Ada-jeje Posted November 2, 2008 Posted November 2, 2008 W te klocki Ula jest zdecydowanie lepsza, mnie brakuje tam nawiazki z art....w wysokosci 2500 zl. brakuje mi rowniez ale nie wiem jak to ujac domagania sie najwyzszej kary jaka przewiduje ustawa z ewentualna zamiana na odpracowanie w schronisku, jak jutro bedziemy w sadzie to zapytam prawnika czy mozna mu przeslac to pismo i moze niech on dopisze to co uzna za stosowne. Quote
epe Posted November 2, 2008 Posted November 2, 2008 Ada! Ta zamiana na odpracowanie w schronisku jest super!! Kara finansowa i praca w schronie- może to trafi do ciemnych,nieczułych łbów! Quote
oktawia6 Posted November 3, 2008 Posted November 3, 2008 pamięci wspaniałemu psu który za życia był martwy -niech jego śmierc nie pójdzie na marne! Quote
Ada-jeje Posted November 9, 2008 Posted November 9, 2008 Hanek jezeli Ulka nie znajdzie do jutra wieczora czas zeby wprowadzic ewentualne zmiany, prosze wydrukuj to pismo a ja we wtorek wpadne i odbiore, tym bardziej ze potrzebuje tez Twoich podpisow bo biura rach. w tym tygodniu nie zaliczylam. :shake: Musimy tez sie spotkac i odpisac do Biura statystycznego. Uzbieralo sie troche spraw administracyjnych. Quote
Ulaa Posted November 10, 2008 Author Posted November 10, 2008 Zmieniłam wskazanie ustępu artykułu w treści oskarżenia z 1 na 2, gdyż dotyczy on szczególnego okrucieństwa, a 1 to "zwyczajne" znęcanie się, wydłużona lista uzasadnień :diabloti:, usunięte "pod warunkiem" i kosmetyka stylistyczna. Poszło Wam na meile do zatwierdzenia / dalszych poprawek. Quote
Ada-jeje Posted November 10, 2008 Posted November 10, 2008 Ulka brak swiadkow z pelnymi danymi adresowymi, oraz jako zalacznik idzie jeszcze kopia KRS. Quote
aisaK Posted December 11, 2008 Posted December 11, 2008 Czy coś dalej ruszyło? Napiszcie coś...:( Quote
Ada-jeje Posted December 11, 2008 Posted December 11, 2008 Czekamy na wezwanie z Policji w celu zlozenia zeznan. Quote
rita60 Posted December 11, 2008 Posted December 11, 2008 Ada-jeje napisał(a):Czekamy na wezwanie z Policji w celu zlozenia zeznan. Cos sie nie spiesza:mad: Quote
Ada-jeje Posted December 11, 2008 Posted December 11, 2008 W Chrzanowie kazda sprawa trwala okolo pol roku, mysle ze w Jaworznie jeszcze dluzej.:angryy: Quote
hanek Posted December 16, 2008 Posted December 16, 2008 Dzisiaj dostałam wezwanie na policję w Jaworznie, na 31 grudnia na 9 rano. Quote
rita60 Posted December 16, 2008 Posted December 16, 2008 hanek napisał(a):Dzisiaj dostałam wezwanie na policję w Jaworznie, na 31 grudnia na 9 rano. Bede trzymala kciuki.Pamietam:-( Quote
IKA & SONIA Posted December 16, 2008 Posted December 16, 2008 ja również dzisiaj dostałam wezwanie na policję na najbliższy poniedziałek na godzinę 12:00. Quote
Ada-jeje Posted December 16, 2008 Posted December 16, 2008 Dziwne te ich wezwania, kazda z osobna i na inny dzien tak jakby o kryminalna sprawe chodzilo, zebyscie czasem jeszcze na korytarzu nie mialy okazji czegos uzgadniac. Quote
IKA & SONIA Posted December 22, 2008 Posted December 22, 2008 Jestem już po złożeniu zeznań, powiedziałam o wszystkim, co zobaczyłam tamtego dnia. Sprawę Foksia prowadzi miłośniczka zwierząt, niezmiernie empatyczna i wrażliwa. Jak się dowiedziałam ta pani zajmuje się tylko i wyłącznie sprawami znęcania nad zwierzętami. Powiedziała mi, że jak zobaczyła fotki pieska to się rozpłakała. Kilkakrotnie powtarzała, że to co zobaczyła było dla niej szokiem:-(:-(:-(. Prokurator nakazał przesłuchać mnie nie jako świadka, ale osobę pokrzywdzoną. Jest już propozycja wyroku. O ile dobrze zrozumiałam to albo ok. 500 zł nawiązki na fundację i jeszcze jakieś dzienne racje w wysokości 20 zł w wymiarze 50 dni w przypadku przyznania się do winy albo 1,5 roku w zawiasach i nawiązka w podobnej kwocie. Wstępny wyrok i tak nie jest współmierny do tego, co przeżył ten biedaczek :( Dziewczyny mają być przesłuchane do końca roku, bo pani posterunkowa chce tą sprawę zamknąć w najbliższym czasie. Powiedziała, że z wielką satysfakcją będzie przesłuchiwała oprawców!!! Quote
rita60 Posted December 22, 2008 Posted December 22, 2008 Dobre i to:roll:niech ludzie maja ta swiadomosc,ze nie mozna bezkarnie krzywdzic zwierzat:shake:moze to da do myslenia innym/pobozne zyczenia:roll:/. Dziekuje Wam,ze nie zostawiłyscie tego okrucienstwa tak bez echa,jestescie wielkie:calus: Quote
Redpit Posted June 1, 2009 Posted June 1, 2009 Pół roku - czy coś dalej się dzieje z tymi draniami? :mad: Quote
wire fox Posted June 1, 2009 Posted June 1, 2009 Przeczytałam wątek. Jestem wstrząśnięta.Nie mam siły pisać nic więcejl:placz: Quote
hanek Posted June 1, 2009 Posted June 1, 2009 Redpit napisał(a):Pół roku - czy coś dalej się dzieje z tymi draniami? :mad: Nie mamy żadnych informacji, ani z policji ani z prokuratury (z tego co wiem). Quote
Ada-jeje Posted June 1, 2009 Posted June 1, 2009 Widocznie w Jaworznie czeka sie dluzej na termin rozprawy, gdyby sprawa byla umorzona juz by nas poinformowano. Quote
rita60 Posted June 2, 2009 Posted June 2, 2009 Ada-jeje napisał(a):Widocznie w Jaworznie czeka sie dluzej na termin rozprawy, gdyby sprawa byla umorzona juz by nas poinformowano. No to poczekamy:roll: Quote
Ada-jeje Posted August 6, 2009 Posted August 6, 2009 Znalazlam wczoraj troche czasu zeby podzwonic i zapytac na jakim etapie jest sprawa naszego doniesienia do prokuratury. Otoz wyrok juz zapadl, nie wiemy jaki, nikt nas o niczym nie informowal. Jak zwykle urzedasy popelnili szereg bledow, poniewaz wystepujac jako strona pokrzywdzona sad nie mial prawa wydac wyroku bez naszego wezwania na rozprawe. Ale chyba juz nic nie da sie odkrecic jak to czesto bywa w tym kraju :angryy: tym bardziej ze chodzi tylko o psa a temida jak widac rzadzi sie swoimi prawami.:angryy: Wystapimy z pismem o wydanie wyroku, to wszystko co na chwile obecna mozemy zrobic. :-( Quote
rita60 Posted August 6, 2009 Posted August 6, 2009 Ada-jeje napisał(a):Znalazlam wczoraj troche czasu zeby podzwonic i zapytac na jakim etapie jest sprawa naszego doniesienia do prokuratury. Otoz wyrok juz zapadl, nie wiemy jaki, nikt nas o niczym nie informowal. Jak zwykle urzedasy popelnili szereg bledow, poniewaz wystepujac jako strona pokrzywdzona sad nie mial prawa wydac wyroku bez naszego wezwania na rozprawe. Ale chyba juz nic nie da sie odkrecic jak to czesto bywa w tym kraju :angryy: tym bardziej ze chodzi tylko o psa a temida jak widac rzadzi sie swoimi prawami.:angryy: Wystapimy z pismem o wydanie wyroku, to wszystko co na chwile obecna mozemy zrobic. :-( Do cholery z takim prawem:angryy:czy to juz nigdy sie nie zmieni:shake: Quote
Ada-jeje Posted October 5, 2009 Posted October 5, 2009 Jako strona pokrzywdzona wystapilismy dzisiaj z pismem o przyslanie nam orzeczenia wyroku :angryy: Quote
Recommended Posts