samoglow Posted December 22, 2008 Posted December 22, 2008 Malcie dobrego domu, a Wam wszystkim wszelkiej pomyslnosci zycze :lol: Quote
maarit Posted December 22, 2008 Posted December 22, 2008 Dla Malty jak najszybciej domku a Wam kochane cioteczki Wesołych Świąt oraz sił, zdrowia i wytrwałości w tym co dla psiaków robicie:loveu:..... Quote
samoglow Posted December 23, 2008 Posted December 23, 2008 I tutaj takze stwierdzam KOMLETNY ZANIK KINGI :-( Quote
maarit Posted December 23, 2008 Posted December 23, 2008 :tree1: Maltuś to dla ciebie... i domku ci życzę..... Quote
Angelika8 Posted December 31, 2008 Posted December 31, 2008 Patrzyłam w Wasze biedne oczy, czy los będzie łaskawy w Nowym Roku? Malta, znajdziesz domek? Quote
maarit Posted January 5, 2009 Posted January 5, 2009 :shake:........... a zima nie odpuszcza:shake: Quote
kinga Posted January 6, 2009 Author Posted January 6, 2009 Malta umie już komendę: siad. :loveu: tak mi powiedziała z dumą Karolina, która w schronisku pracuje. Nikomu niepotrzebny pies. nikomu niepotrzebna komenda... Quote
samoglow Posted January 6, 2009 Posted January 6, 2009 Suczka Malta - adopcji warta! na allegratce :lol: Quote
Angelika8 Posted January 20, 2009 Posted January 20, 2009 [quote name='samoglow']Suczka Malta - adopcji warta! na allegratce :lol: Warta,oj warta ;) Quote
kinga Posted January 21, 2009 Author Posted January 21, 2009 byłam przed chwilą w schronisku, po raz kolejny zachwyciłam się Maltą, śliczna jest :loveu: otóż, podobno ktoś Maltę zarezerwował. W związku z mega-bałaganem, jaki u nas nastał ( zmiana personelu, kierownika, etc), w żadnych papierach Malty nic nie ma o tej rezerwacji. ale pan, p.o. kierownika -mówił, ze ludzie mają hektar ogrodzony, i ze ponoć ją chcieli. dla mnie "ogrodzony hektar" brzmi zawsze dość podejrzanie ( pytanie, JAK ogrodzony, i czy w całości), poza tym nie wiem, czy ów hektar byłby do Maltowej dyspozycji, czy nie - ? - czy patrzyłaby sobie na ten hektar z pozycji łańcucha... ...ale w tym momencie nic nie mogę zrobić, tylko czekac na rozwój sytuacji. przykazałyśmy, aby koniecznie wzięli od ludzi - o ile się pojawią - namiary. - i zobaczymy. Quote
salibinka Posted January 21, 2009 Posted January 21, 2009 Dobrze i niedobrze... Jakby dało się sprawdzić to miejsce jakoś... Quote
kinga Posted January 21, 2009 Author Posted January 21, 2009 salibinka napisał(a):Dobrze i niedobrze... Jakby dało się sprawdzić to miejsce jakoś... ano, wlaśnie. główna bolączka psów z ogolnodostępnego schroniska. - gdy taki ulubiony zostaje adoptowany - i nic o domu nie wiemy. czasem, nieoczekiwanie, jak bumerang - przychodzą ciepłe i serdeczne listy z nowych domów, ze zdjęciami psów - i łza się w oku kręci - a czasem - nic, nigdy i nigdzie...co martwi zwłaszcza, gdy pies trafia gdzieś "w teren", choć ludzie: dobrzy i źli - są wszędzie, i blisko, i daleko. Jeśli ludzie od Malty pojawią się, jeśli zostawią prawdziwe namiary ( ten telefon zwłaszcza), to pewnie jakoś się sprawdzi ten dom. Tylko, że pies może trafić do takich warunków, do których z litery prawa nie można się przyczepić - a my wiemy, ze o zupełnie inne nam chodziło. ...to taka mała dygresja na marginesie Malty. Quote
Angelika8 Posted January 21, 2009 Posted January 21, 2009 Jeżeli "zarezerwowali" to mam nadzieję,że się przygotują,może rozsądni:roll:. Na pewno mili:roll:...muszą byc! Quote
karina1002 Posted January 25, 2009 Posted January 25, 2009 kinga napisał(a):ale pan, p.o. kierownika -mówił, ze ludzie mają hektar ogrodzony, i ze ponoć ją chcieli. He, he, ja mam dwa hektary ogrodzone, i co? Nasti ma to w głębokim poważaniu. Ani kojec z siatką dwumetrową ani ogrodzenie nie jest dla niej żadną przeszkodą. Codziennie sama sobie robi spacerki po wsi. I wraca straasznie zmęczona na jedzenie. A co.:evil_lol: Quote
samoglow Posted January 25, 2009 Posted January 25, 2009 Karina :multi: jakze milo Cie znow tu spotkac :lol: Quote
Angelika8 Posted January 26, 2009 Posted January 26, 2009 Ale Malta nie jest chyba typem pokonującym ogrodzenia,ją nie interesuje (póki co :evil_lol:) nawet skakanie na siatkę. Trzymam kciuki:p Quote
kinga Posted January 26, 2009 Author Posted January 26, 2009 karina1002 napisał(a):He, he, ja mam dwa hektary ogrodzone, i co? koleżanko Karino :loveu: witaj, nawet jako posiadaczka ziemska :loveu: cała? zdrowa? żywa?? Quote
karina1002 Posted January 27, 2009 Posted January 27, 2009 kinga napisał(a):koleżanko Karino :loveu: witaj, nawet jako posiadaczka ziemska :loveu: cała? zdrowa? żywa?? Na razie żywa, w miarę zdrowa i cała ale posklejana drutami :) Quote
Recommended Posts