Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Albiemu napisze niedługo tylko ma problem z dostępem do internetu, więc prosi o cierpliwośc.
Myslę, że się nie obrazi jeżeli coś napiszę;).
Wczoraj wieczorem zawiozłyśmy Śniezkę do domku tymczasowego :lol:, mieszka w tej chwili z inną suczką w mieszkaniu u wspaniałej rodzinki z dziecmi. Podróż zniosła bardzo dzielnie wtulona w Albiemu, nie nabroiła mimo seprentyn;). W domu jest bardzo grzeczna, zachowuje czystośc, sygnalizuje potrzeby. szybko nauczyła sie rozkładu pomieszczeń i przeszkód. Cudowna, ufna i wesoła psinka:loveu:.
Więcej napisze Albiemu.

• Replies 774
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

Kudłata napisał(a):
Albiemu napisze niedługo tylko ma problem z dostępem do internetu, więc prosi o cierpliwośc.
Myslę, że się nie obrazi jeżeli coś napiszę;).
Wczoraj wieczorem zawiozłyśmy Śniezkę do domku tymczasowego :lol:, mieszka w tej chwili z inną suczką w mieszkaniu u wspaniałej rodzinki z dziecmi. Podróż zniosła bardzo dzielnie wtulona w Albiemu, nie nabroiła mimo seprentyn;). W domu jest bardzo grzeczna, zachowuje czystośc, sygnalizuje potrzeby. szybko nauczyła sie rozkładu pomieszczeń i przeszkód. Cudowna, ufna i wesoła psinka:loveu:.
Więcej napisze Albiemu.

kochana psiunka :loveu::loveu::loveu::loveu::loveu:

Posted

dogo mi dziś strasznie zamula ;/ leży, nie leży, leży... zamula :P

czyli domek tymczasowy?
no to samo mówiła mi Neczka, ale nie chciałam nic pisać :D
fajnie fajnie to szukamy domu :)

Posted

[quote name='Kudłata'] W domu jest bardzo grzeczna, zachowuje czystośc, sygnalizuje potrzeby. szybko nauczyła sie rozkładu pomieszczeń i przeszkód. Cudowna, ufna i wesoła psinka:loveu:.

Mądra sunieczka :loveu: Super wiesci !!!!
/ wiecie te psiaki to mnie jednak chyba nigdy nie przestana zadziwiac :crazyeye: umie zachowywac czystosc ? Tego w tym samym dniu adopcji tobym nawet w najśmielszych marzeniach od niej nie oczekiwała ....../

Posted

Czy pozostawiona sama w domu będzie grzeczna to jeszcze nie wiemy, bo w tej chwili pani ma urlop... Noc wytrzymała całą więc mam nadzieję, że w dzień też będzie dobrze - będzie musiała przyzwyczaic się do nowego rytmu.
Ale i tak jestem w szoku, że pies wychowany w schronisku, niewidomy trafia do nowego, stresującego miejsca i zachowuje czystośc w mieszkaniu - myślałam, że bedzie kilka wpadek ;).
Szybko zaczyna ufac nowej osobie, chociaż po rozstaniu z nami jeszcze chwilę szukała wkoło naszego zapachu...
A i jeszcze zapomniałam napisac, że jest już czysciutka i pachnąca po kąpieli. :lol:

Posted

Kochani Śnieżka jest w DT. Cóż mogę o niej napisać?? Jest bardzo kontaktowa, szybko znajduje się w nowym otoczeniu, lubi dzieci, sygnalizuje swoje potrzeby fizjologiczne, uwielbia podwórko. Suńka potrzebuje człowieka NA WYŁĄCZNOŚĆ!!! Moim zdaniem powinna znaleźć dom gdzie nie ma innych zwierząt. Do ludzi tuli się całym ciałkiem. Powinna mieć dużo spokoju, znajduje sobie miejsce w którym spędza dużo czasu śpiąc (może odpoczywa po "tłumie" w schronie?? ). Poza tym została wykąpana co sprawiło jej dużą frajdę. Ktoś kto weźmie Śnieżynkę do siebie, wzamian dostanie bezgraniczną MIŁOŚĆ od niej i bezwzględne zaufanie.
Śnieżynka jest bardzo ale to BARDZO MĄDRĄ suńką!!!!!!! Po wyjeździe Kasi i Asi szukała ich przez chwilkę, jednak gdy ich "zabrakło" od razu zaczęła chodzić za mną. Kiedy kogoś pozna od razu jest bardzo ufna.

Posted

To właśnie mnie najbardziej w niej zaszokowało - ta ogromna ufnośc. A zawsze myslalam, że jest taką dzikuską, która się boi ludzi :oops:. To taka nauczka na przyszłośc, że nie można oceniac psa po zachowaniu w boksie.

Posted

Ale super wieści rano przed pracą nie mogłam wejść na dogo, bo strasznie zamulał , a mało czasu było, a tu takie super inf.:lol::lol: Super że już nie jest w schronisku teraz tylko znaleźć DS:multi:

Posted

Kochani, Śnieżynka powoli zaczyna sobie radzić na smyczy :D Chodzi na szelkach dlatego się nie pląta jak biega w kółko. Próbuje chodzić za głosem, lub nawet już odgłosem kroków. Idzie jej to bardzo ładnie, i w jak krótkim czasie... Nie chce pić wody :( Muszę ją poić wodą z małym dodatkiem mleka :D Wie co dobre, a i je BRIT-a z domieszką puszki. Jest malutkim łakomczuszkiem, ale w misce daje sobie grzebać (przynajmniej mi, z innymi domownikami nie sprawdzałam). Słuchajcie to maleństwo aż się prosi o swoją rodzinkę, której się odda bezgranicznie. Jest cudowniastą i miziastą Śnieżynką :D Pozdrawiam Bajecznie Śnieżynkowato :) :*

Posted

Cudownie :loveu::loveu::loveu:

KasiaBajkowa napisał(a):
Próbuje chodzić za głosem, lub nawet już odgłosem kroków. Idzie jej to bardzo ładnie, i w jak krótkim czasie...

Z nami na spacerkach też świetnie sobie radziła :) ...choć, gdy weszła w wysokie trawy, wpadała w lekką, aczkolwiek wyjaśnioną, panikę...
Jest tak cudownie ufna....:loveu:

Kasiu Bajkowa, a jak na Śnieżynkę reaguje Twoja sunia ? :roll: