Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

ja rowniez mysle, ze piesek oczywiscie moze byc szczesliwy na podworku....ale musi miec chociaz grubsze kudlate futerko...taki maluch krotkowlosy to zamarznie....

ja mam dwa krotkowlose kundliki....jak jest zimno to trzesa sie jak ratlerki....nie chca dluzej na dworze przebywac niz to konieczne na siku i takie tam sprawy.....

a kiedys jak mocno padalo to Rudzia sie zaparla w bramie i w ogole nie wyszla na dwor.... czekala do rana....:evil_lol:

• Replies 118
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Asia_Klero napisał(a):
piesek przyzwyczajony do domu i swojego pana nie moze mieszkac na dworze..takie jest moje zdanie..:roll:jest wiele psiakow w schroniskach,ktore nadaja sie do takiego zycia-wystarczy pojechac do schroniska i poszukac:lol:

Wiem, kochane dziewczyny, że można poszukac w schronie, ale chciałam przez Was, poza tym u nas nie ma schroniska, tylko przytulisko i w tej chwili przebywaja w nim 3 duże psy. Ja też bym wolała, żeby te bramę zamykali i wtedy pies nie miałby szans na spotkanie z kołami samochodu, ale pewne przyzwyczajenia w ludziach sa prawie niemożliwe do zmiany. W ogóle to byłoby cudnie gdyby każdy miał dom z ogrodem i w nim 3 duże psy, 2 w domu i w ogóle raj, ale niestety do raju to droga daleka....... Pewnie,że zapytam czy nie da rady tej bramy zamykac, albo chociaż wziąc go do domu. Jakby co, to oczywiście dam znac, ale dzięki choc za zainteresowanie.:roll:

Posted

Bambino to nie jest tak, ze jak pies ma super w domu to jak bedzie brama otwarta to nie skorzysta z okazji powedrowania po wsi/miescie. Pomijajac fakt bezpieczenstwa jego, to co jak kogos ugryzie? Jak trafi na jakiegos idiote, ktory mu zrobi krzywde bo to tylko pies... Moj psiak mieszkal w domu i byl oczkiem w glowie, brama byla zamknieta a on i tak sobie postanowil opuscic ogrod i pojsc w swiat.... Pies ma instynkt, a czlowiek bioracy psa musi brac tez za niego odpowiedzialnosc i byc przewidujacy.

Posted

Slomka22 napisał(a):

{ ciach }.... Pies ma instynkt, a czlowiek bioracy psa musi brac tez za niego odpowiedzialnosc i byc przewidujacy.

I z tym niestety u nas najgorzej :shake:
Piszę tyle, bo u nas jest trochę takich łazęgów, które zwiedzają sobie najbliższą okolicę samemu lub z psimi kumplami i są najszczęśliwsze jak nie muszą siedziec na podwórku. W domu mają gdzie spac i co jeśc. Ponieważ widuję zazwyczaj te same piechy, to albo chodza tylko po chodniku, albo znają się na przechodzeniu przez jezdnię.:evil_lol:

Posted

Bambino napisał(a):
I z tym niestety u nas najgorzej :shake:
Piszę tyle, bo u nas jest trochę takich łazęgów, które zwiedzają sobie najbliższą okolicę samemu lub z psimi kumplami i są najszczęśliwsze jak nie muszą siedziec na podwórku. W domu mają gdzie spac i co jeśc. Ponieważ widuję zazwyczaj te same piechy, to albo chodza tylko po chodniku, albo znają się na przechodzeniu przez jezdnię.:evil_lol:

Skad ja to znam.. tylko, ze u nas to te psiaki nie wygladaja na jakos doskonale dokarmiane.

Posted

Slomka22 napisał(a):
Skad ja to znam.. tylko, ze u nas to te psiaki nie wygladaja na jakos doskonale dokarmiane.

Widocznie u nas lepiej, albo ludzie więcej jedzenia wyrzucaja na trawniki pod blokami ( w trawie zawsze sie jakieś gnotki schowają ):evil_lol:

Posted

kikou napisał(a):
tak mnie jakoś łupie w kościach....żeby wygadać....:p

no ale nie mogę wygadać.....
bo może jeszcze "los" sie rozmyśli.....:shock::shock:

Kikou :mad::mad::mad:
no dobra poczekam jeszcze :) jak maja byc dobre wiesci to lepiej nie zapeszac

Posted

zostałam upoważniona żeby ogłosić wszystkim że:

w sobote 8 listopada

Nevio jedzie do domku stałego do Bambino!!!!
:laola::laola:

....chyba miała Dziewczyna wyrzuty, że chciała go umieścić w budzie koleżanki:evil_lol: