Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

dziekuje wam bardzo za rady.

POSTARAMY SIE PRZYJECHAC. NIE MOZEMY SIE DOCZEKAC. MAM NADZIEJE TYLKO ZE NIC NIE WYPADNIE.

Manu napisalysmy prawie w tym samym czasie posta. dziekuje ci bardzo, wam wszystkim za rade.

• Replies 180
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Witam :)

Mnie tez tu dawno jakos nie było :)

Ale jak juz jestem to sie pochwale ze tez sie wybieramy na cross do Lubieszowa.Ja chyba w velo wystartuje, moze Grzesia nie bedzie to beda wolne jakies wysokie pozycje :lol:

A tak powaznie to jako Travois wystawimy pare osob na velo i chyba jedna pulke :)

Tylko ze jak wszyscy mamy problem z noclegami i albo bedziemy wracac do domu, bo blisko albo namiociki.

Posted
moze wystartujemy ,albo i nie. ale najpierw kupimy akcesoria:)

jeszcze raz dziekujemy wam za rade :calus:

jeśli chcesz zająć sie sportem zaprzegowym to najlepiej zgłosić sie do najbliższego klubu zaprzegowego. klubowicze pomogą wybrać i dopasować odpowiedni sprzęt, pokażą jak trenować (trasa, temperatura, karmienie) a przede wszystkim w grupie zawsze rażniej!!!

nie nakłaniam od razu do bycia członkiem klubu... tylko do skorzytania z pomocy osób bardzej doswiadczonych.

Posted

tak ale można psom zrobić krzywde niewiedzą....

jeśli ktoś kto nie był nigdy na zawodach nie zna zasad - regulaminu to moze byc problem....

ja osobiście spotkałam sie z sytuacją nie tyle grozną co nieciekawą.

chciałam wyprzedzić zawodnika którego dogoniłam a że był to duzy samiec wiec powiedziałam "droga stop" żeby łatwo i bezproblemowo wyprzedzić. niestety maszer ani sie nie zatrzymał ani nie zwolnił...

gdybym była złośliwa to zgłosiłabym protest i zawodnik zostalby zapewnie zdyskfalifikowany... ale że sie nic nie stało to dałam spokuj!

tak samo wiele osób nie wie o tym że nie wolno na mecie wołać dojeżdzających na nią psów po imieniu.... ale u nas taka "wieś" czesto spotyka sie z brakiem reakcji sędziów mety.

itd itd.... nie bede truła

trzeba sie troche zapoznać z zasadami panującymi na zawodach zanim sie w nich wystartuje.

Posted

chiałam żeby sie psy nie pogryzły!

ponadto nie widze powodu dla którego zawodnik nie zrozumiał że ma ustąpić drogi no i było to może na 2-3 kilometrze do mety ho ho daleko!

zwylkle zachęcam ludzi do startowania w zawodach, bo jest to fajna zabawa ale trzba dbać o bezpieczeństwo, a nie tylko liczyć na świetną zabawe!

Posted
(no, wyjatkiem była FP, ale 1. to było na finiszu, 2. podjechała cichcem, 3. zostac 'przeleconym' przez FP to nie byle co :wink: )

No nie no, Ty chyba mi tego nigdy nie zapomnisz... :wink: A tak swoją drogą to myślałam, że słyszysz 4 pędzące husiory za sobą :wink: :roll: Ale fakt mój błąd, następnym razem będę się drzeć 8) :wink:

Posted

słuchajcie,

w Lubieszewie starują rownież zaprzęgi: D,D1,D2, C,C1,C2- zgłaszajcie się, organizator poprawia jeszcze raz informację o zawodach -bedzie wkrótce.

A jak ktos ma chęć wystarować na hulajnodze- też może być otwarta taka klasa, jesli bedzie kilku chetnych.

I nie przejmujcie się ,ze nie ma miejsca w domkach- do dyspozycji zawodnikow jest sala lub dwie, trzeba miec tylko spiwor i karitemę.

Do zobaczenia:-)

Posted

słuchajcie,

w Lubieszewie starują rownież zaprzęgi: D,D1,D2, C,C1,C2- zgłaszajcie się, organizator poprawia jeszcze raz informację o zawodach -bedzie wkrótce.

A jak ktos ma chęć wystarować na hulajnodze- też może być otwarta taka klasa, jesli bedzie kilku chetnych.

I nie przejmujcie się ,ze nie ma miejsca w domkach- do dyspozycji zawodnikow jest sala lub dwie, trzeba miec tylko spiwor i karitemę.

Do zobaczenia:-)

Posted
Nat, to moze z nami w namiociku ? jak nas bedzie wiecej to trioche cieplej w nocy.. ;PP

no ja bym bardzo chciala... ale nie wiem czy pojade... ;/ bede wiedziala we wtorek...

Posted

dzwonilam wczoraj do organizatora, dowiedzialam sie ze velo nie ma podzialu na juniorow i nie-juniorow, oplata startowa to 35zl, (ja pamietam ze 30, dlatego pisze..)

nie wiem co z ta hala do spania, bo jak jej nie bedzie, to bede sie modlic o upaly ;pp

pozdrawiam ; ))

Posted
dzwonilam wczoraj do organizatora, dowiedzialam sie ze velo nie ma podzialu na juniorow i nie-juniorow, oplata startowa to 35zl, (ja pamietam ze 30, dlatego pisze..)

nie wiem co z ta hala do spania, bo jak jej nie bedzie, to bede sie modlic o upaly ;pp

pozdrawiam ; ))

No ja nie dzwonilem do grganizatora ale faktycznie oplata miala byc 30zl a podzialu w velo nie mialo byc.

Ja sie wybieram na D1 wiec wole zeby nie bylo upalow :)