Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Moj 7 miesieczny szczeniak nie ma uszek w ksztalt platka rozy, lecz lekko oklapniete w V. Nie wiem, jak powinnam kleic jej uszka aby efekt byl wlasciwy -moze mi ktos pomoc?:roll:

Posted

Jak ją odbierałam była zbyt malutka aby stwierdzić, czy wszystko jest ok. Wiem jednak, żę w tym wieku uszka powinny już mieć inny kształt. Widzę to nawet na zdjęciach różnych hodowli.. :(

Posted

Zrobiła już to, problem w tym, że na odległość ciężko jest udzielić takiej informacji a hodowla mieści się w Londynie... Wiem, ze problem uszu jest częsty, więc...

Posted

Mysle ze mozna spróbowac jej kleic uszki ale obawiam się ze w tym wieku moga być pewne trudnosci z prawidłowym ułozeniem ucha mimo sklejenia..
Pokaz nam swoja sunie i opowiedz o jej rodzicach z jakiej hodowli pochodzi :)
Witamy na forum :)

Posted

Fotki zamieszczę wieczorkiem, są one jednak dostępne na jej profilu w naszej-klasie :) Jest ona tam jako Lily Staffi. :)
Jej rodzice to Brytyjczycy - Lily przywiozlam z Londynu, jest ona zarejestrowana w Kennel Club... Widziałam oboje rodziców - ładne pieski, uszka są ok. U niej jeszcze widzę jeden problem - lewe oczko ma w kąciku lekko zaczerwienione ale z tym idę do weterynarza aby się upewnić, że to nic poważnego...

Dziękuję za odpowiedź :):) i powitanie :)
Pozdrawiam:multi:

• 1 month later...
  • 2 months later...
Posted

anpok napisał(a):
Moj 7 miesieczny szczeniak nie ma uszek w ksztalt platka rozy, lecz lekko oklapniete w V. Nie wiem, jak powinnam kleic jej uszka aby efekt byl wlasciwy -moze mi ktos pomoc?:roll:

witam- mój piesek ma 4 miesiace i do tej pory uszy nosil dobrze a teraz jedno mu oklapło......ale mam nadzieje ze sie to z powrotem naprawi....w sumie młody jest

Posted

gomez napisał(a):
witam- mój piesek ma 4 miesiace i do tej pory uszy nosil dobrze a teraz jedno mu oklapło......ale mam nadzieje ze sie to z powrotem naprawi....w sumie młody jest

a nie zaczął ząbków gubić ? ;) jeśli tak , to nie przejmuj sie za bardzo uszkami .. jak wymieni ząbki uszka się naprawią ...
teraz organizm skupia się na zębach , tam gromadzi wapń ... i temu uszko klapie ... ale obserwuj uszko ..

Posted

Dokładnie tak jak napisała Vectra-akurat 4 miesiące to okres wymiany zębów i takie oklapnięcie uszu jest sprawą normalną, wróci to do normy po wymianie zębów. Możesz-ale po konsultacji z weterynarzem zwiększyć psiakowi ilość wapnia podawanego np. w formie dodatków mineralno-witaminowych, ale powtarzam-po konsultacji z wetem, ponieważ nadmiar bywa gorszy od niedoboru. Bardzo cennym uzupełnieniem diety w takim okresie są chrząstki cielęce i wołowe.