Ada-jeje Posted September 28, 2008 Posted September 28, 2008 Pies moze choc ta kara przemowi do Ciebie i jednak bedziesz mniejszym optymista :crazyeye: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=109651&page=20 str. 20 post 198, jest to jeden z trzech wyrokow ktore zapadly u nas w krotkim czasie. I w przeciwienstwi do Ciebie nie jestem za tym zeby ludzi wsadzac do pierdla bo wtedy zyja na koszt podatnikow, jestem za odpracowaniem jak juz wspominalam w schronach itp. Quote
emir Posted October 1, 2008 Posted October 1, 2008 epe napisał(a):Ada! Tak- najwyższy wymiar! Nie ma wytłumaczenia dla tego co zrobili temu psu!:angryy: Gdyby i tamten był tak trzymany,to możnaby "tłumaczyć",że takie mają podejście do "gadziny"-ale jeden normalnie utrzymany,a drugi doprowadzony do takiego stanu-to już bestialstwo!:angryy: Zgadzam się cakowicie - NIE MA ŻADNYCH OKOLICZNOŚCI ŁAGODZĄCYCH ANI DLA TEJ KOBIETY ANI DLA JEJ SYNALKA; !!!! czego nie wiedziała? ze pies cierpi? że to zywe stworzenie, któremu trzeba pomóc??? nie usprawiedliwiajcie, prosze tego okrucienstwa !! Oni musza poneśc karę !! jESLI KTOŚ JEST INNEGO ZDANIA, TO PRSZĘ O jeden SŁOWNIE jeden ARGUMENT NA USPRAWIEDLIWIENIE I OBRONE TYCH .... ( TEKST NIE DO PUBLIKACJI) cZEKAMY NA INFO O ZLOŻENIU DONIESENIA DO PROKURATURY. Oni byli bezlitości dla tego nieszczęśnmika - NIE MA LITOSCI DLA NICH i tak naprawdę nie ma dla nich kary, która zrównowazyłaby cierpienie tego męczennika. KARY !! KARY I JESZCZE RAZ KARY !1 To nie ludze - to zwyrodnialcy bez sumienia i serca! I wiek nie ma nic do tego EMIR Quote
emir Posted October 1, 2008 Posted October 1, 2008 Piszę do osoby, która wiedziała - ale z asekuracji, czy cholera wie czego zwlekała, by pomóc lub szukac pomocy dla psa - to ty także jesteś winna/y tej straszliwej smierci i tego niewyobrażalnego cierpienia psa ! Człowieku - masz sumienie? To niech ci ono nie daje spać po nocach, niech ci się ten męczennik, także z twojej winy, śni po nocach i nie daje żyć normalnie !! Jesteś winny/a - i nigdy tego nie zmażesz ze swojego sumienia ( jeśli je w ogóle masz) . I niech ci los odpłaci tak jak na to zasługujesz! Hańba ci !! EMIR Quote
Ulaa Posted October 1, 2008 Author Posted October 1, 2008 Mamy już prawie komplet dowodów i dokumentów. Prawda, jakiej się dowiedziałyśmy jest o wiele bardziej przerażająca niż początkowe ustalenia :shake: Wina tych ludzi okazuje się ewidentna, jednak z pominięciem staruszki. Tam było więcej osób do opieki nad psem i to oni ponoszą całą odpowiedzialność. Zresztą o tym zadecyduje już sąd. Quote
rita60 Posted October 1, 2008 Posted October 1, 2008 Bosze ile on musiał wycierpiec:-(przeciez,tak nie mozna:shake: Quote
Ada-jeje Posted October 1, 2008 Posted October 1, 2008 Wczoraj byly tam jeszcze raz hanek, Ula i Dominika, dowiedzialy sie wszystkiego, mieli psa przez cztery lata :mad::mad::mad: zdobyly tez juz oficjalne zrzczenie sie wlascielki a nie babci, cala rodzinka jest siebie warta i cala rodzinka powinna zasiasc na lawie oskarzonych.To one z cala premedydatcja zgotowaly psu taki los, dla nich bedziemy tak samo bezwzgledne jak one byly dla psa, doniesienie zlozymy niebawem tylko musimy miec komplet dokumentow do prokuratury a wtedy podejmiemy walke o kare chocby odwolaniom nie bylo konca, akurat w tym przypadku skorzystamy juz z doradztwa prawnika od samego poczatku, zeby czegos nie przeoczyc. :shake: Quote
Inez de Villaro Posted October 1, 2008 Posted October 1, 2008 matko......cztery lata konania..........:( Quote
rita60 Posted October 1, 2008 Posted October 1, 2008 Inez de Villaro napisał(a):matko......cztery lata konania..........:( Cztery lata meki:-(Ada-jeje,ale napisz dlaczego ? co nimi kierowało,przeciez mieli juz psa w domu,nie rozumiem:shake: Quote
Ulaa Posted October 1, 2008 Author Posted October 1, 2008 Jakie 4 lata konania??? Nie dopisujcie sobie faktów.... Pies chorował od ok miesiąca, a w maju był nawet szczepiony. Jednak może lepiej żeby wszyscy wstrzymali się z wyciąganiem informacji przed oficjalnym doniesieniem i nadaniem biegu sprawie, bo zbyt wczesne wyrokowanie i paplanie nigdy nie służy dobremu. Cierpliwości. Quote
IKA & SONIA Posted October 1, 2008 Posted October 1, 2008 Jestem wstrząśnieta tym wszystkim :-(:-(:-(:-(:-( Miesiąc chorowania to całe wieki cierpienia tego pieska :placz::placz::placz::placz: Oprawcy muszą być ukarani!!!!!!!!:angryy::angryy::angryy::angryy::angryy::angryy::angryy: A czy znane są już wyniki sekcji? Quote
Inez de Villaro Posted October 1, 2008 Posted October 1, 2008 Miałam na mysli , że cztery lata spędził malutki pieseczek na łańcuchu przy budzie w nieludzkich warunkach...bez prawdziwego człowieka...a nie chorobę! Quote
Ada-jeje Posted October 1, 2008 Posted October 1, 2008 Jutro bede odbierac Krowka po amputacji paluszka to sie dowiem czy juz sa wyniki sekcji. Quote
pies? Posted October 4, 2008 Posted October 4, 2008 żeby było jasne / bo nie wiem, czy emir nie pisała czasem do mnie ten emocjonalny tekścik /- JA NIKOGO NIE BRONIĘ! będąc tam spokojnie dałbym mocno `` w papę`` właścicielom pisałem tylko o mentalności na wsi dlatego to okrucieństwo mnie nie dziwi dam przykład ludzi, których znam i którzy nie wyglądają na obdartusów, mają dobrze uczące się córki, nie piją, pracują- nie są tępymi matołami .......i oni uratowali małą sarenkę, która w zimnie, leżała w złym stanie w rowie malutka, biedna sarna zrobili jej wybieg, dokarmili, wyleczyli łapę- dzieci ją uwielbiały, Ona jednak chodziła jak cień za swoim Panem, który przyniósł ją do domu podrosła, szczęśliwa biegała po podwórku...rozmawiałem z nimi, wszystko wydawało się brnąć w dobrym kierunku kiedy przyjechałem następnym razem- sarny nie było uciekła?...... nie cała rodzina / razem z dziećmi / po prostu ją, k..wa, zjadła pewnie starczyło na kilka obiadów to jest mentalność wsi- zwierzę jest mało warte- to pożywienie a pies musi zapracować na michę i takie tam brednie ale tak jest walka z tym jest oczywiście konieczna ale możliwość zmian? starych ludzi już się nie zmieni, dorosłych też a dzieci, jak będą miały takie przykłady, jak opisałem- też będzie trudno chciałbym wierzyć, że nie mam racji- naprawdę... Quote
ma_ruda Posted October 4, 2008 Posted October 4, 2008 Zgadzam sie z tym co pisze pies? - przede wszystkim konieczna jest zmiana mentalności. Nie wiem czy foxterierek jest ofiarą tej mentalności czy bestialstwa. Czy Ci ludzie zasługują na karę? Ja nie mam wątpliwości, że tak nawet jeżeli ich okrucieństwo było wynikiem "tylko" tej mentalności i braku wrażliwości. Tyle tylko, ze nie wierzę, zeby kara nauczyła kogoś wrażliwości. Dzisiaj jest akcja "zerwij łańcuchy". Może takie działania są skuteczniejsze niż karanie? Problem tylko w tym, żeby dotarły do tych, którym uświadomienie tego problemu jest rzeczywiscie potrzebne. Quote
Ada-jeje Posted October 4, 2008 Posted October 4, 2008 Oczywiscie ze na zmiane mentalnosci ludzi w naszym kraju jest potrzebna dluga droga, ale nie mozemy tylko biadolic i narzekac, w tym kierunku trzeba cos robic i nie wazne jakie podejmujemy dzialania do osiagniecia celu. Perswazja, kara pieniezna czy jeszcze inne srodki, wazne aby przyniosly oczekiwany skutek, i nie zapominajmy :shake: ze kropla drazy skale. Quote
hanek Posted October 7, 2008 Posted October 7, 2008 Sekcja wykazała stan zapalny trzustki i marskość nerek. Quote
Mikadominika1 Posted October 7, 2008 Posted October 7, 2008 Ale to to było bezpośrednią przyczyną czy zagłodzenie? Quote
hanek Posted October 7, 2008 Posted October 7, 2008 Pisałyśmy chyba, że jedzenie mu dawali. Przyczyną takiego stanu Foksia była choroba nerek, której Ci ludzie nie leczyli, wogóle nie byli z nim u weta. Quote
rita60 Posted October 7, 2008 Posted October 7, 2008 hanek napisał(a):Sekcja wykazała stan zapalny trzustki i marskość nerek. O matko:-(nawet nie jestem w stanie myslec,co odczuwał:-( Quote
saganka Posted October 20, 2008 Posted October 20, 2008 Musial bardzo cierpiec... Mocznica zabija okrutnie... Potrafi w chwile zrobic ze zdrowego psa kościotrupa w spiaczce... Czy tym ludziom postawicie jakies zarzuty? Quote
Ada-jeje Posted October 21, 2008 Posted October 21, 2008 Oczywiscie saganka ze to sa nastepni w kolejce do oddania sprawy do prokuratora. Material mamy juz przygotowany, tylko jak zwykle jestesmy zawaleni robota, a ekipa sie nie powiekszyla :shake: Quote
Ulaa Posted October 21, 2008 Author Posted October 21, 2008 To jest to pismo do prokuratury gotowe czy nie w końcu? :cool1: Quote
Ada-jeje Posted October 21, 2008 Posted October 21, 2008 Wlasnie brak nam pisma przewodniego do prokuratury. Quote
hanek Posted November 2, 2008 Posted November 2, 2008 Ulaa, Ada-jeje - wysłałam wam na maila pismo do prokuratury. Jak poprawicie to będzie można we wtorek wysłać. Mam też wątpliwości czy napisać, że to przestępstwo z art. 35 ust. 1, czy ust. 2 (szczególne okrucieństwo). Mam mętlik. Quote
Recommended Posts