Jump to content
Dogomania

SzP - Aris, owczarek szkocki.Adopcja-klapa.Potrzeba domu tymcz. MA DOM

Recommended Posts

• Replies 242
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

halbina napisał(a):
no to zapowiedzi raczej przerażające, choc na fotkach wyglada na okaz zdrowia... :roll:

No bo jak nic mu nie dolega to jest okazem zdrowia :) No... Moze za piłeczka biega tylko chwilkę i na spacerkach szybko się meczy. Tzn łapki sie męczą jakby. Ale tak to jest szczęśliwy i bardzo radosny pies :loveu: Pokochalismy go bardzo szybko i szlag mnie chyba trafi jak mu się coś stanie. O mamie już nie wspomnę :(

• 4 weeks later...
Posted

Cudny psiak :loveu: !
I trzymam mocno kciuki, zeby nie okazalo sie to tak straszne, jak wyglada :shake:...
I zteby jedynie odpowiednia karma wystarczyla , aby psiak mogl normalnie funkcjonowac ... mocno trzymam !

Posted

Nowe wiesci :)
Na razie poradziliśmy sobie. Mamy nowe wyniki krwi :) Po lekach i karmie praktycznie wszystkie wyniki wróciły do normy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :multi::multi::multi:
Niepokojacy tylko jest ten guz który wyczuł wet w okolicach nerki. Ale ze mocz i krew juz jest ok to stwierdził, że nie będziemy nic kombinować bo szkoda stresu dla psa.
Na razie mamy nadal karme a jak się skończy to wracamy do normalnego karmienia :loveu:
I oby Aris nie doprowadzał nas juz do zawału..... Bo własną chorobą tak się nie przejęłam jak psa.......

Posted

Mam nowe fotki Arisa :) Chłopak nabiera futra i ciałka :evil_lol: Dzisiaj pięknie bawił się ze Zmorką. Było mase warkotów przy tym i hałasu :evil_lol: Ale bawili się oboje jak szczeniaki :loveu: Jak tylko obrobię fotadski to wrzucę ;) Są niezbyt cudne, bo zapomniałam obiektywu.... Miałam tylko kitowy, a on jest ...do kitu ! Mimo to widac szaleństwa ;)

Posted

malawaszka napisał(a):
czyli wykluczono Zespół Cushinga?

Wet powiedział, że jak tak szybko wyniki wróciły do normy to raczej tak. Ten zespół jak sama wiesz rozwala narządy . Zwłasza nerki i wątrobe. Stwierdził, ze Aris musiał mieć jakieś zatrucie pokarmowe dość mocne. Mama podejrzewa, że powygrzebywał pozakopywane jeszcze przez Sonie bułki.... A one musiały być ....no....
Fotki już zmniejszone. Zaraz wrzucam na serwer.

Posted

Pysia - od pół roku zaglądam na ten wątek - widać że Aris jest przeszczęśliwym psem, miał to szczęście trafic do wspaniałych ludzi :multi:
a zdjęcia rewelacyjne !
pozdrawiam i życzę zdrowia dla podopiecznych :) będę tu zagladać

Posted

gochna35 napisał(a):
Pysia - od pół roku zaglądam na ten wątek - widać że Aris jest przeszczęśliwym psem, miał to szczęście trafic do wspaniałych ludzi :multi:
a zdjęcia rewelacyjne !
pozdrawiam i życzę zdrowia dla podopiecznych :) będę tu zagladać

A wiesz jaki on jest fajny? Tpo nie banał :) On naprawdę da się bardzo mocno lubić :)

halbina napisał(a):
Aris jest pięknym psem i widac, że jest szczęśliwy i że bardzo o niego dbacie!

Jest piękny - fakt. Mama po troszku codziennie go grzebyczkiem wyczesuje. Ja raz na jakiś czas dogłębnie poprawiam portki bo mama ciut sie z nim cacka przy tym ;) Nie powiem żeby był zadowolony, ale nie dopuszczę do choc jednego kołtuna! Moje niufy nie maja i on mieć też nie będzie!
Do tego wszystkiego Aris mieszka w przeczystym miejscu, pośród lasów daleko od ulic i przemysłu. Powietrze czyste, spalin z kominów też tyle co kot napłakał ( dokładnie 7 ) i do na dużej przestrzeni. Brak kurzu, sadzy i spalin. Pies mimo braku kąpieli jest bieluteńki nawet na łapkach :) Zastanawiała sie nawet czy go nie wykapać latem, ale jak czysty i pachnący to po jakie licho moczyc te jego stare kości... Tym bardziej ze nie wiadomo czy on kiedykolwiek był kąpany jak ze starszymi ludźmi mieszkał.

• 5 weeks later...