sylwiaskalska Posted March 8, 2005 Posted March 8, 2005 Kupiłam dzisiaj karme Nutro Choice Lamb & Rice - Karma dla psów z problemami skóry i sierści. Czy ktoś ją używał, słyszałam dobre opinie o tej karmie. Czy polecacie jeszcze inne karmy? Mój to chyba jest uczulony na wszystko ;), co róż coś innego, a tu śnieg podraznia łapki, sól rozrzucona na chodniki. Oczywiście stosuje wazeline ale i to nie pomaga. Na 100% jest uczulony na kurz więc zero dywanów w domu no i te pyłki wiosną- dlatego mam nadzieje że ta karma jakoś pomoże mi walke z tymi alergiami. Czekam na opinie . Pozdrawiam ciepło. Ps. od razu odpowiadam - tak pies był u weta dokładnie zbadany - testy na alergie też miał Quote
sylwiaskalska Posted March 9, 2005 Author Posted March 9, 2005 Podnosze temat. Jak na razie mój piecho wcina tą nową karmę ale efekty zobacze po miesiącu. Quote
sylwiaskalska Posted March 11, 2005 Author Posted March 11, 2005 Nie chce byc nachalna ale nikt nie ma nic do powiedzenia :( nikt nie ma psa alergika ? Quote
Magdarynka Posted March 11, 2005 Posted March 11, 2005 Oczywiście stosuje wazeline ale i to nie pomaga. Zamiast wazeliny proponuję Alantan lub Linomag. Ochraniają i łagodzą podrażnienia. Quote
tufi Posted March 11, 2005 Posted March 11, 2005 Beri jest alergiczka. Sluza jej karmy: salomon&rice purina pro plan - z lososiem; lamb&rice bento kronen [ani grama kurczaka]; acana lamb&rice - te przetestowalysmy. Hills ma karme z tunczykiem, Trovet np. z krolikiem - nie testowalam. Quote
sylwiaskalska Posted March 11, 2005 Author Posted March 11, 2005 O dziękuje za odpowiedzi ja na razie wypróbuje tą Nutro - chodź do tanich nie należy no ale cóż się nie robi dla psiaka ;) Quote
maw Posted March 11, 2005 Posted March 11, 2005 a ja proponuje badanie biorezonansem (sprawdza dokladnie na co pies jesat uczulony) i ewentualne odczulanie (również biorezonansem) lub bedziesz unikac "zlych" skladników Moli (labrador 18 miesiecy) jest uczulona na bloto posniegowe-juz odczulona i jest ok, kurz - tez idziemy na odczulenie oraz drób, nabial, cytrusy, slonecznik i jego pochodne, jablka... Karmie ją wg BARF i jest znaczna poprawa (unikając ww) Polecam badanie bo ja przezylam koszmar ze sniegiem :evil: - a odczulenie naprawde dziala Badanie w warszawie kosztuje 30 pln odczulenie 40 pln www.4lapy.waw.pl pozdrawiam Quote
sylwiaskalska Posted March 11, 2005 Author Posted March 11, 2005 O to zapyatm swojego weta ile to kosztuje :) Quote
maw Posted March 11, 2005 Posted March 11, 2005 nie w kazdy wet dysponuje takim urzadzeniem ale warto dla samego swojego spokoju sprawdzic o co chodzi naszemu piesiowi ;-) Quote
esthom Posted March 11, 2005 Posted March 11, 2005 Moja Gaja ma ogromne problemy układu pokarmowego. Większośc rzeczy, które weźmie do pyska, wychodza z drugiej strony w postaci rozwolnienia. Próbowałem wielu karm, ale dopiero Purina Dog Chow Lamb&Rice okzała sie wystarczająco dobra. Słyszałem opinię, że jakość jest średnia, ale spójrzmy na cenę! Quote
sylwiaskalska Posted March 11, 2005 Author Posted March 11, 2005 Wiesz każdy pies ma swój własny żołądek :) i inaczej każdy przyswaja karmy. Jak twój toleruje tą karme i nic się nie dzieje to OK :) Czasami tańsze karmy działają lepiej niż te z górnej półki a czasami jest odwrotnie. Więc chyba aż tak twardo nie trzeba bazować na opiniach innych. Owszem warto znać inne opinie ale jak ta karma pasuje pieskowi to mysle że nie trzeba jej zmieniać. No mam nadzieje że wiadomo o co mi chodzi i nie zakręciłam. zbytnio w mojej odpowiedzi. Quote
Kika Posted March 11, 2005 Posted March 11, 2005 Moja Bafiśka reaguje też na kilka czynników alergią, sądzę ,ze jest to szampon, ale także karma ( na podstawie doświadczeń z kilkoma) W ubiegłym roku karmiłam ja Sir Johnsem, a teraz od ponad 3 miesięcy Proformnce lamb&rice.Efekty są super - wszelkie zmiany na skórze zeszły, dostała śliczną sierść, a co ważne w przypadku dalmaśka nie sypie sie.Mogę w zasadzie powiedzieć ,że nie ma sierści niemal na podłodze.Kiedyś nie robiłam nic innego tylko zmiatałam kłęby sierści. Jest też w jej przypadku jeden z wazniejszych składników w tej karmie - algi morskie, co bardzo korzystnie wpływa na wyrazistość czarnych plamek. Quote
Bzikowa Posted September 18, 2007 Posted September 18, 2007 Mój właśnie jest na Nutro Choice Lamb&Rise Mini, baaardzo ją lubi i dobrze się po niej czuje! Chciałam zamówić mu tego Nutro Choice'a Adult Performance (dla psów aktywnych) ale jest z kurczakiem , ktorego moj pies jesc nie moze (westie czesto mają na niego alergię). W ogóle chyba wszystkie karmy bardziej energetyczne są z tym cholernym kurczakiem! :mad: A ja wolę dmuchać na zimne bo na alergię ochoty nie mamy... Quote
Chefrenek Posted September 18, 2007 Posted September 18, 2007 To ten zielony? Ja to kiedyś dawałam i byłam bardzo zadowolona ale odkąd pojawiły się pewne nieścicłości dot. składu karmy już jej nie kupuję. Quote
Bzikowa Posted September 18, 2007 Posted September 18, 2007 Tak, zielony taki, z bardzo małymi kuleczkami. Jakie nieścisłości ? Quote
Chefrenek Posted September 18, 2007 Posted September 18, 2007 Chyba tu tym pisałam. Już dokładnie nie pamiętam to było gdzieś z rok temu. Na ich stronie int. pisali, że to karma z kurczaka. Quote
Bzikowa Posted September 18, 2007 Posted September 18, 2007 Sorry, nie czytałam całego topicu :oops: No łaaadnie, lamb&rice z kurczaka? :-o Przegięli. Quote
Chefrenek Posted September 18, 2007 Posted September 18, 2007 [quote name='an_bzik']Sorry, nie czytałam całego topicu :oops: No łaaadnie, lamb&rice z kurczaka? :-o Przegięli. Jak wejdziesz na ta stronę http://www.nutro.pl/index2.html to spójrz na 7 karmę od lewej. Ja ta kupowałam jako lamb & rice (tak było na opakowaniu) a tutaj jest coś innego. Nawet pisałam do nich. Jakaś babka mi odpisała że jest tak jak na ich stronie pokazują. Quote
Bzikowa Posted September 18, 2007 Posted September 18, 2007 Klikam w "Karma dla psów" (po lewej) , potem wybieram Choice Adult Lamb&Rice i jest napisane Karma dla psów z problemami skóry i sierści Nutro CHOICE ADULT, LAMB & RICE z uwagi na wyjątkową wydajność i skuteczność, jest najlepiej sprzedającą się karma w Ameryce. Jest to produkt wspomagający kontrolę diagnozowanych alergii pokarmowych. Dzięki zawartości oleju słonecznikowego, w widoczny sposób poprawia kondycję skóry i sierści psa. Jest wyjątkową kombinacja składników. Produkt nie zawiera mielonej kukurydzy, pszenicy, sorgo, mięsa z drobiu, mięsa z ryb, mleka, soi ani mięsnych odpadów poubojowych. Dzięki temu jest to idealna karma dla alergików, psów z nietolerancją pokarmową i psów z problemami skóry i serca. Właściwie dobrane składniki oraz zawartość gukozaminy i chondroityny zapewniają zdrowe stawy. Może mówisz o innej karmie? Mi chodzi o tą , tylko, ze w wersji mini, ktorej nie ma uwzględnionej na tej stronie ale skład jest ten sam - tylko kształt granulek inny. Quote
Chefrenek Posted September 18, 2007 Posted September 18, 2007 Na opakowaniu jest terrier i był napis mini. Quote
Bzikowa Posted September 18, 2007 Posted September 18, 2007 Tak, na opakowaniu jest terier i napis mini.;) Ale nie ma tej karmy na stronie którą podałaś... Jest taka sama tylko, ze nie mini. I tam nie ma nic o kurczaku... :roll: Więc ja już nie wiem :eviltong: Quote
Chefrenek Posted September 18, 2007 Posted September 18, 2007 Dziwne, że nie zamieszczają na stronie wszystkich produktów. Quote
leszekpw Posted January 2, 2008 Posted January 2, 2008 Witam. Chętnie usłyszę wypowiedzi osób które stosują bądź stosowały poniższe karmy u psa alergika. PRoszę o nie zaśmiecanie tematu i wypowiedzi tylko tych osób które naprawdę skarmiały jedną z tych karm. Stoję przed dylematem którą wypróbować w pierwszej kolejności i muszę podjąć decyzję a Wy mam nadzieję mi w tym pomozecie. A więc mamy do wyboru: 1. Royal Canin Hyppoalergenic 2. Royal Canin Sensitivity Control 3. Eukanuba Dermatosis 4. Trovet RRD lub LRD 5. Hill's Duck & Rice Quote
marmara_19 Posted January 2, 2008 Posted January 2, 2008 to sa karmy pow 200 zl a w innym temacie psizesz, ze bento za 175zl jest za droga;/ eeeeee o co chodiz?;/ Quote
Recommended Posts