Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 127
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Przepraszam, że dopiero teraz się odzywam.
Wybiorę się na wizytę po niedzieli.
Czy macie jakieś konkretne pytania, sprawy, które mam ustalić. Chętnie wysłucham porad i wniosków ;)

Posted

Zainteresowana to studentka. Mieszka z współlokatorką, choć kończą już studia. Nie wiem, czy po zakończeniu planują mieszkać razem.
Podpytaj o podstawowe sprawy.
1. Co współlokatorka na psa?
2. Skąd pomysł, żeby adoptować tak dużego psa?
3. Co zamierza robić po studiach?
4. Co jeśli dostanie pracę za granicą?
5. Co jeśli ona pójdzie do pracy, a pies zdewastuje mieszkanie?

Mam wątpliwości co do domku w kilku aspektach. Współlokatorka, wynajmowane mieszkanie (choć sama mieszkam w wynajmowanym i mam psy, więc wiem, że może to nie być problem), dlaczego zainteresowała się tak dużym psem.
Poza tym dziewczyna wydaje się odpowiedzialna i rozsądna. Kocha zwierzęta, ma psa przygarniętego u rodziców. Pies był dziki, a ona złapała go na kiełbasę i oswoiła. Chce psa już od dawna. Decyzja wydaje się przemyślana.

Posted

W porządku. Usiłuję się dodzwonić, ale ciągle zajęte :shake:

Przejrzałam wątek-Rene@Rabik napisała:

'Nie ma za co u nas w ciągu 2 tygodni poszło 6 szczeniaków, a ludzie się jeszcze na pewno będa pytać, więc może komuś wpadną w oko. Dam znać jeszcze tylko Supergodze, żeby to miała na względzie.

p.s. Napisała do mnie pani w sprawie szczeniaka, a tak jak wspomniałam wyżej my juz nie mamy żadnego, podałam jej ten wątek. Moze kluchy rzucą jej się w oczy.'

Dlatego może będziecie mieli na uwadze nasze podlubelskie szczeniory, które błąkają się same po wsi?
http://www.dogomania.pl/forum/f28/lubelskie-potrzebny-dt-dla-mini-suni-4kg-po-sterylce-2-szczeniaczki-chocby-do-budki-123295/
To jest ich wątek. Jest mama + 2 szczeniaki. Dla mamy szykuje się DT na czas po sterylce (musimy szybko ciachać, bo szykuje się cieczka), a z małymi nie ma co zrobić, nikt nie chce ich nawet na dwa tygodnie, żeby nie zostały same :placz:
Miejcie je na uwadze, gdyby ktoś pytał o maluszka, dobrze?

Posted

Udało mi się skontaktować z panią zainteresowaną psiakiem.

GrubbaRybba-pani podobno wysłała do Ciebie maila, bo znalazła małego pieska na ulicy. Zawiozła go na razie do siebie do domu-do rodziców i będzie negocjować, by maluch został, a, żeby ona mogła wziąć jeszcze Gafla.

Ja jestem w każdym razie do dyspozycji, będę kontrolować wątek. W razie czego pisz na priv lub dzwoń.

Posted

Masza, wiem, dziś przeczytałam. Doradziłam jej, aby porozmawiała z rodzicami. Jeśli zgodzą się na zostawienie psiaka, jest szansa, że weźmie Gafla. Jeśli nie, pewnie Gafla nie weźmie, bo nie da sobie rady z dwoma psami w bloku, do tego jeden to szczeniak i urośnie duży.

Dolores, jak wynika z postu Maszy, nic jeszcze nie wiadomo. Zobaczymy, jak się sprawa potoczy.

Posted

[quote name='Masza4']O boziu, jak one wyrosły!

GrubbaRybbo, nie kontaktowała się już z Tobą ta dziewczyna zainteresowana adopcją Gafla?[/quote]

Niestety już się nie skontaktowała. :( Podejrzewam, że przygarnęła tego znalezionego psiaka.

Posted

Przepraszam, dawno mnie nie było :oops:

Ale z nich mamuty porosły :crazyeye::evil_lol:

Śliczne są, a Gafel w szczególności (mam słabośc do takiego umaszczenia), a Reja tez robi wrażenie :lol: