko napisał(a):
Pewnie coś od ciebie chciala...:shake:
I dlatego tak łżyła w żywe oczy.:diabloti:

a co Ty taka niedobra jesteś dla tej biednej Malty. :placz:

...bo nie chciałam Twojego kota... :diabloti:

Posted

salibinka napisał(a):
Hmmmmmmmm?

w obliczu zniecierpliwienia gremium ;) - już pospieszam z wyartykuowaniem moich myśli.

bo nie to, zebym się tej Malty czepiała.

w końcu i tak allegro ma ogólnopolski zasięg, wiec niewykluczone, że z jakiejś podkrakowskiej koziej wólki (:diabloti:) ktoś się po nią zgłosi, ba! być moze nawet przyjedzie. -
..było nie było, kilka takich mocno pokręconych psychicznie suk wydałam gdzieś w głuchą Polskę, z dala od Koszalina...

jednak wolałabym, aby Maltę ktoś zobaczył najpierw w realu.
Bo ona może bardzo szybciutko się ucywilizowac, smyczka, spacerki, mieszkanie na którymśtam piętrze etc.
Ale moze też nie - może kraczę, moze zapeszam, moze stopuję - ale jeśli NIE - nie okaże się tym rodzinnym, bezproblemowym, miłym, socjalnym, itd - psem...to co wtedy?

...wtedy wolałabym, aby była gdzieś bliżej.

nie wiem, dziewczyny, moze ja przekombinowuję i jestem przewrażliwiona - ale jeśli samoglow nalata sie po tej Gdyni, ponawiesza tych plakatów, ludzie je poczytaja - to w moim mniemaniu będą raczej oczekiwali NORMALNEGO psa - cokolwiek to znaczy, jeśli już mają jechać po niego te 150 km.
a Malta jest taką trochę rosyjska ruletką... :oops:

Powiedzcie, co myślicie.
Ja tak troche instynktownie piszę, intuicyjnie.
Ze szkoda tej Gośki ( samoglow) na plakatowanie - ze to akurat nie ten pies do takich plakatów na odległość...

Posted

No tak - bura rosyjska ruletka :evil_lol:. Ale gdyby tak, powiedzmy, zgłosił się chętny Gdynianin, to by został pewnie poinformowany od stóp do głów na temat i... kto wie, różne bywają miłości i różnie bywa.

Oczywiście - lepiej blisko kontrolnie.

Posted

Lezka mi sie w oku zakrecila. Nikt od dawna sie tak o mnie nie troszczyl jak Kinga :-(
Wzruszenie odebralo mi mowe na chwile :evil_lol:
W koncu lepiej robic allegra dla roznych sobak niz lazic po miescie i przylepiac plakaty:diabloti:

Posted

a u Malty cisza :-(

co dzwoni jakiś nieznany telefon - to rośnie we mnie serce, ze to TEN.

- jednak za każdym razem okazuje sie, ze to TAMTEN :shake: - czyli że dotyczy wszystkich innych psów, tylko nie Malty.

niedobrze :shake:

Posted

I jak tu dogodzić kobiecie :niewiem:
Tyle telefonów w sprawie wszystkich innych psów a ta jeszcze marudzi...

No przecież zadzwoni w końcu ten, TEN jedyny, TEN dla Malty.

Posted

A może na allegro dac jej aktualne zdjęcie np. NR 2:p, widac na nim atrakcyjnego, inteligentnego, pięknego no po prostu cudownego psa, bo na tych młodzieńczych to Ona taka...hm...bardziej dla nas:razz:,a że u wszystkich komplet to dla ludu obcego może bardziej medialne foto:cool3:

Posted

a wiesz, ze ja też tak myślałam, z tymi zdjęciami

i na allegro - o ile kol. Camarę można poprosić o podmianę
i na plakacie - o ile kol. salibinka będzie tak miła ( plakatów nie mam podrukowanych w nadmiarze, to można podmienić)

Posted

Mnie nowymi zdjęciami to powaliłaś,w życiu nie powiedziałabym,że to ta sama suka (może po dziwnej budowie;)), każdemu znajomemu wciskam nowe zdjęcie Malty i bacznie obserwując reakcję zmuszam do opisu.Wszyscy zachwyceni, po zerknięciu na "małą Maltę"....no wiesz, nie obraź się,ale taka sobie,ale pewnie miła:placz:...

Posted

kinga napisał(a):
a u Malty cisza :-(

co dzwoni jakiś nieznany telefon - to rośnie we mnie serce, ze to TEN.

- jednak za każdym razem okazuje sie, ze to TAMTEN :shake: - czyli że dotyczy wszystkich innych psów, tylko nie Malty.

niedobrze :shake:

No wiesz przynajmniej inne psy sie ciesza, ze to dzwonia w ich sprawie :eviltong:

Posted

samoglow napisał(a):
No wiesz przynajmniej inne psy sie ciesza, ze to dzwonia w ich sprawie :eviltong:

ale to nie są telefony pt:
- prosze pani, postanowiłam przygarnąć tego i tylko tego psa, którego wypatzryłam na stronie schroniska...
:shake:

to są telefony pt:
- zaginął mi... czy jest w schronisku
- znalazłam... do której mozna odwieźć do schroniska
- przygarnęłam... i nie chce jeść...
- dokarmiam kilaknaście kotów... czy moze jakiś hotel gdzieś jest

z żadnego nie ma namacalnego pożytku :niewiem:

Posted

samoglow napisał(a):
Hmmm, wyglada na to, ze Twoj numer zostal podany na stronie schronu jak numer informacji wszelakiej. ? :evil_lol:

a najgorzej, gdy zaczynają od pytania:
- czy ja się dodzwoniłem do schroniska?

a w odpowiedzi moje psy zaczynają radośnie i pospołu drzeć mordy :oops:, a ja, usiłując je przekrzyczeć - staram się przekonywującao wyjaśniać, ze absolutnie nie, i słyszę, namacalnie słyszę po drugiej stronie słuchawki to niedowierzanie :placz:

Posted

PaulinaT napisał(a):
Jessu, Kinga, Ty to ale masz ciekawie w życiu.... :p

jak chcesz zobaczyć, JAK ciekawie - to podam Twój numer obok mojego :eviltong:
...albo... :hmmmm: - ZAMIAST :diabloti:

Posted

Jak odbieram służbowy telefon w pracy to mam formułkę:
Imię Nazwisko i Instytucja

i własnei czasem śmiesznie jest jak dzwoni komórka, a jestem po 10 telefonie służbowym, a ja ide tekstem służbowym:evil_lol:
Najczęściej odkładają słuchawkę;

A raz usłyszałam "Qrwa, jakieś muzeum, nie schronisko":evil_lol:

Posted

kinga napisał(a):
jak chcesz zobaczyć, JAK ciekawie - to podam Twój numer obok mojego :eviltong:
...albo... :hmmmm: - ZAMIAST :diabloti:

Ja myślę, że jak lubisz Paulinę to jej tego nie zrobisz:p