Tomonari Posted September 26, 2008 Posted September 26, 2008 Rybnik, 05.10.2008 Krajowa Wystawa (CAC) sędzia Katarzyna Boryczko (PL) Plan sędziowania: PSY Klasa pośrednia 2 505 - 506 SUKI Klasa szczeniąt 1 507 - 507 Klasa młodzieży 2 508 - 509 Klasa pośrednia 1 510 - 510 Klasa otwarta 1 511 - 511 Klasa honorowa 1 512 - 512 Najliczniejsza stawka w rasach Grupy V :lol: Quote
Błyskotka Posted October 2, 2008 Posted October 2, 2008 Chyba Pani B i Pan B odstraszają :evil_lol:. Quote
M&S Posted October 2, 2008 Posted October 2, 2008 [quote name='Aga i KINGYO']Rybnik, 05.10.2008 Krajowa Wystawa (CAC) sędzia Katarzyna Boryczko (PL) Plan sędziowania: PSY Klasa pośrednia 2 505 - 506 SUKI Klasa szczeniąt 1 507 - 507 Klasa młodzieży 2 508 - 509 Klasa pośrednia 1 510 - 510 Klasa otwarta 1 511 - 511 Klasa honorowa 1 512 - 512 Najliczniejsza stawka w rasach Grupy V :lol: stawka powalająca:crazyeye: nie przypominam sobie wystawy z taką "dużą" liczbą akit:eviltong: Quote
Tomonari Posted October 5, 2008 Author Posted October 5, 2008 Rybnik, 05.10.2008 Krajowa Wystawa (CAC) sędzia Katarzyna Boryczko (PL) PSY Klasa pośrednia DENSHI Yamamoto - dyskwalifikacja TENSHI Halne Wzgórze - lokata 1 oc.doskonała, CWC, NDPwR, Zw.Rasy SUKI Klasa szczeniąt Akita u Izis FCI FUMIKO - ??? Klasa młodzieży ITAZURA Halne Wzgórze - lokata 2, oc.dosknała, MEGAMI MIZU Dąbrowskie Samuraje - lokata 1, oc.doskonała, Zw.Młodzieży, NJwR. Klasa pośrednia T'OREI KAMI Halne Wzgórze - lokata 1, oc.dosknała, CWC, NDSwR Klasa otwarta KINGYO Halne Wzgórze - lokata 1, oc.bardzo dobra Klasa honorowa KALLIDIKE Imaginacja - ??? Chyba ocena b.dobra bo nie było jej w porównaniu o rasę. Quote
INU Posted October 6, 2008 Posted October 6, 2008 [quote name='Aga i KINGYO']Rybnik, 05.10.2008 Krajowa Wystawa (CAC) sędzia Katarzyna Boryczko (PL) SUKI Klasa szczeniąt Tutaj błąd w katalogu. Jedyne co pewne to, że jest to suczka od Izis a właścicielka z Krakowa. Może Izis uzupełni ocenę i imię suczki? Jedyną akitką z Krakowa od Izis w wieku szczenięcym jest siostra mojego Fukashiego - Akita u Izis FCI FUMIKO. ;) Quote
Tomonari Posted October 6, 2008 Author Posted October 6, 2008 [quote name='INU'] Jedyną akitką z Krakowa od Izis w wieku szczenięcym jest siostra mojego Fukashiego - Akita u Izis FCI FUMIKO. ;) Dzięki wielkie Quote
Izis Posted October 6, 2008 Posted October 6, 2008 Z tego co wiem to FUMIKO była obiecująca ale nie wiem jak przebiegło jej wystawienie (była to jej pierwsza wystawa) bo odbyło się tuż po pogryzieniu sędziny przez psa z poprzedniej klasy. Czekam na zdjęcia maluszki. Jak dostanę to postaram się wstawić. Quote
Asiunia02 Posted October 6, 2008 Posted October 6, 2008 Zuzek znów zaszalał :) Ogromne gratulacje dla Zwycięzców !!!! Quote
wani Posted October 6, 2008 Posted October 6, 2008 piekna, jesienna pogoda... :) Gratki dla wszystkich. Stich dzieki za fotorelacje... szkoda tylko, ze Azayake nie widac ;) Quote
Tomonari Posted October 6, 2008 Author Posted October 6, 2008 DENSHI Yamamoto TENSHI Halne Wzgórze Akita u Izis FCI FUMIKO MEGAMI MIZU Dąbrowskie Samuraje Quote
Tomonari Posted October 6, 2008 Author Posted October 6, 2008 T'OREI KAMI Halne Wzgórze KINGYO Halne Wzgórze KALLIDIKE Imaginacja Quote
Tomonari Posted October 6, 2008 Author Posted October 6, 2008 Izis napisał(a):Z tego co wiem to FUMIKO była obiecująca ale nie wiem jak przebiegło jej wystawienie (była to jej pierwsza wystawa) bo odbyło się tuż po pogryzieniu sędziny przez psa z poprzedniej klasy. Czekam na zdjęcia maluszki. Jak dostanę to postaram się wstawić. Incydent ten oprócz tego, że spowodował przerwę na opatrzenie rany nie wpłynął na przebieg sędziowania. Quote
Tomonari Posted October 6, 2008 Author Posted October 6, 2008 Izis napisał(a):FUMIKO? ;-) Chyba tak, chociaż w katalogu pod numerem 507 jest suczka INU Kita :diabloti: rodzice: Ryuu-Go Shun sou kensha i LIKA (cytat z katalogu :evil_lol:) Quote
Mori No Kodomo Posted October 6, 2008 Posted October 6, 2008 [quote name='wani']piekna, jesienna pogoda... :) Gratki dla wszystkich. Stich dzieki za fotorelacje... szkoda tylko, ze Azayake nie widac ;) Proszę ;) ... Azayaki niestety nie było ale specjalnie dla Ciebie .... przepraszam za fotkę w temacie wystawy :) Quote
wani Posted October 6, 2008 Posted October 6, 2008 hihih dzieki... jak zwykle piekna fota, piekna psina :loveu::lol: Quote
karolia_c Posted October 8, 2008 Posted October 8, 2008 A który pies pogryzł sędziego?? Słyszałam, że z Yamamoto ?? Współczuję sędziemu z całego serca, akity choć kochane, mają charakterki, a ugryzienia nie łatwo się goją. Quote
Taishi Posted October 8, 2008 Posted October 8, 2008 taki zawód....hi hi. A tak poważnie mi się na przykład bardzo nie podoba pomysł z tym, że to sędzia zagląda psu w zęby, rozmawiałam z hodowcami innych ras i byli zaskoczeni, że w akitach coś takiego robią. Pomijając juz to, że psu może się to nie spodobać a sędzia może sie źle goić pomyśleliście kiedyś jakie to potwornie nie higieniczne. Tak wszystkim psom po kolei... na wystawach kotów np. po każdym "wymacanym" zwierzaku sędzia sięga po spryskiwacz i ręczniki jednorazowe, żeby nie przenosić ewentualnych bakterii z jednego kota na drugiego. karolino_c witaj na dogomanii p.s. mi ugryzienie jamnika też się źle goiło, nie upatrywałąbym w akitach jakiś szczególnych właściwości... Quote
karolia_c Posted October 8, 2008 Posted October 8, 2008 Miałam na myśli, że generalnie niezbyt dobrze się goją. A akity bardzo mi się podobają i bardzo poważnie zastanawiam się nad kupnem szczeniaka. Tylko nie jestem pewna czy dam sobie rade z takim silnym psem - nie chciałabym mieć nieprzyjemności, jesli mój pies pogryzie kogokolwiek. Myślę, że zaglądanie w zęby nie jest dla psa komfortowe, ale z drugiej strony - chyba każdy wystawiany pies jest najpierw odpowiednio szkolony?? Nie znam się na tym, więc zwracam się do Was. Czy możecie mi polecić jakąś hodowlę?? Zalezy mi na tym, żeby rodzice szczeniaka nie byli agresywni, wiec ta hodowla o której pisałam w poście powyżej odpada. Zbyt duża odpowiedzialność. Napisałam wszystko w jednym poście, a nie chcę mieszać wątków na forum, więc z góry przepraszam !! ;) Quote
Recommended Posts