halbina Posted September 30, 2008 Posted September 30, 2008 Aris - psiak ok. 10 lat, przebywający w Szczyrku. Łagodny, przyzwyczajony do ogrodu. Nie robi szkód. Nie jest przyzwyczajony do jazdy samochodem. Z pewnością trzeba poświęcić trochę czasu by zyskać jego zaufanie. Jest samotny po stracie (śmierci) swoich właścicieli. Szuka nowych, kochających właścicieli. Wiecej informacji pod numerem telefonu 887616166 SzP - Aris, owczarek szkocki, szuka domu! (449512622) - Aukcje internetowe Allegro Quote
Ania_w Posted September 30, 2008 Posted September 30, 2008 Aris, mieszka w domu z możliwością częstego wychodzenia do ogrodu z czego bardzo chętnie korzysta. Nie miał nigdy kontaktu z dziećmi więc trudno przewidzieć jego reakcje. Quote
maggie1971 Posted September 30, 2008 Posted September 30, 2008 Jaki piękny kolak:loveu:, tylko ,że bez ukochanego domku:-( Quote
irenaka Posted September 30, 2008 Posted September 30, 2008 Czy mogę prosić o zdjęcie w dużej rozdzielczości na mail: irenaka7@wp.pl Czy do obcych jest agresywny czy tylko trochę nieufny? Quote
halbina Posted September 30, 2008 Author Posted September 30, 2008 zdjęcia przesłałam, info udziela Ania_w, ale w pierwszym poście napisane jest, że łągodny... Quote
Ss Posted September 30, 2008 Posted September 30, 2008 Piękny!!! Zaraz bedzie na watku ogolnym collakow Quote
halbina Posted September 30, 2008 Author Posted September 30, 2008 ma jedynie allegro fundacyjne Szarej Przystani... z tego, co wiem... informacja o nim jest świeża - dzisiejsza... Quote
irenaka Posted September 30, 2008 Posted September 30, 2008 Jak długo może zostać tam gdzie jest? Quote
Formica Posted September 30, 2008 Posted September 30, 2008 Pies na razie przebywa w swoim domu. Dwa razy dziennie przychodzi sąsiad kogo nakarmić i trochę z nim posiedzieć. Jak długo może tam zostać nie wiem, Ania_w powinna jutro nam udzielić większego info. Nie mniej jednak jak najszybciej trzeba mu znaleźć nowy domek. Co do ogłoszeń => z naszej strony ma wystawione allegro i znajdzie się na stronce fundacyjnej. Quote
Ania_w Posted October 1, 2008 Posted October 1, 2008 nie jesteśmy ograniczeni czasowo - dom dla niego musi być najlepszy z najlepszy - jednak warunki jakie teraz ma nie są komfortowe. Arisem opiekowała się starsza osoba stad nie mozemy powiedzieć jak pies będzie jeździł samochodem (nie miał z nim kontaktu), jaka będzie reakcja na dzieci (powód ten sam). Na smyczy chodzi kiepściutko co oczywiście jest do naprawienia. Jest łagodnym, starszym panem który nagle został sam.. Quote
zuziaM Posted October 1, 2008 Posted October 1, 2008 10 latek ...... Mysle, ze jemu nalezy szukac podobnych warunkow. W tym wieku trudno bedzie mu zaakceptowac przeprowadzke do np. malego mieszkania w bloku. Quote
Ania_w Posted October 1, 2008 Posted October 1, 2008 irenaka napisał(a):Czy do obcych jest agresywny czy tylko trochę nieufny? zdecydowanie trochę nieufny. Ale w miare szybko nabiera zaufania do nowo poznanej osoby. Quote
halbina Posted October 1, 2008 Author Posted October 1, 2008 w górę, aby znaleźć domek najlepszy! Quote
Ania_w Posted October 3, 2008 Posted October 3, 2008 niestety, całkowity brak zainteresowania Arisem... Czyżby wiek przekreślał szanse na nowy domek?:-( Quote
irenaka Posted October 3, 2008 Posted October 3, 2008 Ania_w napisał(a):niestety, całkowity brak zainteresowania Arisem... Czyżby wiek przekreślał szanse na nowy domek?:-( Właśnie z racji wieku Aniu będzie jednym z moich ulubieńców:loveu: Porobię mu trochę ogłoszeń jak tylko złapię oddech. Quote
halbina Posted October 3, 2008 Author Posted October 3, 2008 ja nie pomogę domkiem... ale podrzucę Arisa - taki piękny pies! Quote
halbina Posted October 6, 2008 Author Posted October 6, 2008 Dostałąm na pv info od Zurdo, przekazałam Ani_w i czekam na odpowiedź od niej... Quote
Ania_w Posted October 6, 2008 Posted October 6, 2008 halbina napisał(a):Dostałąm na pv info od Zurdo, przekazałam Ani_w i czekam na odpowiedź od niej... dostałam - dziekuje przekaze tymczasowemu opiekunowi. Czy ktoś miał juz jakis kontakt z tą organizacją (chodzi o holenderską organizację od collaków ktora jest zainteresowana Arisem)? Mają strone internetową, jak wyglada "przejęcie" psa? Quote
zurdo Posted October 6, 2008 Posted October 6, 2008 Witajcie :lol: Przepraszam za tego dosyć głupiego pw do halbiny, był pisany na szybko :oops: ... zresztą ja naprawdę niewiele wiem. Faktycznie zgłosiła się do mnie osoba z holenderskiej fundacji zainteresowana Arisem. Nazywa się to Foundation Vagabond Pets in the Netherlands. Być może w przyszłości uda się nawiązać jakąś konstruktywną współpracę między naszymi fundacjami, ale w tym momencie ja zwyczajnie nie mam czasu na korespondencję z nimi i sprawdzanie kto zacz... Mogę przekazać wam adres mailowy, ale nie dam rady zająć się w tym momencie ich sprawdzaniem i organizacją ewentualnego transportu. Teya, która do mnie w sprawie Arisa pisała, dostała mojego maila od jakiejś Magdy zajmującej się szelciakami (nie znam :roll:). Aris trafiłby do domu tymczasowego, mieszkałby w domu, razem z innymi zwierzętami, pod warunkiem, ze umiałby z nimi współżyć. Pytanie podstawowe - czy taka zmiana i daleka droga - to dla 10-latka dobre rozwiązanie? Quote
Pegaza Posted October 6, 2008 Posted October 6, 2008 Pies ktory nigdy nie podrozowal autem ma jechac tak daleko?:roll: Quote
zurdo Posted October 6, 2008 Posted October 6, 2008 Dostałam taką propozycję, więc ją przekazałam... Szczerze mówiąc też wydaje mi się to nienajszczęśliwszym rozwiązaniem... Zwłaszcza że Aris to piękny zadbany pies. Ma szanse na dom, mimo wieku. I sądzę, że tę energię i czas, jakie poświęciłoby się na organizację transportu za granicę, można z powodzeniem przeznaczyć na szukanie mu domu w Polsce. Quote
Recommended Posts