Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Czy ktos moglby mi napisac jakie sa pierwsze objawy dysplazji i kiedy moga sie one pojawic? Czy u 8 tygodniowego szczeniaka jest to juz mozliwe?

Wielkie dzieki za odpowiedz.

Aha dodam jeszcze, ze mamy labradora...

Posted

jezeli jest to spora dysplazja to moze byc widoczna nawet u takiego malutkiego, np moze miec niechec do ruchu, problemy ze wstawaniem, z przeciaganiem sie moze np a zreszta wszystko jest napisane na vetservisie. W linkach na weterynarii jest tam adres, wszystko jest dokladnie powiedziane.

Pozdr

Monika z Cortina i Haga

Posted

Ja(goda) wpisz w szukaj dyzplazja a bedziesz miec czytania i czytania moze tam znajdziesz to co cie interesuje a jak nie to napadaj dalej :) ;)

Posted

Dzieki wielkie. Dzwonilam tez zaniepokojona do naszego weterynarza. Uspokoil mnie, ze w okresie wzrostu szczeniak ma prawo czasem pokulec. Zwlaszcza jesli trwa to krociutko. Ale i tak poczytam sobie, zeby byc madrzejsza na przyszlosc.

Jeszcze raz wielkie dzieki.

Posted

Raczej watpie by juz u 8 tyg szczeniaka pojawily sie objawy dysplazji. Chyba ze to jakas bardzodysplazja

Radze ograniczyc psu szalenstwa, zadnych dlugich spacerow , dobra karma i dodadki na prawidlowy rozwoj stawow.

A rodzice malucha wolni sa od dysplazji? Byli badani?