anpok Posted September 28, 2008 Posted September 28, 2008 Moj 7 miesieczny szczeniak nie ma uszek w ksztalt platka rozy, lecz lekko oklapniete w V. Nie wiem, jak powinnam kleic jej uszka aby efekt byl wlasciwy -moze mi ktos pomoc?:roll: Quote
Nikki Posted September 28, 2008 Posted September 28, 2008 czy pies ma metrykę? to pierwsze pytanie jakie nasuwa mi się po przeczytaniu Twojego postu Quote
anpok Posted September 28, 2008 Author Posted September 28, 2008 Tak, ma metryczke. Pochodzi z brytyjskiej hodowli... Quote
Nikki Posted September 28, 2008 Posted September 28, 2008 Jak jest ze staffikami dokładnie nie wiem, ale uszy mojego owczarka [*] normalny wygląd przybrały gdy pies skończył rok. Quote
anpok Posted September 28, 2008 Author Posted September 28, 2008 Jak ją odbierałam była zbyt malutka aby stwierdzić, czy wszystko jest ok. Wiem jednak, żę w tym wieku uszka powinny już mieć inny kształt. Widzę to nawet na zdjęciach różnych hodowli.. :( Quote
anpok Posted September 28, 2008 Author Posted September 28, 2008 Tak, rodziców i rodzeństwo - wg wzorca... Piękne psiaki. Quote
Nikki Posted September 28, 2008 Posted September 28, 2008 No, ale przecież mogła odziedziczyć pewne cechy po przodkach. Może po prostu powinnaś się skontaktować z hodowlą ? Quote
anpok Posted September 28, 2008 Author Posted September 28, 2008 Zrobiła już to, problem w tym, że na odległość ciężko jest udzielić takiej informacji a hodowla mieści się w Londynie... Wiem, ze problem uszu jest częsty, więc... Quote
Carbonara Posted September 29, 2008 Posted September 29, 2008 Mysle ze mozna spróbowac jej kleic uszki ale obawiam się ze w tym wieku moga być pewne trudnosci z prawidłowym ułozeniem ucha mimo sklejenia.. Pokaz nam swoja sunie i opowiedz o jej rodzicach z jakiej hodowli pochodzi :) Witamy na forum :) Quote
anpok Posted September 29, 2008 Author Posted September 29, 2008 Fotki zamieszczę wieczorkiem, są one jednak dostępne na jej profilu w naszej-klasie :) Jest ona tam jako Lily Staffi. :) Jej rodzice to Brytyjczycy - Lily przywiozlam z Londynu, jest ona zarejestrowana w Kennel Club... Widziałam oboje rodziców - ładne pieski, uszka są ok. U niej jeszcze widzę jeden problem - lewe oczko ma w kąciku lekko zaczerwienione ale z tym idę do weterynarza aby się upewnić, że to nic poważnego... Dziękuję za odpowiedź :):) i powitanie :) Pozdrawiam:multi: Quote
anpok Posted September 29, 2008 Author Posted September 29, 2008 Jak tylko fotki zostaną opublikowane Lily będzie można zobaczyć w galerii: http://www.dogomania.pl/gallery/30/16/6466.html Pozdrawiam :) Quote
GROSS-Koenig Posted November 6, 2008 Posted November 6, 2008 Eventing Star napisał(a):I jak tam uszka? zdes est kak kleet uszka ... Российский портал "Стаффордширский бультерьер" Quote
gomez Posted January 7, 2009 Posted January 7, 2009 anpok napisał(a):Moj 7 miesieczny szczeniak nie ma uszek w ksztalt platka rozy, lecz lekko oklapniete w V. Nie wiem, jak powinnam kleic jej uszka aby efekt byl wlasciwy -moze mi ktos pomoc?:roll: witam- mój piesek ma 4 miesiace i do tej pory uszy nosil dobrze a teraz jedno mu oklapło......ale mam nadzieje ze sie to z powrotem naprawi....w sumie młody jest Quote
Vectra Posted January 8, 2009 Posted January 8, 2009 gomez napisał(a):witam- mój piesek ma 4 miesiace i do tej pory uszy nosil dobrze a teraz jedno mu oklapło......ale mam nadzieje ze sie to z powrotem naprawi....w sumie młody jest a nie zaczął ząbków gubić ? ;) jeśli tak , to nie przejmuj sie za bardzo uszkami .. jak wymieni ząbki uszka się naprawią ... teraz organizm skupia się na zębach , tam gromadzi wapń ... i temu uszko klapie ... ale obserwuj uszko .. Quote
agastaffbull Posted January 8, 2009 Posted January 8, 2009 Dokładnie tak jak napisała Vectra-akurat 4 miesiące to okres wymiany zębów i takie oklapnięcie uszu jest sprawą normalną, wróci to do normy po wymianie zębów. Możesz-ale po konsultacji z weterynarzem zwiększyć psiakowi ilość wapnia podawanego np. w formie dodatków mineralno-witaminowych, ale powtarzam-po konsultacji z wetem, ponieważ nadmiar bywa gorszy od niedoboru. Bardzo cennym uzupełnieniem diety w takim okresie są chrząstki cielęce i wołowe. Quote
Recommended Posts