Jump to content
Dogomania

SzP - Aris, owczarek szkocki.Adopcja-klapa.Potrzeba domu tymcz. MA DOM

Recommended Posts

Posted

Aris - psiak ok. 10 lat, przebywający w Szczyrku. Łagodny, przyzwyczajony do ogrodu. Nie robi szkód. Nie jest przyzwyczajony do jazdy samochodem. Z pewnością trzeba poświęcić trochę czasu by zyskać jego zaufanie. Jest samotny po stracie (śmierci) swoich właścicieli. Szuka nowych, kochających właścicieli. Wiecej informacji pod numerem telefonu 887616166

SzP - Aris, owczarek szkocki, szuka domu! (449512622) - Aukcje internetowe Allegro

• Replies 242
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Aris, mieszka w domu z możliwością częstego wychodzenia do ogrodu z czego bardzo chętnie korzysta. Nie miał nigdy kontaktu z dziećmi więc trudno przewidzieć jego reakcje.

Posted

Pies na razie przebywa w swoim domu. Dwa razy dziennie przychodzi sąsiad kogo nakarmić i trochę z nim posiedzieć. Jak długo może tam zostać nie wiem, Ania_w powinna jutro nam udzielić większego info. Nie mniej jednak jak najszybciej trzeba mu znaleźć nowy domek.
Co do ogłoszeń => z naszej strony ma wystawione allegro i znajdzie się na stronce fundacyjnej.

Posted

nie jesteśmy ograniczeni czasowo - dom dla niego musi być najlepszy z najlepszy - jednak warunki jakie teraz ma nie są komfortowe. Arisem opiekowała się starsza osoba stad nie mozemy powiedzieć jak pies będzie jeździł samochodem (nie miał z nim kontaktu), jaka będzie reakcja na dzieci (powód ten sam). Na smyczy chodzi kiepściutko co oczywiście jest do naprawienia. Jest łagodnym, starszym panem który nagle został sam..

Posted

irenaka napisał(a):
Czy do obcych jest agresywny czy tylko trochę nieufny?

zdecydowanie trochę nieufny. Ale w miare szybko nabiera zaufania do nowo poznanej osoby.

Posted

Ania_w napisał(a):
niestety, całkowity brak zainteresowania Arisem... Czyżby wiek przekreślał szanse na nowy domek?:-(

Właśnie z racji wieku Aniu będzie jednym z moich ulubieńców:loveu:
Porobię mu trochę ogłoszeń jak tylko złapię oddech.

Posted

halbina napisał(a):
Dostałąm na pv info od Zurdo, przekazałam Ani_w i czekam na odpowiedź od niej...

dostałam - dziekuje przekaze tymczasowemu opiekunowi.

Czy ktoś miał juz jakis kontakt z tą organizacją (chodzi o holenderską organizację od collaków ktora jest zainteresowana Arisem)? Mają strone internetową, jak wyglada "przejęcie" psa?

Posted

Witajcie :lol: Przepraszam za tego dosyć głupiego pw do halbiny, był pisany na szybko :oops: ... zresztą ja naprawdę niewiele wiem.
Faktycznie zgłosiła się do mnie osoba z holenderskiej fundacji zainteresowana Arisem. Nazywa się to Foundation Vagabond Pets in the Netherlands. Być może w przyszłości uda się nawiązać jakąś konstruktywną współpracę między naszymi fundacjami, ale w tym momencie ja zwyczajnie nie mam czasu na korespondencję z nimi i sprawdzanie kto zacz... Mogę przekazać wam adres mailowy, ale nie dam rady zająć się w tym momencie ich sprawdzaniem i organizacją ewentualnego transportu. Teya, która do mnie w sprawie Arisa pisała, dostała mojego maila od jakiejś Magdy zajmującej się szelciakami (nie znam :roll:).
Aris trafiłby do domu tymczasowego, mieszkałby w domu, razem z innymi zwierzętami, pod warunkiem, ze umiałby z nimi współżyć. Pytanie podstawowe - czy taka zmiana i daleka droga - to dla 10-latka dobre rozwiązanie?

Posted

Dostałam taką propozycję, więc ją przekazałam... Szczerze mówiąc też wydaje mi się to nienajszczęśliwszym rozwiązaniem... Zwłaszcza że Aris to piękny zadbany pies. Ma szanse na dom, mimo wieku. I sądzę, że tę energię i czas, jakie poświęciłoby się na organizację transportu za granicę, można z powodzeniem przeznaczyć na szukanie mu domu w Polsce.