Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

:razz:

sota36 napisał(a):
U nas tez kupalony to bomba gazowa, choc pies ladnie wyglada przy niej. A gdzie Ty masz za 18 kg - 120 zl???:crazyeye:

U mne w sklepie na osiedlu, może to było 126 ale jakoś tak, promocja była:cool3:;):lol:

• Replies 109
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Mudik napisał(a):
:razz:
U mne w sklepie na osiedlu, może to było 126 ale jakoś tak, promocja była:cool3:;):lol:

Ja place 145 za 15 kilo. Ale to juz ostatni worek, fakt - pies wyglada ladnie, ale nie podoba mi sie to, co z niego wychodzi :) Przerzucam sie chyba na Brita Care.

Posted

[quote name='Bzikowa']zamawiaj zamawiaj , dobra karma ;)
my na niej jedziemy od ponad roku (z małą przerwą na Bozitę) i jesteśmy bardzo zadowoleni! Teraz chcemy wypróbować tego holistycznego nutro choice jeszcze.[/quote]

Bzikowa - jak wypróbujesz holistyczną nutro choice to wrzuć tutaj opinię :lol:

• 3 weeks later...
  • 4 months later...
Posted

niezla formula o ktorej wiem jest Hypoalergenic 1stChoice Care, to odmiana diet z 1stchoice.

sklad to 25% suchego miesa z kaczki (jako maczka) czyli sporo bo wychodzi ze zuzywaja okolo 1,2kg swiezego miesa na 1kg karmy , weglowodany sa glownie z ziemniakow.

Znam labradorka ktoremu ta karma jako jedyna pomogla pozbyc sie alergii, a tez sporo czasu testowali rozne skladniki.

Posted

[quote name='mam psa']Znam labradorka ktoremu ta karma jako jedyna pomogla pozbyc sie alergii, a tez sporo czasu testowali rozne skladniki.

pozbyć to się raczej nie pozbył, raczej załagodzili objawy.

Posted

wiem ze 1stChoica stosuja juz ponad rok i problem alergii maja skutecznie rozwiazany.

moj pies na szczescie nie ma tego problemu, a widze ze moze zajac sporo czasu :shake:

Posted

mam psa napisał(a):
wiem ze 1stChoica stosuja juz ponad rok i problem alergii maja skutecznie rozwiazany.

Jakby to ująć.
Problem nie jest rozwiązany, bo reakcja alergiczna wciąż występuje na to na co występowała. To nie przechodzi z wiekiem i jest w znakomitej większości przypadków nieuleczalne.
To co zrobili owi znajomi to zwyczajna dieta eliminacyjna - czyli nie podawanie tego na co pies jest uczulony. Zastąpienie innymi składnikami pokarmowymi.
Gdyby wrócili do poprzedniej karmy problem najprawdopodobniej wróciłby.
Nie jest jednak powiedziane, że karmę będa mogli stosować w nieskończoność, bo byc może pies uczuli się na kolejne alergeny.
W końcu, każdy pies to odrębny przypadek, odbrębne reakcje uczuleniowe, dlatego nie ma jednej recepty na karmę dla alergika ;)

Pozdrawiam.

Posted

to jakby to ujac ;)

to oczywista oczywistosc ze majac psa alergika szukamy diety, ktora nie zawiera skladnikow uczulajacych, ja (wielu z tego co wiem) przynajmniej tak bym to zrobil jesli nie chcialbym odczulac zwierza i szukac czasami wsrod dlugiej listy alergenow. Kazdy pies to osobny przypadek.
Wiekszosc osob opiekujacych sie zwierzetami ktore maja alergie szukaja karm ktore beda mialy wlasciwy wplyw na dolegliwosc, a czym wieksza jest oferta tym chyba jest lepiej?

• 2 years later...
Posted

Kupiłam tą karmę w zooplus. Wyczytałam na forum maltanczyków (USA),ze wiele psiaków ją jada. Granulki są rzeczywiście tycie, psiakom zasmakowała, napisze za jakiś czas jak psy się czują na tej karmie.