MateuszNesterok Posted September 26, 2008 Posted September 26, 2008 http://www.nesterokmateusz.pl/Blogs/?itemid=18 No to koniec... Nie ma psiny po ponad 12 latach życia ze mną. :placz: Quote
ma_ruda Posted September 27, 2008 Posted September 27, 2008 Wspólczuję. Kiedy czytałam o tym jak odeszła Dianka wróciły znowu moje wspomnienia sprzed dwóch lat, kiedy pożegnała swoja Punię.Mnie też zaskoczyła diagnoza o ogromnym guzie w jamie brzusznej:-(, miałam tak samo mało czasu na decyzję jak pomóc Puni- dokładnie jeden dzień. Prognoza co do powodzenia operacji była "pomyślniejsza" o 8% :-( (20% szans że operacja sie uda. Ja zdecydowałam sie na zabieg ale bardziej dla siebie niz dla Puni- nie miałam odwagi podjąc tej ostatecznej decyzji. Nie wiem, czy Punia obudziłaby się po operacji. Okazało sie, ze nie udało sie usunąć guza (był na sledzionie ale podobno powrastał w inne narządy). Do dzisiaj nie potrafie zrozumieć jak to mozliwe, ze stało sie to tak szybko. Dwa dni wcześniej Punia wydawała się zdrowa a przynajmniej "prawie zdrowa" Miała 14 lat i 4 miesiące. Moze teraz oprowadza Diankę po zielonych łąkach? Quote
MateuszNesterok Posted September 27, 2008 Author Posted September 27, 2008 U nas prognoza była 12% na wybudzenie się z zabiegu, ale prawie żadne szanse na wyjście ze stanu pooperacyjnego... Rozmawiałem tam z kilkoma lekarzami, dzwoniłem do znajomych weterynarzy i to chyba było jedyne wyjście... Psina się nie męczyła, a teraz jest na psim cmentarzu. Dzięki. Quote
MateuszNesterok Posted September 28, 2008 Author Posted September 28, 2008 Dzięki wszystkim... Wiele podobnych "tekstów" zamieściłem wraz z podziękowaniami na http://www.nesterokmateusz.pl/Blogs/?itemid=21 :puppydog: Pozdrawiam. Quote
ma_ruda Posted September 29, 2008 Posted September 29, 2008 Mateusz, nie odważe się udzielać Ci rady, żebyś szybko wybrał następcę Diany, bo nie wiem czy jestes na to gotowy. Ale przyznam, ze bardzo bym tego chciała. Wierzę, ze kiedyś jakiś czworonozny szczęsciarz znajdzie u Ciebie wspaniały domek;), chociaż wiem, że nie bedzie mógł zastąpić Dianki. Quote
boksiedwa Posted September 30, 2008 Posted September 30, 2008 Trzymaj się Mateusz. Podobnie było z moją Bunią :( dla Dianki ['] Quote
Recommended Posts