Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dziś na wystawie w Nowym Dworze Mazowieckim, mieliśmy okazję nabyć przysmaki Fish4dogs (prasowana skóra ze śledzia i z jakiejś innej ryby). Nasze hokkaidowe potwory szaleją za prasowankami z "czerwonej ryby", przysmaki ze śledzia też im się podobają ale jakoś mniej. Shiba kręci nosem, ale on to ma tak zawsze :) a Buffy - siberian husky, łyka bez gryzienia :) co oznacza, że chyba lubi :)

Przy okazji rozmawiając z Państwem obsługującym stanowisko, dowiedzieliśmy się, że powołują klub hodowców, czy też klub stałego klienta - dla tych osób największe opakowanie karmy (13 kg chyba) kosztować będzie ok 180zł. Dla mnie bomba, jest to cena którą jestem w stanie zaakceptować w końcu:)

• 2 months later...
Posted

Kupiłam na wystawie w Opolu suszoną skórę z dorsza. Fajna sprawa - suki były zachwycone. Teraz się zastanawiam nad zakupem jakiegoś wora bo może te karmy są mniej sztuczne niż te na hormonalnych kurczakach. Tylko cenowo nie wiem czy uciągnę... Ale smaczki pewnie znów kupię na krakowskiej wystawie jesli tylko będzie stoisko.

• 3 weeks later...
  • 2 months later...
  • 1 month later...
Posted

ktrebor napisał(a):

Przy okazji rozmawiając z Państwem obsługującym stanowisko, dowiedzieliśmy się, że powołują klub hodowców, czy też klub stałego klienta - dla tych osób największe opakowanie karmy (13 kg chyba) kosztować będzie ok 180zł. Dla mnie bomba, jest to cena którą jestem w stanie zaakceptować w końcu:)

WIadomo od kiedy będzie ten klub ??

• 4 weeks later...
  • 1 month later...
Posted

My już trochę przysmaków przetestowaliśmy. Generalnie - są bardzo aromatyczne, osoby nieprzyzwyczajone przy nich protestują :lol:

Sea Jerky Squares - dość duże szcześciany, raczej niemożliwe by je pokroić na mniejsze nagrody, jednak po przyzwyczajeniu się szczenior szybko je zjada.
Fish Fingers - duże bloki rybne, do gryzienia przez dłuższy czas, na razie szczeniak szybciej się nimi nudzi niż zjada ;)
Wydaje mi się, że wersja z ryżem jest twardsza od 100% rybnej.

Sea Jerky Fish Bones - łatwo można je przełamać na pół, ale nie do zjedzenia w biegu - potrzeba na nie chwilę czasu.
Roladki z krewetek - jeśli dla domowników przysmaki f4d śmierdzą, to przy tych krewetkach grozi eksmisja :evil_lol: w fazie testów ;)
Sea Jerky Fish Twists - łatwo się łamie na mniejsze kawałki, dość cienkie, dobre jako nagrody.
Sea Jerky Skinny Strips - jeszcze nietestowane ;)

Myślę, że zostaniemy przy rybach-kostkach, skórach zawijanych na kształt kości i warkoczach ze skóry, te najlepiej sprawdzają się na spacerach - w domu dostaje żwacze i inne penisy ;)

• 1 month later...
  • 6 months later...
Posted

Poprzednia moja wypowiedź była bardzo chaotyczna :roll:. Obecnie nasza lista ulubionych smakołyków Fish4Dogs:
1. Mus z łososia - kiedyś nie byłam do niego przekonana, mimo że pies dostawał regularnie łososia i algi, to po tym musie miał rozwolnienie w kolorze zielonym ;) Obecnie jest to nasz hit, przebija wszystkie spacerowe smakołyki :) Ogromny plus za niską cenę i dużą wydajność - saszetka spokojnie starcza na częste nagradzanie w czasie 3h spaceru.
2. Sea Jerky Red Fish Rolls - nasz numer dwa. Dorsz w każdej postaci się znudził, Super Stars były wypluwane, a barwena niezmiennie jest przez niego uwielbiana. Od czerwca pies był na rybnej diecie weterynaryjnej, w grę wchodziły tylko rybne przysmaki - schodziły w hurtowych ilościach, a mimo to wciąż chętnie na nie pracuje :) Łatwo się rozrywa na małe kawałki, ale moim zdaniem tylko te z opakowań 200gramowych - za każdym razem gdy otrzymywałam 100gramówki, były takie... przepieczone? W najlepszym wypadku udawało mi się je przełamać na pół. Nie wiem jak jest to możliwe, może trafiałam na felerne partie.

Bardzo żałuję, że przysmaki krewetkowe zostały wycofane z produkcji - ten zapach dawał kopa psu ;) Do szkolenia lubiłam używać Sea Jerky Fish Twists, łatwo się łamały na male kawałki, ale psu się znudziły. Kilku znajomych lubi Skinny Strips, ale ja nie jestem do nich przekonana, ciężko mi się łamało i regularnie miałam od tego pocięte palce. Okazjonalnie zamawiam Sea Jerky Fish Fingers jako gryzaki.

Mus z łososia świetnie nadaje się na wypełnienie do Konga :)

• 2 months later...
Posted

ja miałam tylko Sea jerky squares ale obie sucze kochały ten smrodek i smaczek :D Teraz kupię nowe. Na cały wór karmy mnie nie stać ale chcę zamówić mały i to dawać jako nagródki (będzie na pewno dużo bardziej aromatyczne od tego, co na codzień ;) mało która karma swoim zapachem potrafi rzucić jak cegłą :D ). No i znów kupię jakieś sześcianiki czy inne rybne śmierdzące pyszności :D

Posted (edited)

Jako taką (przystepną cenowo) namiastką tego rybnego zapaszku może być Pro Plan dla szczeniaków Salmon & Rice.. :D

Edited by nateenanu
bbbbbbbbbbbbbbbbbb
  • 1 year later...
  • 4 weeks later...
Posted

Mają też kilka zestawów przysmaków + małe opakowanie karmy, którą również można stosować jako przysmaki. Cenowo wychodzi korzystniej niż zamawianie oddzielnie. Zamówiłam i jutro lub w poniedziałek mam dostać.