Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Gdusia napisał(a):
Spacerek nawet mial spory:D Gdyby tylko umial chodzic w szelkach to na dluga smycz by sie go bralo

No wlasnie gdyby:cool1: ale go niestety nie przekona sie do szelek i musi mu wystarczyc tradycyjna smycz...A tak by mial 8 metrow tylko dla siebie tak jak miala nasza kochana Azja :loveu:

• Replies 293
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Psiara121 napisał(a):
No wlasnie gdyby:cool1: ale go niestety nie przekona sie do szelek i musi mu wystarczyc tradycyjna smycz...A tak by mial 8 metrow tylko dla siebie tak jak miala nasza kochana Azja :loveu:

Trzeba begdzie go przyzwyczaic:evil_lol: Nooo nasza Azusika na niej chodzila :) Hehe ciekawe co tam u niej ...

Posted

Gdusia napisał(a):
Trzeba begdzie go przyzwyczaic:evil_lol: Nooo nasza Azusika na niej chodzila :) Hehe ciekawe co tam u niej ...

Go sie raczej nie przekona :cool1: widzialas co bylo ostatnim razem wtedy jak go prowadzialam myslalam ze puszcze ta smycz bo bylam na niego troche zla ale na szczescie nawet nie ruszylysmy sie spod schroniska i zalozylysmy mu obroze i szmycz i szedl chlopak normalnie ;)

Posted

Psiara121 napisał(a):
Go sie raczej nie przekona :cool1: widzialas co bylo ostatnim razem wtedy jak go prowadzialam myslalam ze puszcze ta smycz bo bylam na niego troche zla ale na szczescie nawet nie ruszylysmy sie spod schroniska i zalozylysmy mu obroze i szmycz i szedl chlopak normalnie ;)

Damy rade :eviltong: Najpierw przyzwyczai sie go w schronie a potem na spacerach w koncu super nianie jestemy:cool3:

Posted

Gdusia napisał(a):
Damy rade :eviltong: Najpierw przyzwyczai sie go w schronie a potem na spacerach w koncu super nianie jestemy:cool3:

No to moze sie go przekona chociaz na powodzenie tego planu nie licze :eviltong:
Ale przynajmniej pregusek ladnie chodzi na obrozy i smyczy a to sie liczy ;)

Posted

Psiara121 napisał(a):
No to moze sie go przekona chociaz na powodzenie tego planu nie licze :eviltong:
Ale przynajmniej pregusek ladnie chodzi na obrozy i smyczy a to sie liczy ;)

Wziasc w sobote figi szelki te brazowe do schroniska ? i zobaczymy jak bedzie sie zachowywal jak je mu zalozymy ??:lol:

Posted

Psiara121 napisał(a):
Wiesz co narazie nie musisz brac z nim mozna popracowac na lato (o ile jeszcze bedzie) a narazie trzeba skupic sie na innych psiakach np.Foksi

ok;) Kazdy psiak jest wazny ale barii moze poszekac z nauka chodzenia w szelkach. Przy tym trzeba duuzo pracy:evil_lol:

Posted

Gdusia napisał(a):
ok;) Kazdy psiak jest wazny ale barii moze poszekac z nauka chodzenia w szelkach. Przy tym trzeba duuzo pracy:evil_lol:

Wiesz sa psiaki ktore nawet na obrozy chodzic nie umia i wydaje mi sie ze to one powinny byc na pierwszym miejscu bo maja mniejdze szanse na domek a tego przeciez nie chcemy...

Posted

Psiara121 napisał(a):
Wiesz sa psiaki ktore nawet na obrozy chodzic nie umia i wydaje mi sie ze to one powinny byc na pierwszym miejscu bo maja mniejdze szanse na domek a tego przeciez nie chcemy...

I tu sie z toba nie zgodze... Mniejsze szanse na domek maja psiaki ktorych psychika jest totalnie zniszczona. Z takim psiami trzeba duzo pracowac aby na nowo zaufaly a psiaka ktory nie umie chodzic na smyczy zawsze sie go nauczy;)
Barii moze jutro na spacerek pojdziesz:)
Jutro spotykamy sie tam gdzie zawsze ?? Kolo schrona czy na skrzyzowaniu ?

Posted

[quote name='Gdusia']I tu sie z toba nie zgodze... Mniejsze szanse na domek maja psiaki ktorych psychika jest totalnie zniszczona. Z takim psiami trzeba duzo pracowac aby na nowo zaufaly a psiaka ktory nie umie chodzic na smyczy zawsze sie go nauczy;)
Barii moze jutro na spacerek pojdziesz:)
Jutro spotykamy sie tam gdzie zawsze ?? Kolo schrona czy na skrzyzowaniu ?

Chyba nawet wiem jakiego psiaka masz na mysli (czyzby nasza Fiksi?)
Ale tak poza nia to nie mamy psiakow ktore nie ufaja ludzia (no moze poza Rokim jeszcze). Reszta uwielbia chodzic na spacerki i uwielbia ludzi (nas;)
Wiesz ale lepiej zeby byl juz nauczony chodzenia na smyczy bo wtedy latwiej sie z takim psiakiem pracuje :)

Posted

Psiara121 napisał(a):
Chyba nawet wiem jakiego psiaka masz na mysli (czyzby nasza Fiksi?)
Ale tak poza nia to nie mamy psiakow ktore nie ufaja ludzia (no moze poza Rokim jeszcze). Reszta uwielbia chodzic na spacerki i uwielbia ludzi (nas;)
Wiesz ale lepiej zeby byl juz nauczony chodzenia na smyczy bo wtedy latwiej sie z takim psiakiem pracuje :)

Naszemu baremu przydalo by sie ogrodzone spore pole i zeby biegal tam do woli....:)

Posted

Gdusia napisał(a):
Tej a moze wezmiemy i sposcimy go na tym parkingu :P

Tak tak jasne a jak nam ucieknie to dopiero bedzie :eviltong: nie wyobrazalabym sobie nas jakbysmy go gonily :P musi sie chlopak do nas przyzwyczajic i wtedy MOZE by sie go spuscilo a tak to narazie nie ufam mu na tyle :eviltong: a tak na marginesie ten parking bylby dla niego za maly :evil_lol:

Posted

Psiara121 napisał(a):
Tak tak jasne a jak nam ucieknie to dopiero bedzie :eviltong: nie wyobrazalabym sobie nas jakbysmy go gonily :P musi sie chlopak do nas przyzwyczajic i wtedy MOZE by sie go spuscilo a tak to narazie nie ufam mu na tyle :eviltong: a tak na marginesie ten parking bylby dla niego za maly :evil_lol:

Hehe zartowalam z tym parkingiem :)
Ale taki pozadny wybieg by mu sie przydal:eviltong:

Posted

Gdusia napisał(a):
Hehe zartowalam z tym parkingiem :)
Ale taki pozadny wybieg by mu sie przydal:eviltong:

Tak tak wiem ze zartowalas :evil_lol: no wiesz moze spróbowałybysmy zabrac Bariego na ta długa smycz? Chociaz cos czuje ze to by nie wypaliło :eviltong:

Posted

Psiara121 napisał(a):
Tak tak wiem ze zartowalas :evil_lol: no wiesz moze spróbowałybysmy zabrac Bariego na ta długa smycz? Chociaz cos czuje ze to by nie wypaliło :eviltong:

Nie nie ja wole miec go na krotkiej :eviltong:

Posted

Gdusia napisał(a):
Nie nie ja wole miec go na krotkiej :eviltong:

Tak myslalam ze bedziesz go wolala na krotkiej :evil_lol: ale ja po przeanalizowaniu za i przeciw czy zabrac Bariego na długa smycz stwierdzam ze tez lepiej zabrac chlopaka na krotkiej smyczy :evil_lol:

Posted

Tak tak chlopaka trzebaby bylo zaprzyjaznic z szelkami to wtedy byloby o wiele latwiej na spacerkach i smycz przy okazji mialby dlugasna ale jak narazie chlopaczysko sie uparlo i woli jednak chodzic w obrozy :evil_lol: nic no jego strata :evil_lol:

Posted

Gdusia napisał(a):
Trzebaby bylo zalozyc mu szeli na jeden dzien zeby oswoil sie z nimi

Tu raczej chyba w cuda wierzysz :eviltong: Bari lubi tylko obroze i to mu musi wystraczyc :) a w sobie mi tez sie z nim dobrze na oborzy chodzi :) na przyszly tydzien trzeba bedzie chcopaka na spacer zabrac bo jak tka dawno nas nie bylo to pewnie wulkan energi w nim az kipi ;)