Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Mam mocno mieszane wrazenia z "eksploatacji" TOTW ...
Pies je drugi worek wiec co nieco mozna powiedziec - pierwsze dwa tygodnie to okrutne baki i wszedobylski zapaszek metanu i siarkowodoru :crazyeye:
Na szczescie jakos to sie ustabilizowalo i juz mozna w miare normalnie oddychac :diabloti: ale... pies je tylko 140 g dziennie (i tylko to) a kupy ...
wlasciwie to sa kupska - 3-4 razy dziennie.Nie wiem jak jest z przyswajalnoscia karmy ale mam wrazenie ze wydala 5 x tyle ile zje(albo i lepiej). W koncu niby karma nie zawiera zbednych wypelniaczy(je te z bizonkiem) wiec skad to sie bierze ? Na CHS byla 1 kupa dziennie i to nie za duza ... a tam jest kasza, ryz itd. Karma jest tlusta, siersc jest ok, nasilily sie objawy lupiezu. Psu bardzo smakuje ale cos nie bardzo chce mi sie wierzyc w te bizonki, kaczki, cuda niewidy.Owszem oceniana jest wysoko ale na kazdym spacerku widze ze cos jest nie tak ... Tak czy siak wracam do CHS ... szkoda bo myslalem ze trafilem na te jedna z najlepszych ...

Posted

ChS to zapewne Chicken Soup. U mnie wręcz odwrotnie. Na CHS są biegunki, psy nie bardzo chcą jeść, ta karma jest jakaś sucha;
TOTW była tłuściutka, pachnąca, wręcz żarłocznie pochłaniana przez psy (dorosłe i szczeniaki), do teraz stosuję ją jako nagrodę przy szkoleniu; kupek było dużo mniej niż na Hill'sie. Chyba co pies, to obyczaj.

Posted

Moje po TOTW robią kupy bardzo małe, wręcz zaskakująco małe jak na psy tej wielkości, no i dwa razy dziennie (jedzą dwa-trzy razy dziennie); łupież też już zniknął. Psy mają mnóstwo energii. Jestem coraz bardziej zadowolona, zwłaszcza że jak na suchą karmę dość chętnie jedzą. :)

Posted

Mój jest w połowie wora i muszę powiedzieć, ze karma sprawdza się bardzo dobrze.
Wersja z rybą, oprócz tego, ze psu smakuje, to ma też jeszcze jedną zaletę czyli zapach. Znaczy się, jeśli mam być szczery, to ten zapach podoba się mi, bo generalnie lubię ryby, ale cóż...
Efekt najbardziej widoczny to poprawa stanu sierści. Nie wiem jak to napisać, ale mam wrażenie, ze czerń nabrała u psa głębi Żadnych reakcji alergicznych, a nawet wręcz przeciwnie, spadek się drapania.

Posted

I ja jestem na chwilę obecną zadowolona z karmienia TOTWem.
Jeszcze nie zjadły za wiele bo dosłownie 1,5 worka. Jednak łupież minał kupytak jak u Tilii.
Zakupiłam teraz 2 worki w Warszawie i na razie nie zmieniam na inną ;)

pozdr.

Posted

Ja na swoich nie probowalam jeszcze bo kolezanka ma ta rybna i faktycznie zapach niezle daje :( Lubie ryby ale tez zapach mnie odsrasza ;) Co do kup to tez ma obserwacje ze sa wieeeksze niz normalnie. Poza tym mowil ze narazie nie ma zadnych innych pozytywnych ani negatywnych opini. Ja obecnie obserwuje watek i poczekam jeszcze :)

Posted

no tak co pies to inna historia :evil_lol: CHS to oczywiscie Chicken Soup - faktycznie minusem tej karmy jest to ze jest b. sucha - ja uzdatnialem ja olejem z pestek winogron bo podawana w czystej postaci powodowala matowienie siersci.Jest to jednak jedyny mankament(przynajmniej u nas).
Po bizonku sprobujemy rybke - zainteresowal mnie watek o poglebieniu czerni czarnej siersci :razz: oj przydaloby sie ...
a z tymi kupami jest jednak cos na rzeczy ... moze ziemniakow nie zalowali :)
Czy ktos z Was probowal karmy Nutra Gold Breeders Bag tez z e-karmy ?

Posted

Nutra Gold Breeders Bag ma chyba swoj watek tutaj:)

co do zapachu TOTW musze powiedziec, ze na moj gust jest bardzo słaby. Na razie mam Boscha rybna karme i ta naprawde daje ryba, za to ToTw słabo

• 6 months later...
Posted

Wklejam w tym dedykowanym wątku zdjęcia karm, bo w tym głównym trudno będzie znaleźć:

Chicken Soup Large Breed Adult Dog Formula

Diamond Naturals
Lamb Meal & Rice Adult Dog Formula

Taste of the Wild Pacific Stream Canine Formula