GrubbaRybba Posted November 28, 2008 Author Posted November 28, 2008 lunarmermaid napisał(a):Ja też się dziwię,że takie pięknoty nie mają domków...Ludzie są ślepi czy co? Czy one są na tymczasie czy tam gdzie się urodziły? Nikt ich nie wyrzuci mam nadzieję??? Tam jest sytuacja, której trochę nie rozumiem. Ta pani, u której są szczeniaki ma na wsi domek, gdzie nie mieszka. Mieszka tam za to jakiś wujek, czy ktoś inny. Tam się urodziły szczeniaki, a gdy miały 2 miesiące ta pani, właścicielka domu je zabrała. I teraz są u niej w Warszawie. Mogą tam zostać, ale tej pani nie jest lekko. Mieszka w kawalerce, ma kilka kotów znajd, dwa dorastające szczeniaki i dzieci. A wszystko na 30 m.kw. Tam się dzieje jakieś wariactwo, szczeniaki ganiają koty, gryzą meble i sikają w domu, do tego dzieci małe i koty, które boją się psów. Wszystkim wiec zależy, aby psiaki jak najszybciej znalazły domy. Jeśli możecie, pomóżcie w ogłoszeniach. Quote
dolores181 Posted November 29, 2008 Posted November 29, 2008 Podnoszę , szczeniaki nadal nie mają domu stałego , kto chętny? Quote
lunarmermaid Posted November 29, 2008 Posted November 29, 2008 Sytuacja co najmniej patologiczna...Czy ta pani powariowała,żeby takie szczeniaki zabierać do domu? Nie mogły być tam gdzie się urodziły,w tym domu? No,chyba,że tam im coś groziło to mogę to zrozumieć. Trzeba im szybko znależć nowe domki,one są śliczne!!! Quote
GrubbaRybba Posted December 1, 2008 Author Posted December 1, 2008 Nie mogły tam być, bo pewnie zaraz uciekłyby przez jakąś dziurę i rozjechałby je samochód. A jeśli by ich nie rozjechał, zdziczałyby. Tam psy żyją na podwórku. Z człowiekiem mają kontakt, gdy ten je karmi. Ta pani kocha zwierzęta, ale ten pan, który tam mieszka, tylko psy karmi i już. Te psy mają większy kontakt z człowiekiem, tylko gdy ta pani tam przyjeżdża, a to niestety nie często. Więc lepiej, że szczeniaki są w domu z ludźmi. Tylko faktycznie tam nie ma dla nich miejsca i warunków. Ta pani myślała, że je weźmie, a one w ciągu tygodnia - dwóch znajdą domy, a tu taka lipa... :-( Ja obiecałam pomóc i niestety sama nie daję rady. Nikt nie odpowiada na ogłoszenia. Zerowe zainteresowanie... :-( Quote
ANETTTA Posted December 1, 2008 Posted December 1, 2008 hhhhhhhhhhhym piekne jak to psie dzieci słodkie Quote
lunarmermaid Posted December 2, 2008 Posted December 2, 2008 Dobrze,że ta pani je wzięła.Na pewno znajdą dom,tylko kiedy??? Quote
GrubbaRybba Posted December 2, 2008 Author Posted December 2, 2008 Sytuacja się pogorszyła. Pani wylądowała w szpitalu, ma złamaną nogę i nawet jak wróci do domu, nie da rady wychodzić z psami na spacery. Gdzie te domki!!! Quote
lunarmermaid Posted December 3, 2008 Posted December 3, 2008 No to tragedia...Trzeba by poszukać może jakiegoś DT.Ja niestety odpadam,bo już mam tymczasowiczkę...:shake: Quote
GrubbaRybba Posted December 4, 2008 Author Posted December 4, 2008 Właśnie dostałam wiadomość, że jest jakaś pani zainteresowana sunią. Jutro wizyta. Zobaczymy, jak pójdzie. Trzymajcie kciuki!!! Quote
Soema Posted December 4, 2008 Posted December 4, 2008 3mamy.. zdecydowanie za długo czekają :roll: Quote
lunarmermaid Posted December 4, 2008 Posted December 4, 2008 Trzymamy kciuki bardzo mocno! Sunieczka jest śliczna,niech idzie do swojego domku!!! Quote
GrubbaRybba Posted December 8, 2008 Author Posted December 8, 2008 Dostałam wiadomość od pani, że sunia już w nowym domku. Wizyta przebiegła pomyślnie. Sunia zamieszkała w mieszkaniu z nową panią, jej mamą i bodajże dwoma kotami. :multi::multi::multi: Został jeszcze Gafel... Quote
lunarmermaid Posted December 11, 2008 Posted December 11, 2008 I śliczniak szuka swojego domku i ludzia! Quote
GrubbaRybba Posted December 15, 2008 Author Posted December 15, 2008 Gafelek, zapraszam na pierwszą.... Quote
dolores181 Posted December 16, 2008 Posted December 16, 2008 Gafel, w górę , kto chce fajnego psiaka? Quote
lunarmermaid Posted December 19, 2008 Posted December 19, 2008 Tylko nie jako prezent na Święta,bo potem nigdy nie wiadomo...Do suuuper domku Gafelku! Quote
GrubbaRybba Posted December 23, 2008 Author Posted December 23, 2008 Odezwał się do mnie pan z Warszawy zainteresowany Gaflem. Przekierowałam go na właścicielkę psa. Juz się skontaktował. Czekamy na decyzję. Quote
Masza4 Posted December 23, 2008 Posted December 23, 2008 Czy coś wiadomo nt. tego pana? Czy zdecydował się na adopcję? I kto to w ogóle jest? Może psiakowi poszczęści się na święta... Quote
Soema Posted December 25, 2008 Posted December 25, 2008 No i co tam Gafelku u Ciebie? Nowy rok zaczniesz wśród "swoich"? Quote
lunarmermaid Posted December 25, 2008 Posted December 25, 2008 Mam nadzieję,że Gafelek znajdzie szybciutko swój domek. Quote
dolores181 Posted December 25, 2008 Posted December 25, 2008 Witam, chciałabym poinformować że Gafelek ma juz nowy domek, zamieszkał na Żoliborzu w domku z ogrodem u państwa z dziećmi. Można zamknąć wątek. Quote
Recommended Posts